...

Fietsverzekering vergelijken & direct besparen

De fietsverzekering vergelijken of op zoek naar waardevolle informatie? Je bent op de goede plek. Op deze pagina kun je op onafhankelijk basis alle aanbieders van fietsverzekeringen met elkaar vergelijken. Daarnaast beschikken we over informatie die je absoluut niet mag missen!

Wat is een fietsverzekering?

De fietsverzekering is zeer populair in Nederland, we zijn dan ook een echt fietsland. Bijna geen enkel ander land in Europa beschikt over zoveel fietspaden als wij. Daarnaast staan we bekend om het veelvuldig afdekken van risico’s middels verzekeringen. Wij vragen onszelf dan ook nog weleens af of echt alle verzekeringen wel zo nuttig zijn? Wij kunnen in ieder geval stellen dat de fiets verzekering in verschillende situaties erg handig kan uitkomen.

Wanneer je een fiets verzekering wil afsluiten is het goed om te weten dat er nadrukkelijk wordt gekeken naar het type fiets dat je beschikt. Er bestaan dan ook een aantal verschillende soorten verzekeringen. Hieronder hebben we ze hieronder al kort voor je benoemd:

  • Elektrische fiets verzekering
  • Fietsverzekering E-bike
  • Mountainbike verzekering
  • Racefiets verzekering
  • Bakfiets verzekering

Wat heb je aan de fiets verzekering?

De fiets is een geweldig vervoersmiddel. Gedurende de jaren is de fiets zelf flink veranderd. Met name door de komst van de elektrische fiets is de fiets verzekering enorm in vraag gegroeid. Niet gek natuurlijk want een goede fiets kost al snel tussen de € 1.500,- en € 5.000,-. Middels de fiets verzekering ben je verzekerd van een vergoeding wanneer je fiets schade ondervindt door diefstal of schade.

Eigenlijk heeft iedere Nederlander baat bij een fiets verzekeren. Jij en wij zelf zijn ook de trotse eigenaar van een fiets. Helaas niet een hele dure maar dat mag de voordelen van dit vervoersmiddel niet drukken. Het gebruik van de fiets is vooral populair in druk bezette steden zoals bijvoorbeeld Amsterdam.

Echter doet hier en op andere plekken in Nederland best wat problemen voor. Fietsen worden nog wel eens regelmatig gestolen en door verhandeld. In grote steden in Nederland bestaat er een onzichtbare gestolen fietsenmarkt. 

Ben je woonachtig in de stad dan is een fiets verzekering eigenlijk essentieel. Daarnaast heb je altijd te maken met relschoppers die het leuk vinden om vandalisme aan jouw fiets te plegen. De fietsverzekering biedt jouw een dekking tegen allerlei vormen van schade en diefstal. Is de Univé fietsverzekering iets voor jou?

Waarom een fietsverzekering afsluiten?

Hierboven hadden we al kort besproken wat je precies aan fiets verzekering hebt. Maar waarom zou jij nu moeten kiezen voor een fietsverzekering afsluiten? Nou, daar hebben we een aantal redenen voor. Wil je je fiets verzekeren dan doe je hier vaak goed aan. De gekozen verzekeraar zal namelijk een vergoeding bieden bij diefstal of schade.

Wanneer je fiets nog is te repareren worden de reparatiekosten vergoed door de verzekeraar. Zodanige schade dat repareren geen zin meer heeft? Het uit te keren bedrag bij eventuele schade of diefstal is afhankelijk van de aanschafwaarde. Logischerwijs wordt ook de premie fietsverzekering hoger wanneer je over een hogere aanschafwaarde beschikt.

Hoe werkt de fiets verzekering?

Maar hoe werkt dat nou met de fiets verzekering en de dekking? Je kunt namelijk niet in iedere situatie aanspraak maken op de dekking van de fiets verzekering. Tijdens het afsluiten zul je moeten kiezen voor een dekking. Wil je je fiets verzekeren tegen diefstal dan is dit bij vrijwel alle verzekeraar mogelijk.

Fietsverzekering diefstal

Echter zul je bij een eventuele schadeclaim wel wat zaken verrichten. Is je fiets bijvoorbeeld gestolen? Je zult allereerst aangifte moeten doen bij de politie. Dit kan online maar ook op het lokale politiebureau bij jou in de buurt. De verzekeraar zal namelijk een aangiftebewijs eisen. Hierdoor kunnen zij verifiëren dat de verzekerde fiets echt is gestolen. Let op, wordt je fiets gestolen doordat je deze bent vergeten om op slot te zetten? Dit is schade die voorkomen had kunnen worden. De verzekeraar zal in deze situatie niet uitkeren.

Is alles door de verzekeraar goedgekeurd dan kun je terecht bij een fietsenwinkel of maker welke een overeenkomst heeft met jouw verzekeraar. Kijk dit goed na in de voorwaarden van je fiets verzekering. Als je een fietsenwinkel of maker bezoekt die niet is aangesloten ontvang je geen dekking. Heb je er een gevonden? Je kunt de nieuwe fiets op gaan halen. In sommige gevallen kun je alleen een tweedehands fiets kiezen.

Heb je alleen schade ondervonden? Ook in dit geval zal de verzekeraar kijken naar de oorzaak van de schade. Over het algemeen ontvang je alleen een dekking wanneer jij zelf niet verantwoordelijk bent voor de schade.

Fiets verzekering vergelijken in 2020

Waardering

★★★★★ 

9 / 10

Eigen risco

€ 25,-

Alle type fietsen

Ja

Maandelijkse premie

€ 2,35

✓  Dekkingen voor 2e hands fietsen

✓  Doorlopend en kortlopend

✓  Inclusief assurantiebelasting (21%)

Waardering

★★★★★ 

8,3 / 10

Eigen risico

€ 25,-

Alle type fietsen

Ja

Maandelijkse premie

€ 2,85

✓  Dekkingen voor 2e hands fietsen

✓  Doorlopend en kortlopend

✓  Inclusief assurantiebelasting (21%)

Waardering

★★★★★ 

7,5 / 10

Eigen risico

€ 25,-

Alle type fietsen

Ja

Maandelijkse premie

€ 3,05

✓  Dekking voor 2e hands fietsen

✓  Eenmalig € 9,68 accountkosten

✓  Doorlopend en kortlopend

Waardering

★★★★★ 

7,5 / 10

Eigen risico

€ 25,-

Alle type fietsen

Ja

Maandelijkse premie

€ 5,01

✓  Dekking voor 2e hands fietsen

✓  Inclusief assurantiebelasting (21%)

✓  Doorlopend en kortlopend

Laatste keer gecontroleerd: 27 januari 2020

Fietsverzekering vergelijken, hoe werkt het?

De fiets verzekeren komt steeds vaker voor. Zowel nieuwe als tweedehands fietsen worden middels de fiets verzekering gedekt tegen schade en diefstal. Daarnaast zijn er nog een aantal aanvullende dekkingen waar je optioneel voor kunt kiezen. Ook verzekeraars zijn op deze enorme vraag ingesprongen waardoor er vandaag de dag een groot aanbod bestaat. Het is dan ook slim om de keuze te maken voor fietsverzekering vergelijken. Hierbij ontvang je namelijk een totaaloverzicht van de beste aanbieders waarbij rekening is gehouden met de belangrijkste factoren.

Fiets verzekering vergelijken is essentieel om over het best passende en voordeligste aanbod te beschikken. Wellicht zul je niet veel verschillen treffen in de premie. Desalniettemin zijn de dekking van de verschillende verzekeraars totaal verschillend opgebouwd. Vergelijk fietsverzekering voor het beste passende aanbod!

Vergelijk fietsverzekering voor een tweedehands model

Een tweede hands fiets verzekeren is voortaan ook mogelijk. Vooral de mensen welke een tweedehands elektrische fiets hebben gekocht kiezen voor deze mogelijkheid. Echter heb je wel te maken met andere voorwaarden en premies in vergelijking met de verzekering voor een nieuwe fiets. Houd hier dan ook zeker rekening mee tijdens fietsverzekering vergelijk.

Wil je een 2e hands fietsverzekering vergelijken dan zul je zelf een schatting van de waarde moeten maken. Wanneer je een dekking voor je accessoires wil hebben zul je ook deze waarde moeten opgeven. Daarnaast is het goed om te weten dat de verzekeraar graag een taxatie of aankoopnota wil ontvangen bij een eventuele schadeclaim.

Vergelijk fietsverzekering om over de best passende dekking voor jouw tweedehands fiets te beschikken. In de meeste gevallen zijn het fietsen met een hoge aanschafwaarde en is het verstandig om voor een brede dekking te kiezen.

Fietsverzekering afsluiten een slim idee?

Wil jij een fietsverzekering afsluiten? is het wel een slim idee? Als we de fiets verzekering vergelijken met andere verzekeringen is het zeker een flexibele. Er bestaan veel optionele keuzes voor dekkingen waardoor jij de fietsverzekering zo goed als mogelijk kunt aansluiten bij je persoonlijke wensen en voorkeuren.

Wil je je fiets verzekeren tegen schade en diefstal en wil je een fietsverzekering afsluiten? Je zult allereerst de keuze moeten maken voor een doorlopende fietsverzekering of kortlopende fiets verzekering. Beide varianten kennen een iets andere afsluitprocedure. Desalniettemin beschikken ze wel over dezelfde dekking. De voornaamste verschillen zitten in het betalen van de premie.

Fietsverzekering 1 jaar is de doorlopende fietsverzekering

Wanneer er wordt gesproken over de fietsverzekering 1 jaar spreken we in de meeste gevallen over de doorlopende fietsverzekering. Wil je een doorlopende fietsverzekering afsluiten dan zul je voor een minimale contract periode van 1 jaar moeten kiezen. Vandaar de benaming fietsverzekering 1 jaar. In dit geval heb je te maken met een éénmalige jaarlijkse betaling of een maandelijkse premie betaling.

Daarnaast is er nog een voordeel te vinden aan de doorlopende fietsverzekering. Je betaalt namelijk geen extra toeslag. Na minimaal 1 jaar ben je vrij om je verzekering fiets op te zeggen. Daarbij is het goed om te weten dat je bij de meeste verzekeraars over een opzegtermijn van één maand beschikt.

Fietsverzekering per maand betalen

Wil je je fietsverzekering per maand betalen? Je kunt in dit geval het beste kiezen voor een doorlopende fietsverzekering. Eventueel kun je bij het merendeel van de verzekeraars de keuze maken voor een jaarlijkse betaling. Je ontvangt bij sommige verzekeraars zelfs een korting wanneer je de premie fietsverzekering jaarlijks betaald.

Fietsverzekering 3 jaar is de kortlopende fietsverzekering

Wanneer we het hebben over de fietsverzekering 3 jaar spreken we ook wel over een kortlopende fietsverzekering. In de meeste gevallen kun je de kortlopende fiets verzekering voor een minimale contract periode van 3 jaar afsluiten. Echter gaat de premie betaling iets anders in zijn werk dan bij de doorlopende fietsverzekering.

Bij de meeste verzekeraar betaal je de premie voor de fietsverzekering 3 jaar in één keer de premie. De premie fietsverzekering 3 jaar wordt vastgesteld aan de hand van de aanschafwaarde van de fiets. De meeste particulieren kiezen dan oom voor een doorlopende fietsverzekering. Deze kan worden afgesloten voor een langere periode dan 3 jaar en kun je premie fietsverzekering maandelijks voldoen.

Heb je de keuze gemaakt voor fietsverzekering afsluiten dan zul je gedurende de looptijd gedekt zijn tegen schade en diefstal. In de praktijk komt het vaak voor dat de volledige aanschafwaarde wordt vergoed mits je niet over een eigen risico bedrag beschikt. Hier zullen we verder op deze pagina nog dieper op ingaan. De meeste verzekeraars rekenen voor een fiets een levensduur van minimaal 3 jaar.

Na het 3e  jaar kun je te maken krijgen met afschrijving over de aanschafwaarde. Dit zal er toe leiden dat je bij schade of diefstal een lager verzekerd bedrag krijgt uitgekeerd. We raden het je aan om de keuze te maken voor fietsverzekering vergelijken. Hierdoor weet je zeker dat je tijdens fietsverzekering afsluiten over het best passende en voordeligste aanbod beschikt.

Tweedehands fiets verzekeren

Voorheen was een tweedehands fiets verzekeren niet mogelijk. Vandaag de dag gelukkig wel. Ergens ook niet gek. Met name de elektrische fietsen hebben een hoge aanschafwaarde, hierdoor kun je ze handig verkopen voor een leuk bedrag. De mogelijkheid om een 2e hands fiets verzekeren is afgelopen jaren een stuk populairder geworden.

Wil je je tweedehands fiets verzekeren dan zul je met een aantal punten rekening moeten houden. Je zult namelijk een schattig moeten maken van de dagwaarde van je tweedehands fiets. Ook de aan de bijbehorende accessoires moet een waarde toegekend worden. Aan de hand van de waarde wordt namelijk de fiets verzekering premie vastgesteld. Dit is niet altijd even makkelijk.

De verzekeraar vereist vaak een taxatie of aankoopnota bij een schadeclaim. Wil je een 2e hands fiets verzekeren dan is de actuele waarde essentieel. Je premie wordt namelijk vastgesteld aan de hand van deze waarde. Wanneer je de waarde van je fiets en accessoires met een te lage waarde opgeeft ben je onderverzekerd. Dit moet je ten alle tijden voorkomen. Desalniettemin is de tweedehands fiets verzekeren een verstandige keuze. Al helemaal wanneer je een elektrische fiets hebt.

De beste fietsverzekering

De beste fietsverzekering, welke verzekeraar kan het jou bieden? Helaas kunnen we je geen eenduidig antwoord beloven. De beste fietsverzekering is namelijk afhankelijk van een aantal persoonlijke factoren. Fietsen zijn de afgelopen jaren flink in waarde gestegen. Als we kijken naar een aantal jaren geleden was de duurste fiets rond de € 1.500,-. Met de komst van elektrische fietsen en andere varianten is de vraag naar de fiets verzekering enorm gestegen.

Vandaag de dag kan de schade aan een fiets tot in de honderden euro’s lopen. En dan hebben we het nog niet gehad over diefstal. Beschik je niet over een goede fietsverzekering dan kun je zo een aantal duizenden euro’s lichter zijn. Zoals we al zeiden kunnen we niet zomaar een verzekeraar aanwijzen welke jou de beste fietsverzekering kan bieden.

Waar moet ik op letten voor de beste fietsverzekering?

Maar waar moet je dan op letten tijdens je zoektocht naar een goede fietsverzekering? Allereerst is het goed om te weten dat er een aantal verzekeraars zijn die jouw de beste fietsverzekering kunnen bieden. Daarnaast bestaan er verschillende soorten fietsverzekeringen. Of jij over een goede fietsverzekering beschikt hangt af van je eigen voorkeuren en wensen.

Goede fietsverzekering en de dekking

Wil je een fietsverzekering afsluiten? Je zult een keuze moeten maken voor een dekking. Het merendeel van de verzekeraars biedt je een basis of All Risk fietsverzekering. Met een All Risk fietsverzekering ben je gedekt voor een flink aantal meer schadeoorzaken. Je zult goed moeten kijken naar je eigen wensen en voorkeuren.

De beste fietsverzekering laat zich voornamelijk kenmerken door een brede dekking tegen een evenredige en passende premie. Naast een goede dekking moet de beste fietsverzekering natuurlijk niet te duur zijn.

Naast de keuze voor een bepaalde dekking zijn er ook nog een aantal andere factoren welke invloed hebben op een goede fietsverzekering. Zo zul je namelijk rekening moeten houden met de aanschafwaarde en accessoires van je fiets. We raden het je altijd aan om de keuze te maken voor fiets verzekering vergelijken. Zo weet je zeker dat je beschikt over de best passende deal!

De goedkope fietsverzekering

Op zoek naar een goedkope fietsverzekering? Naar onze mening een goede keuze. Echter zul je wel te allen tijde rekening moeten houden met het feit dat de goedkoopste fietsverzekering niet betekent dat het ook de beste is. Er zijn namelijk ook nog een aantal factoren naast de premie die bepalen of een polis het beste bij jouw past.

Voor de goedkoopste fietsverzekering is voornamelijk de premie belangrijk. Zoals je wellicht al hebt gelezen zijn er een aantal factoren welke bepalen of jij uiteindelijk over een goedkope fietsverzekering beschikt.

Waar op te letten met de goedkope fietsverzekering?

Er zijn een aantal zaken waar je goed op moet letten wanneer je over de goedkoopste fietsverzekering wil beschikken. Zo zijn er een aantal dekkingen welke je absoluut niet moet kiezen wanneer je wil profiteren van een zo laag mogelijke premie. We zullen hieronder een aantal belangrijke zaken bespreken voor een goedkope fietsverzekering.

Laat de accessoires buiten wegen

Een factor die de premie aanzienlijk laten stijgen zijn de accessoires. De meeste verzekeraars bieden je optionele keuze voor het meeverzekeren van alle accessoires op je fiets. Je zult de waarde van deze accessoires moeten inschatten. Deze kosten worden vervolgens meegenomen in de berekening van de premie. Het wordt dan ook een optelsom van de accessoires en aanschafwaarde van de fiets.

Voor een fietsverzekering goedkoop raden we het je dus aan om de accessoires dekking achter wegen te laten. Wil je je elektrische fiets verzekeren? In dit geval raden we het je wel aan om de accessoires mee te verzekeren. Vaak zijn deze van een hogere waarde en is het slim om deze gewoon mee te verzekeren. Dit gaat uiteindelijk ten koste van de goedkoopste fietsverzekering. Wel beschik je over een goede dekking.

Fiets accessoires, wat wordt hieronder verstaan?

Natuurlijk is het wel goed om te weten welke spullen van je fiets er allemaal onder de noemer accessoires worden gezet. Onderdelen welke niet zijn bevestigd door de fabrikant worden gezien als accessoires. Er wordt wel een voorwaarde gesteld. Deze onderdelen moeten namelijk duurzaam zijn bevestigd.

Heb jij bijvoorbeeld zelf een ander stuur of bagagedrager aan de fiets bevestigd? Dan wordt dit gezien als accessoires. Deze zijn namelijk een duurzaam onderdeel van de fiets. Een fietstas of kinderzitje worden dan weer niet gezien als accessoire. Een fietsverzekering goedkoop laat zich niet vaak kenmerken door een dekking voor de accessoires.

Eigen risico van de fietsverzekering

Wil je een fietsverzekering afsluiten dan is het eigen risico bedrag een belangrijke factor waar je zeker rekening mee moet houden. Om de premie fietsverzekering te bepalen wordt er onder andere goed gekeken naar de aanschafwaarde en type fiets. Zo kun je jezelf vast wel voorstellen dat een mountainbike een hogere kans op schade heeft dan een simpele stadsfiets. Daarnaast word hiermee Moral Hazard tegen gegaan.

Normale fietsen zijn in de meeste gevallen niet belast met een eigen risico bedrag. Veel van de consumenten willen hun fiets verzekeren zonder eigen risico bedrag. Zij zijn zeker van een volledige schadevergoeding voor schade en diefstal.

Racefietsen en mountainbikes

Het kan dus voorkomen dat je niet te maken hebt met een eigen risico bedrag. De meeste verzekeraars hanteren een eigen risico voor racefietsen en mountainbikes. Maak je hier niet druk over. Het eigen risico bedrag ligt vrijwel altijd rond de € 20,-. Het eigen risicobedrag in percentages bedraagt vaak 10% van de uiteindelijke schadewaarde.

Bij een eventuele schadeclaim zul je zelf een deel van de schade moeten betalen. Verzekeraars willen hiermee roekeloos gedrag en kleine schadeclaims voorkomen. Dit kost ze namelijk veel te veel geld waardoor de premie aanzienlijk kan stijgen. Het eigen risico is dan ook een veelgebruikte manier om een goedkope fietsverzekering te behalen.

Wat kost een fietsverzekering?

Wat kost een fietsverzekering nu precies? De kosten fietsverzekering worden vastgesteld aan de hand van een aantal verschillende factoren. Een ding dat we je kunnen beloven dat de premie fietsverzekering een stuk lager ligt dan de reparatie of vervangingskosten. Je eigen fiets verzekeren biedt je dan ook een aantal voordelen. De kosten fietsverzekering zijn natuurlijk niet onbelangrijk.

De meeste mensen willen beschikken over de goedkoopste fietsverzekering. Zij letten dan ook goed op de kosten fietsverzekering. Wanneer je wil profiteren van het voordeligste aanbod raden wij het je sterk aan om de keuze te maken voor fietsverzekering vergelijken.

Hierdoor weet je zeker dat je over een passende polis beschikt tegen de laagste kosten fietsverzekering. Maar wat kost een fietsverzekering nu precies en welke factoren spelen een grote rol? Hieronder hebben we de belangrijkste factoren voor je beschreven!

Hoe hoger de dekking, hoe hoger de kosten fietsverzekering

Als we inzoomen op de kosten fietsverzekering zien we al snel dat de dekking een grote invloed heeft op de maandelijkse premie. In de algemene regel is het dan ook zo dat de premie fietsverzekering zal stijgen naarmate je de dekking verbreed. Echter is de keuze voor een aanvullende dekking geen domme zet.

Houd echter wel altijd rekening met het maximale verzekerde bedrag wanneer je de keuze maakt voor een aanvullende dekking. Is e schade groter dan het maximale verzekerde bedrag dan zal je het overige deel zelf moeten betalen. Denk je dat je een groter risico hebt op schade of diefstal dan raden we het je sterk aan om de keuze te maken voor een aanvullende dekking. Een aanvullende dekking zal wel zorgen voor hogere kosten fietsverzekering.

Je woonplaats en de premie fietsverzekering

Naast het feit dat de dekking een grote factor is voor de kosten fietsverzekering speelt ook uw woonplaats een grote rol. De verzekeraar zal namelijk een persoonlijk risicoprofiel opstellen. Hierbij wordt sterk gekeken naar de woonplaats. Vaak gebeurt dit vanuit statistische gegevens. Je kunt jezelf wellicht voorstellen dat de kans op schade of diefstal in een stad als Rotterdam groter is dan een klein dorpje in Gelderland.

De premie fietsverzekering zal dan ook aanzienlijk stijgen wanneer je in een drukke stad woont. Hier heb je immers te maken met meer diefstallen en vandalisme. De verzekeraar weet dit ook en zal de kosten fietsverzekering verhogen. Het kan dus voorkomen dat jij een hogere premie fietsverzekering betaalt wanneer je in de stad woont en een fiets verzekering afsluit.

De aanschafwaarde van de fiets

Een andere belangrijke factor voor de kosten fietsverzekering is de aanschafwaarde. De vuistregel luidt als volgt: hoe hoger de aanschafwaarde van je fiets, hoe hoger de premie fietsverzekering. Dit heeft alles te maken met de waarde van de eventuele schade. Wanneer je fiets gestolen zal worden moet namelijk de totale waarde vergoed worden. Dit is logischerwijs duurder bij een elektrische fiets in verhouding met een stadsfiets.

Wil jij je elektrische fiets verzekeren dan zul je rekening moeten houden met hogere kosten. Echter kun je niet zo makkelijk redeneren. Stel je eens voor dat je schade of diefstal aan je elektrische fiets ondervindt. Reparatie- of vervangingskosten zullen vele malen hoger oplopen dan de premie fietsverzekering.

Type fiets

Er bestaan een hele hoop verschillende type fietsen. Denk maar eens aan de stadsfietsen. Maar ook de mountainbikes, race- en bakfietsen mogen niet ontbreken. Wanneer de verzekeraar de premie fietsverzekering gaat vaststellen wordt er ook gekeken naar je type fiets. Zo dragen de mountainbike en racefiets een hogere kans op schade dan een simpele stadsfiets. In de meeste gevallen heb je voor deze type fietsen ook te maken met een eigen risico bedrag.  

Wat kost een fietsverzekering per maand?

Ben je op zoek naar de gemiddelde kosten fietsverzekering? De meeste verzekeraars bieden een basisdekking tussen de € 2,50 en € 3,50 per maand. In dit geval spreken we wel over de goedkoopste fietsverzekering met een beperkte dekking. De kosten fietsverzekering zullen stijgen wanneer je meer risico’s wilt afdekken en in een risicovollere stad woont. Daarnaast zul je natuurlijk ook rekening moeten houden met de aanschafwaarde.

Hierboven kun je de belangrijkste factoren voor de premie fietsverzekering terugvinden. Houd hier dan ook zeker mee tijdens fiets verzekering vergelijken. Je wilt natuurlijk over de beste prijs/kwaliteit verhouding beschikken.

Elektrische fiets verzekeren

Steeds meer mensen willen hun elektrische fiets verzekeren. Jijzelf zult ook wel gemerkt hebben dat er steeds meer elektrische fietsen zich op de weg bevinden. De elektrische fiets verzekering is de afgelopen jaren dan ook enorm in populariteit gestegen. De meeste mensen kiezen voor een elektrische fiets verzekering door de hoge aanschafwaarde. De elektrische fiets verzekeren komt dan ook veel meer voor dan het verzekeren van een stadsfiets.

Ongeveer 80% van de mensen die een elektrische fiets koopt maakt de keuze voor elektrische fietsverzekering. Je zult wellicht denken dat de premie van de elektrische fiets verzekering enorm hoog ligt. Gelukkig valt dit reuze mee wanneer we de premie vergelijken de dekking voor een stadsfiets.

Wil je je elektrische fiets verzekeren dan wordt er ook gekeken naar je woonplaats. Echter valt er wel iets op. De premieverschillen per regio zijn namelijk kleiner dan bij normale fietsen. De fietsverzekering elektrische fiets is dan ook niet per definitie duurder dan ook een verzekering voor een normale fiets.

Elektrische fiets verzekeren en de accu

Wanneer je kiest voor elektrische fiets verzekering vergelijken zul je zien dat het grootste verschil in de voorwaarden onder verzekeraars te vinden is bij de accu. De accu van een elektrische fiets is vaak het meest gevoelig voor schade. Na verloop van tijd zal de accu ook minder gaan presteren. We raden het je dan ook aan om met je elektrische fiets verzekering te beschikken over een brede accu dekking.

Accu en de afschrijving

De waarde van de accu wordt bij de meeste verzekeraars maandelijks afgeschreven met een percentage dat varieert tussen de 0,75% en 1,5%. Dit heeft invloed op het te vergoeden bedrag bij een schadeclaim. Daarnaast is het goed om te weten dat de schade aan de accu volledig wordt vergoed bij een diefstal van de elektrische fiets.

Daarnaast zijn er ook verzekeraars welke helemaal geen waarde afschrijven van je accu. Deze verzekeraars zullen per schadeclaim kijken naar de levensduur, leeftijd en het gebruik van de accu. Tevens zijn er verzekeraars welke voor schade aan de accu een eigen risico bedrag hanteren.

We raden het je aan om de polisvoorwaarden omtrent de accu goed te checken. Hier vind je ook de grootste verschillen tussen verzekeraars. Houd hier dan ook zeker rekening mee tijdens elektrische fiets verzekering vergelijken.

Fietsverzekering E-bike

Op zoek naar een fietsverzekering E-bike? Laat jezelf niet verwarren. In de praktijk komt het namelijk veel voor dat de E-bike wordt aangezien als elektrische fiets. Echter zijn dit twee verschillende soorten vervoersmiddelen. Het grootste verschil tussen de elektrische fiets en de E-bike is de manier van voortbewegen. Met een E-bike hoeft de bestuurder namelijk niet meer zelf te trappen en zorgt de elektrische motor voor een voortbeweging.

Een elektrische fiets beschikt over een hulpmotor waardoor het trappen makkelijker en minder vermoeiend is. Je zult met een elektrische fiets dus nog steeds zelf moet trappen. Onder de verzekeraars bestaat ook onduidelijkheid. Zo wordt de E-bike vaak hetzelfde gezien als de elektrische fiets. Wanneer er alleen een fietsverzekering E-bike wordt aangeboden geldt deze ook vaak voor je elektrische fiets.

Elektrische fiets verzekering vergelijken

Het is ten alle tijden een verstandige zet om de keuze te maken voor elektrische fiets verzekering vergelijken. Hiermee weet je namelijk altijd zeker dat je een keuze kunt maken uit een totaaloverzicht aan de hand van een aantal factoren. Zoals we hierboven hebben beschreven is het tijdens elektrische fietsverzekering vergelijken met name belangrijk om naar de voorwaarden te kijken.

Er zijn een aantal verschillende aanbieders die jou een elektrische fiets verzekering kunnen bieden. Qua premie zul je niet veel verschillen merken. Daarentegen verschillen de voorwaarden wel enorm. Zo kan het zijn dat je bij verzekeraar A een bredere dekking voor een voordelige premie ontvangt. Bij verzekeraar B ben je duurder uit voor een lagere dekking.

Op onze website is het mogelijk om de elektrische fiets verzekering vergelijken. Wij vergelijken de populairste aanbieders op een onafhankelijke basis. Wij beschikken dan ook niet over contracten met bepaalde aanbieders. Elektrische fiets verzekering vergelijken op Helpmijmetverzekeren is volledig onafhankelijk.

Waarom kiezen voor Helpmijmetverzekeren?

Je vraagt je wellicht af waarom je zou moeten kiezen voor Helpmijmetverzekeren? Op onze website is het mogelijk om alle aanbieders van fietsverzekeringen met elkaar te vergelijken. Bij ons ben je verzekerd van het feit dat de vergelijking op een onafhankelijke basis plaatsvindt.

Wij beschikken over de meest actuele premies, kortingen en aanbiedingen. Het is dan ook al snel mogelijk om tientallen euro’s te besparen binnen enkele minuten. Maak gebruik van onze fiets verzekering vergelijker en personaliseer het aanbod middels de filters. Zo weet je zeker dat je over een passende dekking beschikt tegen de voordeligste premie. Laat deze kans dan ook niet liggen, het duurt maar 3 minuutjes.

Daarnaast kun je bij ons terecht voor alle informatie over de fiets verzekering. Alle belangrijke punten komen op deze pagina aanbod. Kom alles te weten over de kosten, dekkingen, het eigen risico en nog flink wat meer. Zo beschik jij over de kennis en tricks om over de beste fiets verzekering te beschikken.

N

Onafhankelijk vergelijken

N

Kortingen en aanbiedingen

N

Het volledige aanbod

N

Actuele premies

N

Alle nodige informatie

N

Besparen in 3 minuten!

goedkoopste fietsverzekering e-bike
goedkoopste fietsverzekering e bike

Wat zeggen anderen over ons?

Zo net een elektrische fietsverzekering afgesloten voor een voordelige premie. Hartelijk dank!

Stefana (vergeleken op 23/05/2018)

Mijn tweedehands fiets gelukkig kunnen verzekeren. Hij is nog van aardige waarde en moest dan ook nog redelijke dekking hebben. Perfect!

Cor (vergeleken op 12/10/2018)

Ik heb een fiets verzekering bij de HEMA afgesloten voor mijn stadsfiets. Ik betaal maar een aantal euro per maand en ben goed gedekt. Ik had niets beter kunnen wensen.

Enrique (vergeleken op 04/07/2019)

Welke aanbieders vergelijken wij?

fietsverzekering vergelijk
fietsverzekering berekenen
verzekering fiets
fietsverzekering elektrische fiets