...

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken & direct besparen

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken of op zoek naar waardevolle informatie? Je bent op de goede plek. Op deze pagina kun je op onafhankelijk basis alle aanbieders van aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Daarnaast beschikken we over informatie die je absoluut niet mag missen!

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering? Alles van A-Z!

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering? Het is een vraag die ons tal van keren wordt gesteld. Het is één van de veel gekozen woonverzekeringen in Nederland. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt voor de eventuele schade of verwondingen die je aan een persoon of andermans spullen berokkent.

Voordat je de keuze kunt maken voor aansprakelijkheidsverzekering vergelijken is het goed om te weten wat dit type verzekering precies inhoudt. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet alleen geschikt voor jezelf. In het merendeel van de gevallen zal de aanbieder ook je gezinsleden mee verzekeren. Zoals we je al hebben verteld zit een ongeluk in een klein hoekje. Het is dan ook zeer verstandig om de keuze te maken voor aansprakelijkheidsverzekering vergelijken.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering: wanneer afsluiten?

Een aansprakelijkheidsverzekering kan in tal van situaties goed van pas komen. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat de kinderen lekker aan het voetballen zijn. Met een ongelukkig schot gaat het raam van de buurman naar de duvelen. Hierboven hebben we je verteld welke factoren erg belangrijk zijn tijdens aansprakelijkheidsverzekering vergelijken.

Eigenlijk is het altijd een goed moment om de keuze te maken voor aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Het veroorzaken van schade kan namelijk op ieder moment van de dag voorkomen. In gevallen van schade is het erg fijn om te beschikken over deze verzekering.

We hopen dat we goed antwoord hebben kunnen geven op de vraag: wat is aansprakelijkheidsverzekering? We raden het je altijd aan om de keuze te maken voor aansprakelijkheidsverzekering vergelijken.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering: waarom heb ik deze nodig?

Bij de vraag wat is een aansprakelijkheidsverzekering hoort natuurlijk ook de vraag waarom je deze nodig hebt. In Nederland hebben we te maken met de wettelijke aansprakelijkheid. Dit houdt in een notendop in dat we schade die je toebrengt aan een ander moeten dekken. Ben je bijvoorbeeld aan het helpen met verhuizen en laat je een duur erfstuk vallen? Je doet dit natuurlijk nooit expres en wil dat alles netjes afgehandeld wordt.

Wellicht had je in de intro al gelezen dat deze verzekering niet alleen verstandig is voor je eigen risico’s. Bij de meeste polissen ontvang je een dekking voor het hele huishouden. Dit houdt in dat schade door kinderen, huisdieren en loges worden gedekt. Tijdens aansprakelijkheidsverzekering vergelijken zul je een keuze moeten maken uit een verzekerd bedrag waarvoor je je huishouden wil dekken.

Je kunt jezelf voor een minimaal bedrag van € 1.000.000,- en maximaal bedrag van € 2.500.000,- verzekeren. Echter is het wel goed om te weten dat de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering zich laat kenmerken door het laagst verzekerde bedrag.

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken, wat is er mogelijk?

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken wordt jaarlijks steeds populairder. Ieder jaar zijn er tal van consumenten die op jaarbasis honderden euro’s besparen. Een ongeluk zit in een klein hoekje waardoor al snel schade kan ontstaan. Hier komt de aansprakelijkheidsverzekering uitstekend van pas. Schade welke je veroorzaakt aan iemand anders moet namelijk wel worden gedekt. Er zijn verschillende situaties waarvoor je gedekt bent met deze verzekering.

Echter is het goed om te weten dat er een groot aanbod van aanbieders bestaat. Dit is dan ook een van de hoofredenen waarom veel mensen kiezen voor aansprakelijkheidsverzekering vergelijken. Onder de aanbieders bestaan grote verschillen in zowel de voorwaarden als premie. Aan de hand van je persoonlijke wensen en eisen kun je middels onze vergelijker de keuze maken voor vergelijk aansprakelijkheidsverzekering. Zo weet jij zeker dat je over de best passende deal beschikt.

Waar op te letten tijdens aansprakelijkheidsverzekering vergelijken?

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten tijdens aansprakelijkheidsverzekering vergelijken. Allereerst is het goed om te weten dat je met de aansprakelijkheidverzekering bent gedekt voor situaties waarvoor jij aansprakelijk wordt gesteld. Het aanbod van aansprakelijkheidsverzekeringen wordt aan je getoond aan de hand van een aantal factoren:

 • Je gezinssamenstelling
 • Je geboortedatum
 • Het totale verzekerde bedrag
 • Hoogte van het eigen risico bedrag

De gezinssamenstelling tijdens aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Zoals we hierboven hebben beschreven is de gezinssamenstelling belangrijk tijdens vergelijk aansprakelijkheidsverzekering. Zo zul je een keuze moeten maken uit een van de volgende gezinssamenstellingen:

 • Alleenstaande zonder kinderen
 • Alleenstaande met kinderen
 • Gezin zonder kinderen
 • Gezin met kinderen

In de standaardsituatie kun je de keuze maken voor uit twee soorten aansprakelijkheidsverzekeringen. Zo kun je kiezen voor een dekking welke is toegespitst op de wensen en behoeften van een alleenstaande.

Bij de keuze voor een gezinssamenstelling in gezinsverband zul je over andere voorwaarden beschikken. Zo wordt er bij veel aanbieders in de voorwaarden meegenomen dat kinderen tot maximaal 27 jaar zijn gedekt tegen aansprakelijkheid.

De goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering, hoe vind ik deze?

We raden het je aan om op zoek te gaan naar een goedkope aansprakelijkheidsverzekering. Door het grote aanbod is het mogelijk om over de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering te beschikken. Daarnaast is dit type woonverzekering zeer voordelig in verhouding met andere woonverzekeringen. Tijdens aansprakelijkheidsverzekering vergelijken zul je het goedkoopste aanbod bovenin de vergelijker zien verschijnen.

Probeer het eens uit en kijk welke aanbieder jou een goedkope aansprakelijkheidsverzekering aan kan bieden. Echter zijn er wel een aantal zaken waar je bij de keuze voor de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering rekening mee moet houden. Zo komt het nog wel eens voor dat de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering niet altijd de beste is.

Om dit te voorkomen is het slim om de aangeboden voorwaarden goed door te lezen. Ook zul je goed moeten nadenken over het totale verzekerde bedrag. Om zeker te zijn van een goed passende en goedkope aansprakelijkheidsverzekering is het eigenlijk noodzaak om de voorwaarden er bij te pakken. Het is niet het leukste klusje, echter weet je hierdoor wel waar je aan toe bent.

Factoren goedkope aansprakelijkheidsverzekering

Om over de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering te beschikken is het natuurlijk wel slim om te weten hoe de maandelijkse kosten worden opgebouwd. De kosten aansprakelijkheidsverzekering zijn voor een groot deel afhankelijk van je eigen wensen en voorkeuren.

Zo kan het natuurlijk zijn dat jij meer risico’s wil afdekken dan een ander. De kosten aansprakelijkheidsverzekering zullen hierdoor logischerwijs stijgen. Hieronder hebben we de belangrijkste factoren voor een goedkope aansprakelijkheidsverzekering voor je beschreven:

Goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering en de hoogte van het verzekerde bedrag

Wanneer je op zoek bent naar een goedkope aansprakelijkheidsverzekering is de hoogte van het verzekerde bedrag erg belangrijk. Je uiteindelijke maandelijkse premie zal grotendeels worden bepaald door deze factor. In onze vergelijker kun je een maximaal verzekerd bedrag kiezen tussen de € 1.000.000,- en € 2.500.000,-.

Echter kan het ook voorkomen dat je aanbieders treft welke een lager verzekerd bedrag hanteren. In dit geval zullen de kosten aansprakelijkheidsverzekering ook dalen. Logischerwijs kan dit leiden tot de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering voor jouw situatie.

Desalniettemin raden wij het je wel aan om voor een minimaal verzekerd bedrag van € 1.250.000,- te kiezen. Eventuele kosten voor aansprakelijkheid kunnen hoog oplopen. Zoals we je al hebben verteld is de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering niet meteen de beste.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering en de gezinssamenstelling

Tijdens aansprakelijkheidsverzekering vergelijken zul je zien dat je je gezinssamenstelling moet doorgeven. De goedkoopst aansprakelijkheidsverzekering laat zich voornamelijk kenmerken door een dekking voor een alleenstaande. Logischerwijs verhoog je het risico voor de verzekeraar wanneer er meerdere personen binnen het gezin onder de polis vallen.

Echter profiteer je met een gezinsdekking wel over een betere dekking. We hadden je al verteld dat de aansprakelijkheidverzekering niet alleen voor jezelf handig hoeft te zijn. Met een uitgebreide gezinsdekking dek je namelijk nog meer mensen dan alleen jijzelf. Zo zijn ook je partner, kinderen, ouders of bijvoorbeeld de oppas meeverzekerd. De kosten aansprakelijkheidsverzekering zullen hierdoor wel stijgen. Om alles te weten komen over de dekking raden we het je aan om de voorgestelde voorwaarden door te nemen.

Goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering en het eigen risico

Er is een manier om over een extra goedkope aansprakelijkheidsverzekering te beschikken. Zoals je tijdens aansprakelijkheidsverzekering vergelijken zult zien is dat je kunt kiezen voor een eigen risico. Dit is tevens niet verplicht bij deze woonverzekering. Afhankelijk van de hoogte van het zelf gekozen eigen risico kun je 10 tot 20% besparen.

Desalniettemin kiezen niet veel mensen voor deze optie wanneer zij over de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering willen beschikken. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat de maandelijkse kosten aansprakelijkheidsverzekering niet erg hoog liggen. Hierdoor zul je op jaarbasis niet enorm besparen. Je besparing kan dan ook weer teniet worden gedaan wanneer je een claim indient. De keuze voor een eigen risico is dus niet altijd verstandig voor een goedkope aansprakelijkheidsverzekering.

Goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering top 5

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering hangt sterk samen met je eigen eisen en voorkeuren. Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken levert je het beste en voordeligste aanbod op. Er zijn een aantal verzekeraars welke bekend staan om haar goedkope aansprakelijkheidsverzekeringen. We hebben hieronder een rijtje met de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering top 5 aanbieders voor je opgesteld:

 • Inshared
 • Ohra
 • Hema
 • Reaal
 • Centraal Beheer

De beste aansprakelijkheidsverzekering, hoe vind ik deze?

De beste aansprakelijkheidsverzekering, welke aanbieder past het beste bij jou? Er zijn een hoop aanbieders welke jou de beste aansprakelijkheidsverzekering kunnen bieden. We moeten je wel allereerst vertellen dat het sterk afhangt van je eigen wensen en behoeften. Daarnaast zijn de gestelde voorwaarden in combinatie met de voorwaarden ook erg belangrijk.

Er zijn jaarlijks een hoop partijen welke testen uitvoeren en antwoord geven op de vraag wie jou de beste aansprakelijkheidsverzekering kan bieden. Zoals je wellicht in de vergelijker al hebt gezien is er een zeer breed aanbod van de aansprakelijkheidsverzekering particulieren. Deze testen zijn dan ook enorm belangrijk. De Consumentenbond heeft ook dit jaar weer de nodige testen uitgevoerd.

Beste aansprakelijkheidsverzekering volgens de Consumentenbond

Uit de test voor de beste aansprakelijkheidsverzekering door de Consumentenbond zijn interessante resultaten gekomen. Er werden 27 verschillende aanbieders uitvoerig onder de loep genomen. Op nummer 1 uit deze test is de Centraal Beheer aansprakelijkheidsverzekering gekomen.

Centraal Beheer aansprakelijkheidsverzekering

Tijdens deze test is veel aandacht geschonken aan de voorwaarden in combinatie met de maandelijkse premie. Houd echter wel rekening met het feit dat je tijdens je aansprakelijkheidsverzekering vergelijken je leeftijd door moet geven. De premie zal logischerwijs stijgen naarmate de hoogte van je leeftijd.

Desalniettemin is de Centraal Beheer aansprakelijkheidsverzekering voor de particulieren uitermate geschikt. Dit is dan ook een aansprakelijkheidsverzekering particulieren. Met name de voorwaarden hebben de doorslag gegeven. Zo beschikte de Centraal Beheer aansprakelijkheidsverzekering over een flink aantal extra clausules.

Zo beschik je over clausules voor dekking van de aansprakelijkheid veroorzaakt door de oppas. Ook activiteiten tijdens sport- en spel worden gedekt tot een maximaal bedrag van € 25.000,-. Ook kun je risicoloos je vrienden en familieleden helpen tijdens bijvoorbeeld het verhuizen. Je bent namelijk gedekt met een vriendendienst clausule. Voor de beste aansprakelijkheidsverzekering raden we het je aan om alle aanbieders onafhankelijk met elkaar te vergelijken op onze website.

Beste aansprakelijkheidsverzekering aanbieders & het verzekerde bedrag

Naast Centraal Beheer zijn er ook een aantal andere verzekeraars welke jou de beste aansprakelijkheidsverzekering kunnen bieden. In onze vergelijker kun je ook kiezen voor aanbieders als OHRA, ABN AMRO, ZLM, Interpolis en United Insurance. Deze verzekeraars bieden je een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Zoals we je tijdens het stukje “goedkope aansprakelijkheidsverzekering” hebben verteld heeft de hoogte van het maximale verzekerde bedrag invloed of je uiteindelijke premie. Als we het hebben over de beste aansprakelijkheidsverzekering mogen de kosten aansprakelijkheidsverzekering natuurlijk niet ontbreken.

Als we kijken naar het maximale verzekerde bedrag is het verstandig om voor een minimale dekking van € 1,25 miljoen te kiezen. Daarnaast laat de beste aansprakelijkheidsverzekering zich niet kenmerken door de keuze voor een eigen risico.

De aansprakelijkheidsverzekering ZZP wordt steeds populairder

Op zoek naar een aansprakelijkheidsverzekering ZZP? Je bent niet de enige. In de afgelopen jaren is het aantal ZZP’ers in Nederland enorm gestegen. Echter voldoen particuliere verzekeringen niet altijd aan de eisen en voorkeuren van een zelfstandige zonder personeel. Ook wel eenmanszaak genoemd. Deze mensen kunnen het beste terecht bij een aanbieder met een ZZP aansprakelijkheidsverzekering.

Ook een zelfstandige zonder personeel heeft te maken met risico’s tijdens bedrijfsactiviteiten. Een aansprakelijkheidsverzekering ZZP is dan ook geen overbodige luxe. Je particuliere verzekering zal namelijk geen schade dekken die je hebt toegebracht tijdens bedrijfswerkzaamheden. We raden het je dan ook zeker aan om de keuze te maken voor aansprakelijkheidsverzekering ZZP vergelijken.

Aansprakelijkheidsverzekering ZZP vergelijken

Wil je een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering ZZP afsluiten? Wellicht ben je er nog niet helemaal uit en twijfel je tussen een aantal aanbieders. Om een weloverwogen keuze te maken raden we het je aan om de keuze te maken voor aansprakelijkheidsverzekering ZZP vergelijken. Daarnaast is het een ideaal middel om alle verzekeraars te oriënteren.

Tijdens aansprakelijkheidsverzekering ZZP vergelijken is het belangrijk dat je de voorwaarden goed doorleest. Je wilt immers wel zeker weten dat je over de polisvoorwaarden beschikt welke aansluiten bij jouw bedrijfswerkzaamheden. Vergeet dit niet! Het komt in de praktijk nog wel eens voor dat schade niet wordt gedekt door een niet passende polis.

Verschillende soorten aansprakelijkheidsverzekering ZZP

Tijdens je zoektocht is het goed om te weten dat de aansprakelijkheidsverzekering ZZP in twee vormen zijn te verkrijgen. Zo spreken de meeste verzekeraars over een zogenaamde bedrijfsaansprakelijkheid en beroepsaansprakelijkheid. Om het voor jou wat makkelijker te maken hebben we hieronder beide soorten kort voor je besproken.

Beroeps ZZP aansprakelijkheidsverzekering

Deze variant van de ZZP aansprakelijkheidsverzekering wordt voornamelijk gekozen door ZZP’ers welke een adviserende rol in nemen tijdens de bedrijfswerkzaamheden. Er zijn dan ook een aantal beroepen waarbij deze verzekering essentieel is.

Denk maar een aan schade die je kan veroorzaken wanneer je een adviserende rol bekleed als architect of ingenieur. Een meetfoutje of fout advies kan hoog in de kosten oplopen. Als je uiteindelijk aansprakelijk wordt gesteld is het meer dan handig om te beschikken over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP.

In de meeste gevallen wordt er tot een maximaal verzekerd bedrag vergoed voor alle schade waar je aansprakelijk voor wordt gesteld. Het kan zelfs voorkomen dat de aansprakelijkheidsverzekering ZZP wordt geëist door de opdrachtnemer. Iedere aanbieder beschikt over verschillende voorwaarden. Desalniettemin zijn er een aantal gelijkenissen te vinden:

 • Schade die wordt toegedaan aan een andere partij door een beroepsfout
 • De (financiële) schade die ontstaat voor het herstel van de schade
 • Verweer en rechtsbijstand kosten zijn vaak gedekt

Bedrijf ZZP aansprakelijkheidsverzekering

Je kunt ook de keuze maken voor deze zakelijke aansprakelijkheidsverzekering ZZP. Naast de ZZP kunnen ook andere bedrijfsvorm enorm veel baat hebben bij deze verzekering. Je bent verzekerd voor de aansprakelijkheid op schade die is ontstaan tijdens de bedrijfswerkzaamheden.

Met name veel aannemers die op ZZP basis werken beschikken over deze variant van de aansprakelijkheidsverzekering ZZP. Hieronder een lijstje met wat er over het algemeen wordt gedekt:

 • Schade die wordt toegedaan aan een andere partij door een beroepsfout
 • Schade die is ontstaan door uw product
 • Schade die ontstaat aan het milieu

Het is ten allen tijde een verstandige keuze om aansprakelijkheidsverzekering ZZP vergelijken. Je ontvangt een compleet overzicht van het hele aanbod. De beste aansprakelijkheidsverzekering ZZP zal bovenin de vergelijker verschijnen.

Dekking van de aansprakelijkheidsverzekering

Als we ons focussen op de dekking welke je ontvangt met deze verzekering zien we veel gelijkenissen. Veel aanbieders bieden dan ook een soortgelijke standaard dekking. Het grootste verschil zit in de premie van het aanbod. Voor de beste aansprakelijkheidsverzekering is het verstandig om alle aanbieder naast elkaar te leggen middels onze vergelijker. Het best passende aanbod zal bovenin de vergelijker verschijnen.

Echter is natuurlijk ook de inhoud van de verzekering niet onbelangrijk. Zo zijn er een aantal situaties te bedenken waarin je geen eventuele aansprakelijkheid kunt claimen. Deze uitgesloten situaties verschillen per verzekeraar en zijn dan ook belangrijk om rekening mee te houden tijdens aansprakelijkheidsverzekering vergelijken.

In de voorwaarden kun je alle uitgezonderde situaties terugvinden. Om wat meer duidelijkheid te scheppen over de aard van deze situaties hebben we hieronder een lijstje voor je opgesteld.

Wat is niet gedekt?

 • Alle schade die met opzet is veroorzaakt, denk hierbij aan vandalisme. Ook schade onder invloed van alcohol of drugs is niet gedekt. Ook schade door seksueel misbruik valt buiten de dekking. Echter is het wel goed om te weten dat kinderen onder de 14 jaar wel zijn verzekerd voor schade met opzet.
 • Motorrijtuigen, vaar- en luchtvaarttuigen en caravans zijn niet gedekt met deze verzekering. Desalniettemin bestaan er wel een aantal uitzonderingen. Vaartuigen welke geen vaarbewijs vereisen zullen wel worden gedekt door de verzekering. Ook elektrische fietsen vallen vaak binnen de dekking.
 • Is er schade ontstaan in groepsverband en wordt je gedeeltelijk aansprakelijk gesteld voor schade? De kans kan bestaan dan schade niet gedekt wordt. Als je je uit de groep had kunnen verwijderen tijdens de situatie dan wordt er in de meeste gevallen niet verwijderd.
 • Is er schade ontstaan aan spullen door personen die zijn meeverzekerd op de polis? Hiervoor zal de verzekering geen dekking bieden. Letselschade aan een persoon die is meeverzekerd valt daarentegen wel onder de dekking.
 • Schade die is ontstaan tijdens betaalde werkzaamheden wordt niet gedekt. Vrijwilligerswerk is daarentegen wel gedekt voor eventuele aansprakelijkheid.

Opzicht en de dekking, wat houdt dit in?

Je zult vast wel eens van het begrip “opzicht” gehoord hebben. Het is een belangrijk begrip binnen deze verzekering en hier zul je ook zeker rekening mee moeten houden tijdens een claim. We spreken over opzicht wanneer je over spullen beschikt maar niet de wettelijke eigenaar bent. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het lenen van een grasmaaier of andere elektrische apparaten.

Maak je tijdens je werkzaamheden schade aan deze spullen en heb je ze in opzicht? De verzekeraar maakt in veel gevallen de keuze voor het niet dekken van de schade. Desalniettemin is het wel mogelijk om een extra clausule af te sluiten voor opzichtschade. Vervolgens zul je moeten kijken naar het maximale verzekerde bedrag van deze opzichtschade dekking.

Is de aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Is de aansprakelijkheidsverzekering verplicht in Nederland of niet? De aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht in ons land. Er bestaat nog wel eens onduidelijkheid over de verplichting van een aantal verzekeringen in Nederland. Zo zijn de zorgverzekering en autoverzekering wel verplicht in Nederland. Ongelukjes zitten in elk hoekje en de kans op aansprakelijkheid is er altijd. De keuze voor deze typische woonverzekering is dan ook een verstandige.

Wat is de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering?

De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Je zult het vast wel eens gehoord hebben. Echter schept dit begrip wel veel onduidelijkheid. Met name wanneer we het hebben over of de aansprakelijkheidsverzekering verplicht is of niet. Is een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering verplicht of ook niet? We zullen het je uitleggen.

Allereerst even de betekenis van de WA bespreken. We spreken over wettelijke aansprakelijkheid wanneer er schade aan iemand anders is veroorzaakt en het jouw schuld is. Het begrip is voornamelijk van kracht wanneer we het hebben over de schade die tijdens het vervoer worden veroorzaakt.

Maar is een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering verplicht of niet? De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht in Nederland. Wij raden het iedere particulier aan om deze verzekering af te sluiten. In veel gevallen betaal je op jaarbasis minder dan € 100,-. Vergelijk aansprakelijkheidsverzekering aanbieders voor het passende aanbod.

Waterschade opstalverzekering, is het gedekt?

Over de waterschade opstalverzekering bestaat nog wel eens onduidelijkheid. We gaan alles over dit onderwerp met je bespreken. Zo weet jij precies welke kant je op moet tijdens een opstalverzekering lekkage. Onder de verzekeraars is waterschade een apart onderwerp. In de meeste gevallen zal er een onderscheid tussen verschillende oorzaken worden gemaakt.

Val je binnen deze drie oorzaken dan kun je met vrijwel 100% zekerheid stellen dat je schade wordt vergoed. Heb je waterschade gevonden in je woning dan zul je allereerst de voorwaarden moeten checken. In deze voorwaarden kun je precies terugvinden bij welke oorzaken van waterschade of lekkages je een vergoeding ontvangt. De 3 meest voorkomende getolereerde oorzaken onder verzekeraars hebben we hieronder voor je opgesomd:

 • Schade die is veroorzaakt door leidingwater
 • Schade die is veroorzaakt door neerslag
 • Schade die is veroorzaakt door indirecte neerslag

Schade veroorzaakt door neerslag

Het kan natuurlijk voorkomen dat je waterschade aan je woning ondervindt door neerslag. Echter is neerslag een breed begrip. Gelukkig ziet de verzekeraar dit ook zo. Desalniettemin hebben zij een aantal weersverschijnselen ingekaderd onder het begrip neerslag. Regen, sneeuw en smeltwater wordt onder het begrip neerslag gerekend. Is dit een van de oorzaken geweest dan heb je je schade al bijna terug.

Echter is er nog wel één veelvoorkomende voorwaarde die door de verzekeraars wordt gesteld. De schade moet op een onvoorziene manier zijn ontstaan. Dit heeft te maken met de schade door eigen schuld. Waterschade opstalverzekering ondervonden na een ongelooflijke wolkbreuk? Geen probleem. Komt dit doordat je je raam hebt laten open staan? Er zal niets worden vergoed. Het is namelijk niet op een onvoorziene manier de woning binnen gekomen.

Naast de hierboven gestelde voorwaarde zijn er een aantal opstal verzekering aanbieders welke nog strengere voorwaarden stellen. Het komt voor dat de schade moet zijn aangericht door het overlopen of lekken van de dakgoten. Ook via het dak en bovengrondse afvoerpijpen kunnen als voorwaarde worden gesteld.

Schade veroorzaakt door indirecte neerslag

Je kunt ook schade ondervinden door indirecte neerslag. Veel verzekeraars hanteren het begrip indirecte neerslag wanneer het water is binnengelopen door het overlopen van een sloot of gracht door hevige neerslag. In de meeste gevallen valt deze specifieke dekking buiten het standaardpakket. Je zult dan ook moeten beschikken over een All Risk opstalverzekering dekking.

Schade die is ontstaan door een dijkdoorbraak of overstroming vanuit de zee of rivier worden door vrijwel geen enkele verzekeraar gedekt. Dit zijn vormen van natuurgeweld en een te groot risico voor de aanbieders. Bij eventueel natuurgeweld zouden de claims gigantisch stijgen waardoor een garantie van dekking niet meer kan worden gegeven.

Schade veroorzaakt door leidingwater

De laatste oorzaak van waterschade die veelal wordt gedekt is schade door leidingwater. Waterschade door leidingwater kan op verschillende manieren ontstaan. De meeste verzekeraars maken onderscheid tussen een aantal oorzaken. Hieronder hebben de oorzaken van waterschade door leidingwater voor je besproken. Voor meer gedetailleerde informatie over je persoonlijke dekking raden we het je aan om de polisvoorwaarden raad te plegen.

 • Lekkages of overlopen uit de centrale verwarming, waterleiding of aangesloten installaties
 • Het kapot vriezen van CV buizen (ook kapotte waterleiding zijn gedekt)

Net als bij andere oorzaken van waterschade worden er nog een aantal voorwaarden gesteld. Ook hier zal de schade moeten zijn ontstaan door een onvoorziene omstandigheid. Als je vergeet je water af te tappen in de wintermaanden en de buitenleidingen vriezen kapot dan zal de schade niet worden gedekt. Gaat het om een onvoorzien voorval dan zullen ook de kosten voor opsporing van een defect of breuk worden vergoed. Ook bijkomende schade wordt vergoed.

Waarom kiezen voor Helpmijmetverzekeren?

Je vraagt je wellicht af waarom je zou moeten kiezen voor Helpmijmetverzekeren? Op onze website is het mogelijk om alle aanbieders van aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar te vergelijken. Bij ons ben je verzekerd van het feit dat de vergelijking op een onafhankelijke basis plaatsvindt.

Wij beschikken over de meest actuele premies, kortingen en aanbiedingen. Het is dan ook al snel mogelijk om tientallen euro’s te besparen binnen enkele minuten. Maak gebruik van onze aansprakelijkheidverzekering vergelijker en personaliseer het aanbod middels de filters. Zo weet je zeker dat je over een passende dekking beschikt tegen de voordeligste premie. Laat deze kans dan ook niet liggen, het duurt maar 3 minuutjes.

Daarnaast kun je bij ons terecht voor alle informatie over de door veel mensen gekozen aansprakelijkheidverzekering. Alle belangrijke punten komen op deze pagina aanbod. Kom alles te weten over de kosten, dekkingen, het eigen risico en nog flink wat meer. Zo beschik jij over de kennis en tricks om over de beste aansprakelijkheidsverzekering te beschikken.

N

Onafhankelijk vergelijken

N

Kortingen en aanbiedingen

N

Het volledige aanbod

N

Actuele premies

N

Alle nodige informatie

N

Besparen in 3 minuten!

centraal beheer aansprakelijkheidsverzekering
wettelijke aansprakelijkheidsverzekering verplicht

Wat zeggen anderen over ons?

Door de erg handige filters de perfecte aansprakelijkheids verzekering gevonden. Voor maar € 5,- per maand en zonder eigen risico. Top deal!

Kailash (vergeleken op 03/05/2019)

Middels Helpmijmetverzekeren de goedkoopste polis kunnen vinden. Direct overgestapt naar een betere dekking en premie. Een leuke meevaller!

Annalous (vergeleken op 19/04/2019)

De perfect passende ZZP aansprakelijkheidsverzekering gevonden! Mijn dekking sluit goed aan bij mijn bedrijfsactiviteiten. Helemaal perfect!

Youssra (vergeleken op 01/02/2019)

Welke verzekeraars vergelijken wij?

aegon aansprakelijkheidsverzekering
ditzo aansprakelijkheidsverzekering
unive aansprakelijkheidsverzekering
zakelijke aansprakelijkheidsverzekering
fbto aansprakelijkheidsverzekering
wat is een aansprakelijkheidsverzekering
beste aansprakelijkheidsverzekering
hema aansprakelijkheidsverzekering
zzp aansprakelijkheidsverzekering
nationale nederlanden aansprakelijkheidsverzekering
ohra aansprakelijkheidsverzekering
abn amro aansprakelijkheidsverzekering