...

Autoverzekering vergelijken & direct besparen

Autoverzekering vergelijken of op zoek naar waardevolle informatie? Je bent op de goede plek. Op deze pagina kun je op onafhankelijk basis alle aanbieders van autoverzekering met elkaar vergelijken. Daarnaast beschikken we over informatie die je absoluut niet mag missen!

Autoverzekering vergelijken, vergeet het niet!

Autoverzekering vergelijken wordt ieder jaar steeds populairder. En dat is maar goed ook. Het bezitten van een auto is al duur genoeg waardoor je het liefst zo min mogelijk betaalt voor de verzekering. Desalniettemin wil je natuurlijk wel beschikken over een gedegen dekking bij schade. Door middel van autoverzekeringen vergelijken ontvang je een totaaloverzicht van alle aanbieders in de markt.

Waarom autoverzekeringen vergelijken?

Autoverzekering vergelijken is ook een veel gekozen manier onder de consument om te besparen op deze verzekering. Vrijwel iedereen kan besparen. Vergelijk autoverzekering is dan ook zeer aangeraden. Je laat simpelweg geld liggen. Naast flinke maandelijkse besparingen zitten er ook andere voordelen aan de autoverzekering vergelijk.

Ben jij een loyale klant van een autoverzekeraar in Nederland? Je wordt hier niet voor beloond. Zo zul je hoogstwaarschijnlijk beschikken over een relatief hoge premie en niet passende voorwaarden. Met name de niet passende voorwaarden kunnen een aantal nadelen met zich mee brengen. In de praktijk komt het vaak voor dat de waarde van de auto is gedaald. Hierdoor ben je als het ware over verzekerd en betaal je maandelijks veel te veel.

Naast niet passende voorwaarden kan het ook simpelweg voorkomen dat een alternatieve aanbieder een veel beter aanbod te bieden heeft. Auto verzekering vergelijken is dan ook uitermate geschikt voor de loyale klant. Vergelijk autoverzekering en beschik over de best passende dekking tegen de voordeligste premie.

Waarop te letten tijdens auto verzekering vergelijken?

Tijdens autoverzekeringen vergelijken zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Daarnaast is het natuurlijk gewoon fijn om te weten waar er precies op wordt gelet. Niet geheel onbelangrijk want deze factoren bepalen tijdens vergelijk autoverzekering de uiteindelijke premie. In de autoverzekering vergelijker zul je deze factoren ook terug zien komen.

Je bent verzekerd van een persoonlijk aanbod. Je ontvangt een totaaloverzicht van de aanbieders welke het beste bij jouw persoonlijke situatie passen. Deze factoren en gegevens zijn dan ook belangrijk om bij de hand te hebben voordat je kiest voor auto verzekering vergelijken. Hieronder hebben we de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet:

 • Je woonlocatie (postcode)
 • De hoeveelheid schadevrije jaren
 • Schatting van het aantal te rijden kilometers op jaarbasis
 • Je geboortedatum
 • De actuele dagwaarde van de te verzekeren auto
 • Beveiligingsmaatregelen van de auto
 • Bevestigde accessoires in en aan de auto

Voor een goede autoverzekering vergelijking is het slim om deze gegevens voordat je begint bij elkaar te zoeken. Wanneer je alles bij de hand hebt kun je middels autoverzekering vergelijken binnen 3 minuten flink besparen. Naast de bovenstaande gegevens zul je nog een belangrijke keuze moeten maken. Er zijn namelijk een aantal verschillende dekkingen waar je uit kunt kiezen. Over het algemeen kun je bij alle autoverzekeraars in Nederland profiteren van één van de drie dekkingen.

 • De wettelijke aansprakelijkheid (ook wel WA autoverzekering genoemd)
 • Beperkt casco (ook wel WA+ genoemd)
 • Volledig casco (ook wel All Risk autoverzekering genoemd)

Vergelijk autoverzekering wordt je ten allen tijde aangeraden. Je weet namelijk zeker dat je over een passende dekking beschikt tegen de beste premie. Auto rijden is al prijzen genoeg. Autoverzekering vergelijken is een uitstekende manier om maandelijks tientallen euro’s te besparen.

Hoe werkt autoverzekering vergelijken?

We hebben al een aantal belangrijke dingen over autoverzekeringen vergelijken besproken. Zo weet je precies welke gegevens je bij de hand moet hebben en welke keuzes je moet maken. Echter hebben we nog niet besproken hoe autoverzekering vergelijken dan precies in zijn werkt gaat. Auto verzekering vergelijken is erg eenvoudig en binnen enkele minuten geregeld.

Om het nog makkelijker te maken hebben we besloten om de autoverzekering vergelijker in een aantal stappen op te delen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Allereerst is het goed om te weten dat het beste passende aanbod uit de autoverzekering vergelijking bovenaan in de lijst verschijnt.

Vergelijking autoverzekering – Stap 1

Auto verzekering vergelijken is geen moeilijke klus. Zoals we je hebben verteld gaat het een stuk sneller wanneer je een aantal gegevens bij de hand hebt. In stap 1 zul je deze namelijk moeten invullen in de autoverzekering vergelijker. Allereerst zul je je kenteken, woonplaats en leeftijd moeten invoeren.

Geen kenteken bij de hand of beschik je nog niet over een auto en ben je aan het inventariseren? Geen probleem, de autoverzekering berekenen is namelijk goed mogelijk middels de vergelijker. De mensen welke om welke rede dan ook geen kenteken bij de hand hebben kunnen op de knop ik weet het niet drukken. Vervolgens zul je de keuze moeten maken uit het model auto dat je bezit.

Vergelijk autoverzekeringen – Stap 2

In stap 2 tijdens vergelijk autoverzekeringen zul je de keuze moeten maken voor de dekking van de accessoires. Ook wordt er gevraagd naar de hoofdbestuurder van de auto. Ga jijzelf het meeste rijden of wordt er met meerdere mensen tegelijk in gereden?

Ben altijd eerlijk tijdens het invullen van de filters. Doe je dit niet dan kan het voorkomen dat je over een niet passende polis beschikt.

Vergelijk autoverzekering – Stap 3

Een ander belangrijk gegeven voor een juiste autoverzekering vergelijking is het aantal te rijden kilometers. Denk goed na over het aantal kilometers dat jij jaarlijks gaat rijden. De aantal kilometers per jaar variëren van 7.500 tot 90.000.

Voor de eerste keer een autoverzekering afsluiten? Dan is het wellicht lastig om je kilometers in te schatten. We raden het je aan om rond het midden te gaan zitten. Ga er namelijk maar van uit dat je in het eerste jaar veel kilometers zult maken.

De goedkope autoverzekering

De goedkope autoverzekering is ontzettend populair. Veel consumenten zijn specifiek op zoek naar de goedkoopste autoverzekering. Zij betalen het liefst zo min mogelijk premie per maand. Ondanks de populariteit zijn er ook een hoop mensen die zich afvragen of de keuze voor de goedkoopste autoverzekering van Nederland wel een verstandige is. De goedkoopste autoverzekering mag dan wel over een lage maandpremie beschikken maar je zult ook over een kwalitatieve dekking moeten beschikken.

Het is goed om te weten dat de autoverzekering goedkoop eigenlijk nooit als de beste autoverzekering wordt bestempeld. Als we alle goedkope autoverzekeringen naast elkaar leggen zien we duidelijk dat het de minst goede polissen betreft.

Autoverzekering jongeren, welke mogelijkheden zijn er?

Je zult vast wel eens van de autoverzekering jongeren gehoord hebben. Deze soort autoverzekeringen laten zich kenmerken door passende voorwaarden en premie voor de jongere doelgroep. Het is niet gek dat de verzekering auto voor jongeren door verschillende verzekeraars op de markt is gebracht. In Nederland is het algemeen bekend dat de autoverzekering beginnend bestuurder erg duur kan zijn. Dit heeft voornamelijk te maken met het verhoogde risico op schade en ongelukken door jongeren.

Goedkope autoverzekering student

Door het verhoogde risico zullen de kosten voor een studenten autoverzekering aanzienlijk hoger zijn. Echter is dit niet ideaal. Over het algemeen hebben Nederlandse studenten het niet erg breed. Vooral uitwonende jongeren hebben veel baat bij een goedkope autoverzekering student. Een blik op het totale aanbod laat ons zien dat het verschil tussen het duurste en goedkoopste aanbod maar liefst € 600,- bedraagt.

Met een autoverzekering beginnend bestuurder wordt dit verschil nog groter. Vergelijk autoverzekeringen en bekijk welke verzekeraar jou de ideale autoverzekeringen jongeren kan bieden. Naast de verhoogde risicofactor zullen ook het niet hebben van schadevrije jaren sterke invloed hebben op je premie. De goedkope autoverzekering student zal dus nooit de goedkoopste van de hele markt zijn. Je kunt helaas niet ontkomen aan een hogere premie als beginnend bestuurder.

Autoverzekering op naam ouders

De doelgroep die op zoek is naar de autoverzekering jongeren wijkt vaak uit naar de autoverzekering op naam ouders. Echter is dit geen goed idee! Eigenlijk is de enigste manier om een goedkope autoverzekering studenten te verkrijgen middels je ouders. Maar waarom is de autoverzekering op naam ouders dan niet zo’n slim idee? We zullen er je het een ander over vertellen!

Autoverzekering beginnend bestuurder & de ouders

Veel beginnende bestuurders maken de keuze voor een autoverzekering op naam ouders. Dit levert bij het afsluiten een veel lagere premie op. Echter betaal je je premie eigenlijk voor niks. Het is namelijk niet mogelijk om te profiteren van de schadevrije jaren van je ouders. Het komt ook nog wel eens voor uit liefdadigheid. Desalniettemin is het volgens de voorwaarden niet toegestaan om een autoverzekering op naam ouders af te sluiten.

Maak je schade dan ben je niet gedekt middels de polisvoorwaarden. Hiermee bedoelen we dan ook dat je eigenlijk premie betaalt voor niks. De dekking vervalt namelijk.

Jongeren autoverzekering top 10

In Nederland is het verplicht om een verzekering auto af te sluiten wanneer je over een auto beschikt. Je zult over een minimale WA dekking moeten beschikken. Dit is de goedkoopste dekking en zorgt ervoor dat andermans schade wordt gedekt. Helaas zal je eigen schade niet worden gedekt. Desalniettemin maken de meeste jongeren de keuze voor een goedkope autoverzekering student. Hierdoor is de minimale WA dekking al snel gekozen.

Hieronder hebben we de jongeren autoverzekering top 10 voor je samengesteld. Neem eens een kijkje en vergelijk deze aanbieder vervolgens in de vergelijker. Je wilt natuurlijk wel zeker weten dat je over de goedkoopste autoverzekering beginnend bestuurder beschikt!

 1. FBTO WA: € 18,22 per maand
 2. Centraal Beheer WA: € 20,34 per maand
 3. Univé WA: € 22,45 per maand
 4. ING WA: € 24,56 per maand
 5. ABN Amro WA: € 25,86 per maand
 6. ASR WA: € 25,91 per maand
 7. Allianz WA: € 25,94 per maand
 8. Bruns ten Brink WA: € 26,60 per maand
 9. ANWB WA: € 28,24 per maand
 10. Unigarant: € 28,27 per maand

Wie heeft de beste autoverzekering?

Ben je op zoek naar de beste autoverzekering? Je bent niet de enige. Wellicht verwacht je een eenduidig antwoord met een aanbieder die we hebben aangewezen. Een goede autoverzekering laat zich kenmerken door een goed passende dekking welke aansluit bij je persoonlijke situatie. We kunnen dan ook niet zomaar een verzekeraar aanwijzen welke jou de beste autoverzekering kan bieden.

We raden het je altijd aan om voor de beste autoverzekering de keuze te maken voor autoverzekeringen vergelijken. Hiermee kun je namelijk het aanbod samenstellen aan de hand van een aantal filters. Deze hebben we besproken in het stukje over “auto verzekering vergelijken”. Desalniettemin zijn er een aantal bedrijven en instellingen in Nederland die jaarlijks onderzoek uitvoeren met de vraag: wie levert de beste autoverzekering?

De beste autoverzekering uit de test

Uit de testresultaten van een onderzoek dat is uitgevoerd door Moneyview zijn er een aantal interessante naar voren gekomen. Zoals we al zeiden wordt het aanbod samengesteld aan de hand van je persoonlijke factoren. Voor een onderzoek moest dan ook een standaard situatie in acht worden genomen. Het kan dan ook zijn dat er een andere goed autoverzekering aanbieder op de markt aanwezig is. Hier kom je enkel en alleen achter wanneer je de keuze maakt voor autoverzekering vergelijken.

De resultaten zijn tot stand gekomen door naar de premies en voorwaarden te kijken van ervaren rijders. De auto rijders tussen de 30 en 65 jaar vallen vaak binnen deze groep. Echter is dit natuurlijk wel afhankelijk van het moment dat je je rijbewijs behaald hebt. Houd ook rekening met het feit dat deze doelgroep vaak over een aantal schadevrije jaren beschikt. Hierdoor zal de premie logischerwijs lager uitvallen dan zonder schadevrije jaren.

Beste autoverzekering met een WA dekking

Met name de jongere doelgroep kiest voor de WA autoverzekering. Dit heeft met name te maken door de relatief hoogste premie. Vaak sluit deze dekking ook goed aan de bij de dagwaarde van de auto. Er zijn een aantal verzekeraars welke een goede autoverzekering met WA dekking aanbieden. Hieronder hebben we de beste drie aanbieders voor je opgesomd. Houd rekening met het feit dat de jaarlijkse premie kan afwijken van je persoonlijke situatie.

 1. Inshared: € 341,- per jaar
 2. ABN Amro: € 287,- per jaar
 3. ASR Voordeelpakket: € 379,- per jaar

Inshared staat goed aangeschreven. Niet alleen door Moneyview. Uit de testen die zijn uitgevoerd door de consumentenbond is ook naar voren gekomen dat deze verzekeraar over de beste autoverzekering beschikt.

Goede autoverzekering met WA+ (beperkt casco)

Vooral de doelgroep tussen de 30 en 50 jaar maken de keuze voor een WA+ dekking. Het wordt ook wel een beperkt casco dekking genoemd. Vaak kies je voor deze dekking autoverzekering wanneer de waarde van de auto aanzienlijk is. Je bent namelijk deels gedekt voor schade aan je eigen voertuig. Hierdoor zal de maandelijkse premie stijgen, logischerwijs behaal je met deze dekking dan ook niet de goedkoopste autoverzekering.

Beschik je over een aantal autoverzekering schadevrije jaren? Wellicht is de keuze voor een WA+ dekking uitermate geschikt voor jouw wensen. De premie zal flink dalen wanneer je een aantal jaren niets hebt geclaimd. Hieronder hebben we de drie beste verzekeraars met een WA+ dekking voor je opgesomd:

 1. ABN Amro: € 416,- per jaar
 2. Inshared: € 411,- per jaar
 3. OHRA: € 440,- per jaar

Ook bij dit type dekking zien we weer twee bekende verzekeraars. Zowel Inshared als ABN Amro staan goed op de kaart wat betreft deze verzekering. Echter raden we het je aan om aan de keuze te maken voor auto verzekering vergelijken. Het kan namelijk voorkomen dat jouw persoonlijke situatie er anders uitziet. Hierdoor zul je logischerwijs over een andere beste autoverzekering beschikken.

Beste autoverzekering All Risk (volledig casco)

De autoverzekering All Risk is de beste dekking welke je kunt kiezen. Je geniet van een volledige dekking waarbij ook je eigen schade wordt gedekt. Wanneer je bijvoorbeeld een aanrijding zal de schade van de gedupeerde vergoed worden. Daarnaast wordt ook je eigen auto onder handen genomen. Met een autoverzekering All Risk hoef jij je nergens zorgen om te maken.

De prijs voor deze dekking ligt wel aanzienlijk hoger dan een WA of WA+ dekking. Echter krijg je hier ook veel meer voor terug. Hieronder hebben we de verzekeraars met de beste autoverzekering All Risk voor je opgesomd:

 1. ABN Amro: € 591,- per jaar
 2. AEGON Royaal: € 940,- per jaar
 3. Inshared: € 627,- per jaar

Ook voor deze dekking zien we de verzekeraars ABN Amro en Inshared terugkomen. Vergelijk autoverzekering om erachter te komen of deze aanbieders ook jou de beste autoverzekering kunnen bieden! Want met een goede autoverzekering hoef jij je nergens meer zorgen om te maken. Zorg natuurlijk wel dat je jaarlijks checkt of een eventuele overstap meer voordeel oplevert.

De zakelijke autoverzekering

Een eigen bedrijf en op zoek naar een geschikte autoverzekering welke perfect aansluit bij jouw bedrijfsactiviteiten? De kans op schade is natuurlijk altijd aanwezig, al helemaal wanneer je over een breed wagenpark beschikt. Er zijn een aantal verzekeraars welke je een autoverzekering zakelijk kunnen bieden. Echter gaat de aanvraag in de meeste gevallen wel wat anders in zijn werking dan de particuliere variant.

Vaak wordt er samen gekeken naar de verzekeraar naar het wagenpark van de onderneming. Beschik je bijvoorbeeld over een groot aantal personenauto’s dan is het slim om je voor deze module te verzekeren. Tevens kun je ook vaak terecht met een groot aantal bestel- en vrachtauto’s.

Beschik je over een wagenpark met voornamelijk elektrische auto’s? Niet alle verzekeraars bieden polissen die goed aansluiten bij deze type auto’s.

Dekkingen autoverzekering zakelijk

Wanneer we ons focussen op de dekkingen van dit type autoverzekeringen tonen ze veel gelijkenissen met de particuliere variant. De meeste verzekeraars bieden je de mogelijkheid om de dekking zelf samen te stellen. Je zult een keuze moeten maken uit een WA, WA+ en All Risk dekking.

Aanvullende dekkingen

Bovenop de basisdekking kun je kiezen voor aanvullende dekkingen. Hieronder hebben we de meest gekozen aanvullende dekkingen onder bedrijven voor je beschreven. Logischerwijs zal de premie stijgen wanneer je een van deze aanvullende dekkingen kiest.

 • Ongevallenverzekering voor inzittenden: veel verzekeraars bieden je een aanvullende dekking in de vorm van een ongevallenverzekering voor inzittenden. Je bent met een vooraf vastgesteld bedrag verzekerd voor het risico dat een of meerdere inzittenden invalide raken of overlijden. Een niet zo fijn onderwerp maar wellicht goed om jezelf voor te verzekeren. Wanneer je flink wat werknemers op de weg hebt is het risico immers alleen maar groter dat er ooit iets gebeurt. Laten we hopen van niet natuurlijk!
 • Dekking voor rechtsbijstand: beschik je als bedrijf nog niet over een rechtsbijstandverzekering of ben je niet gedekt met een verkeersmodule? We raden het je aan om een dekking voor rechtsbijstand aan je bedrijfspolis toe te voegen. Juridische geschillen kunnen natuurlijk altijd voorkomen. Met name in het verkeer komt het regelmatig voor. Erg fijn om dan kun te kunnen beschikken over juridisch advies.
 • Schadeverzekering voor inzittenden: naast de ongevallenverzekering voor inzittenden waarmee je het risico op schade van invalide raken of overlijden afdekt kun je ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden. Hiermee beschik je dekking wanneer er schade wordt berokkend aan de spullen van inzittenden. Ook lichamelijke schade worden verzekerd met deze aanvullende dekking.

Niet verzekerd

Net als bij iedere andere zakelijke verzekering bestaan er situaties waarin geen dekking wordt geboden. In de voorwaarden kun je ten allen tijden terugvinden in welke situaties en voor welke oorzaken je een dekking ontvangt. Vrijwel alle schadeoorzaken die voortkomen door eigen schuld worden niet verzekerd. Opzettelijke schade wordt ook niet gedekt.

Autoverzekering dekking, hoe zit het?

Wil je een autoverzekering afsluiten? Je zult allereerst een keuze moeten maken uit het type dekking waar je over wil beschikken. In de standaardsituatie bestaan er drie verschillende dekkingen. We hebben ze ook al kort met je besproken wanneer we het over de beste aanbieders hadden. De keuze voor het soort autoverzekering dekking is niet geheel onbelangrijk. Zo zal je maandelijkse premie aanzienlijk stijgen wanneer je voor de All Risk dekking kiest. Zo laat de WA dekking zich kenmerken door een zeer voordelige premie.

De WA autoverzekering

We hebben het al meerdere keren verteld dat het in Nederland verplicht is om over een WA autoverzekering te beschikken. Mits je over een auto beschikt natuurlijk. Een andere naam voor de WA autoverzekering is de wettelijke aansprakelijkheid. Doordat het verplicht is in Nederland kiezen de meeste mensen voor een minimale dekking.

Deze dekking staat voornamelijk bekend om het feit dat enkel de schade van de gedupeerde wordt vergoed. Eigen schade is voor eigen rekening. Het is dan ook zeer beperkte dekking. Daarentegen ligt de premie relatief laag. In verhouding met andere dekking ben je veruit het voordeligst uit. Het is natuurlijk niet alleen maar nadelig dat we verplicht moeten beschikken over de verzekering auto. Zo weet je altijd zeker als weg gebruiker dat lichamelijke en materiële schade worden vergoed.

Goedkoopste autoverzekering WA

De autoverzekering WA laat zich voornamelijk kenmerken door haar beperkte dekking en de zeer voordelige premies. Het is dan ook niet lastig om de goedkoopste autoverzekering WA te vinden. Echter kan het wel wat moeilijker worden wanneer je een keuze moet maken uit het flinke aanbod van goedkope autoverzekering WA.

Houdt echter wel altijd rekening met je persoonlijke situatie. Zo zijn er een flink aantal factoren die invloed hebben op de goedkoopste WA autoverzekering. We kunnen dan ook niet zomaar een aanbieder aanwijzen welke jou een goedkope autoverzekering WA kan bieden. Om zeker te zijn van je zaak raden we het je aan om de keuze te maken voor autoverzekering vergelijken. Je ontvangt een totaaloverzicht van het aanbod aan de hand van je persoonlijke invulling.

Wil je beschikken over een bredere dekking en ook een schadedekking ontvangen bij een eventueel schade incident? Lees verder om alles te weten te komen over de WA+ en All Risk dekking. Je kunt natuurlijk ook gewoon op zoek gaan een goedkope autoverzekering WA.

De WA+ dekking

Het is niet verplicht om een WA+ dekking af te sluiten. Desalniettemin kent deze dekking veel gelijkenissen met de WA dekking. Je beschikt namelijk over precies dezelfde dekking. Lichamelijke en materiële schade die je veroorzaakt aan een ander worden dan ook gedekt. Daarbovenop ben je gedekt tegen schade veroorzaakt door brand, storm, diefstal en ruitbreuk.

Wel is het goed om te weten dat de schade aan je eigen auto door een ongeluk niet wordt vergoed. Er wordt alleen een dekking uitgekeerd wanneer de schade is veroorzaakt door één van de bovengenoemde oorzaken. De kosten voor deze dekking liggen net iets hoger dan de verplichte en minimale WA dekking.

Met name de mensen die over een voertuig met een aanzienlijk waarde beschikken kiezen voor dit type dekking. Het is een goed gevoel om te weten dat schade door zaken waar je niets aan kunt doen zijn gedekt. Houd wel rekening met de gestelde voorwaarden door de verzekeraar. Schade die je zelf hebt veroorzaakt wordt niet gedekt.

Autoverzekering All Risk dekking

De autoverzekering All Risk zal je in al je behoeften voorzien. Het is de meest complete dekking waar je uit kunt kiezen. Het grootste kenmerk van de autoverzekering All Risk is dat schade aan je eigen voertuig volledig wordt vergoed. Logischerwijs is dit de duurste dekking op de markt. Als we kijken naar de gemiddelde premie op jaarbasis komen we toch al snel uit boven de € 1.000,-.

Met name de mensen welke beschikken over een relatief dure auto kiezen voor deze dekking. Ook de particulieren welke genieten van een flink aantal schadevrije jaren kunnen goed terecht bij de autoverzekering All Risk. Je bent volledig gedekt en kunt zorgeloos de weg op. Door de hoge kosten zijn er veel auto bezitters op zoek naar een goedkope autoverzekering All Risk. Niet gek natuurlijk, wij Nederlanders houden nou eenmaal van de beste deal.

Goedkope autoverzekering All Risk

Zoals we zeiden zijn velen op zoek naar een goedkope autoverzekering All Risk. De kosten liggen relatief hoog. Een ding weet je zeker en dat is dat je hoogst mogelijke premie betaald. Desalniettemin is het op een aantal manieren mogelijk om over de goedkoopste All Risk autoverzekering kunt beschikken.

We hebben al een aantal keer de autoverzekering schadevrije jaren aangehaald. Het is een veel gekozen manier om de maandelijkse premie aanzienlijk te laten dalen. Er zitten wel een aantal risico’s aan deze keuze. Sluit geen dure dekking af wanneer je deze kosten maandelijks niet kunt dragen. Je maandelijkse premie zal namelijk gaan stijgen wanneer je een schadeclaim indient. De goedkoopste autoverzekering All Risk kan in deze situatie uitlopen in een ware flop.

Een andere manier om een goedkope autoverzekering All Risk te verkrijgen is het onafhankelijk vergelijken van alle aanbieders. Wij willen je graag aanraden om de keuze te maken voor All Risk autoverzekering vergelijken. Op deze manier kun je flink besparen. Dit komt mede door de relatief hoge premies.

De autoverzekering kosten

De kosten autoverzekering, wellicht vraag je je af hoe ze precies zijn opgebouwd. We zullen dan ook de vraag: wat kost een autoverzekering? Met je behandelen. Met name voor de jongere mensen in ons land zijn de kosten autoverzekering erg belangrijk. Wanneer je in een auto wil rijden zul je ook een verzekering moeten afsluiten. Het is natuurlijk nooit verkeerd om jezelf wat meer in te lezen over de premie autoverzekering welke je elke maand overmaakt.

Kosten autoverzekering en jongeren

Veel beginnende bestuurders en over het algemeen jongeren verkijken zich op de totale kosten die een verzekering auto met zich mee brengen. Sommige jongeren hebben al een scooterverzekering ervaren maar dit staat qua kosten in schriel contrast met deze verzekering. Autoverzekering kosten worden dan ook al snel onderschat.

Zodra je mee rijervaring op doet zul je ook over meer schadevrije jaren beschikken. Mits je geen claim indient natuurlijk. Een beginnend bestuurder heeft nog niet de tijd gehad om zichzelf te bewijzen en zal dus vaak uitkomen op een hoge premie autoverzekering. Daarnaast is het een feit dat jongeren hoger risicogedrag vertonen waardoor de kosten autoverzekering logischerwijs hoger liggen.

Gemiddelde kosten autoverzekering jongeren

Het is meer dan verstandig om je als beginnend bestuurder goed in te lezen over de premie autoverzekering. Als we kijken naar de gemiddelde kosten autoverzekering jongeren komen we al gauw boven de € 100,- uit. Een 18 jarige betaalt ongeveer € 116,- per maand voor een WA dekking.

Je zult door de jaren als beginnende bestuurder heen moeten komen. Na verloop van tijd zal de maandelijkse premie autoverzekering aanzienlijk gaan dalen. Het risico voor de verzekeraar wordt namelijk kleiner. Daarnaast beschik je over een aantal schadevrije jaren. Rond het 24e levensjaar zul je het grootste verschil gaan merken.

Een bredere dekking wordt dan ook niet vaak gekozen door jongeren en studenten. De kosten zullen enorm stijgen en zijn vaak niet te betalen door deze doelgroep. Wat natuurlijk ook logisch is. Gelukkig is de minimale WA dekking voldoende volgens de wet- en regelgeving en hoef je niet meer uit te geven.

Wat kost autoverzekering? Hoe reken ik het uit?

Wil je je eigen autoverzekering kosten in kaart gaan brengen? Een goed idee! Als we naar de praktijk kijken bestaan er een aantal regels waarmee je een goede schatting kunt maken. De premie autoverzekering wordt voornamelijk bepaalt door de keuze van een dekking. Als je de goedkoopste autoverzekering wil behalen raden we het je aan om te kiezen voor de verplichte en minimale WA dekking.

Wil je ook verzekerd zijn tegen schade die wordt veroorzaakt door onvoorziene omstandigheden? Dan raden we het je aan om de keuze te maken voor een WA Plus dekking. De kosten autoverzekering van deze twee dekkingen liggen niet ver uit elkaar.

Als we kijken naar de gemiddelde extra kosten van een WA Plus dekking komen we uit op € 3,- tot € 20,- per maand. Dit hangt ook sterk af van je autoverzekering schadevrije jaren.

De kosten autoverzekering zullen wel flink stijgen wanneer je een voorkeur hebt voor de All Risk dekking. Over het algemeen is deze dekking namelijk twee keer zo duur als de midden dekking. Met name de mensen die beschikken over een dure wagen hebben baat bij deze dekking. Alle oorzaken van schade worden namelijk gedekt. Vergelijk autoverzekeringen voor zo min mogelijk kosten.

Eigen risico autoverzekering

Bij de vraag wat kost een autoverzekering? Hoort natuurlijk ook het eigen risico. Het is een veelgebruikt middel door verzekeraars. Het wordt dan ook op meerdere verzekeringen gehanteerd. Voor de verzekeraar dient het als een stok achter de deur. Het is namelijk bewezen dat je met een eigen risico zuiniger omgaat met je eigen spullen. Daarnaast kosten het de verzekeraar enorm veel geld om schadeclaims met een minimale waarde af te handelen.

Zo bestaat er ook het eigen risico autoverzekering. Het brengt voor de autobestuurder een aantal nadelen maar ook voordelen met zich mee. Wil je namelijk flink snijden in de kosten autoverzekeringen? Dan is het eigen risico hier een handig middel voor. Hoe hoger het eigen risico autoverzekering, hoe lager de maandelijkse premie.

Het nadeel van het eigen risico autoverzekering is dat je een vooraf bepaald bedrag uit eigen zak moet betalen bij een eventuele schadeclaim. Veel particulieren vermijden het eigen risico doordat zij de volledige schade gedekt willen hebben. Zij betalen logischerwijs wel wat meer. Zij beschikken immers over een hoger risico.

Autoverzekering zonder rijbewijs, is het mogelijk?

Veel mensen vragen zich af of het mogelijk is om een autoverzekering zonder rijbewijs af te sluiten. Dit klinkt misschien gek maar het is wel mogelijk. Je zult wellicht denken dat iedereen met een auto over een verzekering beschikt. Dit is immers verplicht toch? Als we kijken naar de wet- en regelgeving is het mogelijk om je voertuig zonder rijbewijs te verzekeren. Echter is dit niet het belangrijkste. Beschik je namelijk over een dekking wanneer je nog niet over een rijbewijs beschikt? We hebben de belangrijkste zaken hieronder voor je opgesomd.

Wanneer kan ik een autoverzekering zonder rijbewijs afsluiten?

Over het algemeen zul je bij iedere verzekeraar moeten beschikken over een rijbewijs. Dit heeft voornamelijk te maken met het vraagstuk over wie de hoofdbestuurder van het voertuig is. De verzekeraar wil weten wie de hoofdbestuurder is. Hier wordt namelijk ook het risicoprofiel op vastgesteld.

Zo kun je jezelf wel voorstellen dat de premie van een 40 jarige lager ligt dan een 18 jarige. Het is algemeen bekend dat jongeren meer brokschade maken op de weg. Desalniettemin zijn er een aantal verzekeraars in Nederland waar je een verzekering auto af kunt sluiten zonder rijbewijs. Houd echter wel rekening met een aantal voorwaarden.

 • Je rijbewijs is onderweg vanuit het CBR
 • Je rijbewijs is verlopen
 • Je rijbewijs is ingevorderd

Autoverzekering opzeggen, hoe werkt het?

Je kunt natuurlijk altijd de keuze maken voor autoverzekering opzeggen. Het gebeurt vaak om een aantal redenen. Het is mogelijk dat je alle aanbieders met elkaar hebt vergeleken en de keuze hebt gemaakt overstappen autoverzekering. Of je auto is kapot en je bent niet van plan om een nieuwe te kopen. Dan heb je natuurlijk niks aan je verzekering en is het een verstandig idee om ‘m op te zeggen. Je zult je wellicht afvragen hoe het in zijn werk gaat? Hieronder hebben we belangrijkste punten voor je beschreven. Mis ze niet!

Schriftelijk en aangetekend

Wil je je autoverzekering opzeggen dan is dit altijd mogelijk. Echter is het niet zo makkelijk als het lijkt. Vandaag de dag is het in de standaardsituatie zo dat je een aangetekende en schriftelijke brief versturen naar je verzekeraar. Hierdoor kan er ook nog wel eens wat tijd over heen gaan. Daarnaast zijn er nog wat andere zaken waar je zeker rekening mee moet houden. Opzeggen autoverzekering kan namelijk een aantal nadelige financiële gevolgen met zich mee brengen.

De opzegtermijn autoverzekering

Een punt waar je zeker rekening mee moet houden wanneer je wil overstappen autoverzekering of opzeggen autoverzekering is de opzegtermijn. Zoals je wellicht al wel gewend bent van andere verzekeringen kun je niet zomaar op ieder moment naar een andere aanbieder overstappen. Om dit te voorkomen wordt er door de verzekeraar een zogenaamde opzegtermijn autoverzekering in het leven geroepen.

De keuze gemaakt voor autoverzekering afsluiten? Je zult in de standaardsituatie beschikken over een contractperiode van maximaal 1 jaar. Maar let op, na dit eerste jaar zal je contract worden omgezet naar een periode voor onbepaalde tijd. Dit brengt het voordeel met zich mee dat je dagelijks kunt opzeggen. Daarnaast beschik je over een opzegtermijn van 1 maand.

Het is verboden voor verzekeraars om het contract na het eerste jaar stilzwijgend te verlengen. Ze zullen je minstens op de hoogte moeten brengen van het aflopen van de contractperiode. Is de verzekeraar niet aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars dan is dit niet verzekerd. Houd hier dus rekening mee.

Waarom kiezen voor Helpmijmetverzekeren?

Je vraagt je wellicht af waarom je zou moeten kiezen voor Helpmijmetverzekeren? Op onze website is het mogelijk om alle aanbieders van autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Bij ons ben je verzekerd van het feit dat de vergelijking op een onafhankelijke basis plaatsvindt.

Wij beschikken over de meest actuele premies, kortingen en aanbiedingen. Het is dan ook al snel mogelijk om tientallen euro’s te besparen binnen enkele minuten. Maak gebruik van onze auto verzekering vergelijker en personaliseer het aanbod middels de filters. Zo weet je zeker dat je over een passende dekking beschikt tegen de voordeligste premie. Laat deze kans dan ook niet liggen, het duurt maar 3 minuutjes.

Daarnaast kun je bij ons terecht voor alle informatie over de auto verzekering. Alle belangrijke punten komen op deze pagina aanbod. Kom alles te weten over de kosten, dekkingen, het eigen risico en nog flink wat meer. Zo beschik jij over de kennis en tricks om over de beste auto verzekering te beschikken.

N

Onafhankelijk vergelijken

N

Kortingen en aanbiedingen

N

Het volledige aanbod

N

Actuele premies

N

Alle nodige informatie

N

Besparen in 3 minuten!

berekenen autoverzekering
overstappen autoverzekering

Wat zeggen anderen over ons?

Ieder jaar vergelijk ik mijn huidige aanbieders met alternatieve mogelijkheden. Mede door de schadevrije jaren bespaar ik ieder jaar. Dit keer met helpmijmetverzekeren.nl

Wout (vergeleken op 14/03/2019)

Alles te weten gekomen over de autoverzekering en maar liefst € 15,- per maand kunnen besparen. Volgend jaar zeker weer proberen!

Juan (vergeleken op 14/02/2019)

Binnen een aantal minuten heb ik flink kunnen besparen. Ook heb ik nu een goed passende WA plus verzekering.

Melanie (vergeleken op 27/05/2019)

Welke autoverzekeringen vergelijken wij?

autoverzekering goedkoop
goedkoopste autoverzekering van nederland
autoverzekering goedkoopste
autoverzekering zonder rijbewijs
autoverzekering berekenen
goedkope autoverzekering berekenen
premie autoverzekering berekenen
autoverzekering bereken
goedkope autoverzekering afsluiten
autoverzekering aanvragen
autoverzekering afsluiten vergelijken