...

Laptop verzekering vergelijken & direct besparen

Laptopverzekering vergelijken of op zoek naar waardevolle informatie? Je bent op de goede plek. Op deze pagina kun je op onafhankelijk basis alle aanbieders van laptopverzekeringen met elkaar vergelijken. Daarnaast beschikken we over informatie die je absoluut niet mag missen!

Wat is een laptopverzekering?

Voor veel mensen is de laptop onmisbaar en eventuele schade ontzettend vervelend. Wanneer je één of meerdere laptops wil verzekeren is een laptopverzekering natuurlijk uitermate geschikt. Maar wat is een laptopverzekering nu precies? Veel mensen denken dat een laptop verzekering geen must is wanneer je al over de inboedelverzekering beschikt. Echter biedt deze verzekering je enkel en alleen een schadedekking voor je laptop wanneer deze binnenshuis is beschadigd.

Verzekering laptop buitenshuis

Daarnaast heb je te maken met een maximaal verzekerd bedrag voor de schade van een laptop. Dit is bij veel verzekeraars niet toereikend. Maar gelukkig bestaat de verzekering laptop. Dan nu het antwoord op de vraag: wat is een laptopverzekering? De laptop verzekering biedt jou een wereldwijde dekking tegen verlies, schade of diefstal aan één of meerdere van jouw laptops.

Meerdere laptops verzekeren is geen enkel probleem. Je hoeft niet voor ieder los apparaat een aparte polis af te sluiten. Deze kun je gemakkelijk onder één dezelfde polis onderbrengen. Met name wanneer je meerdere laptops wil verzekeren is het verstandig om de keuze te maken voor laptop verzekering vergelijken. Je zult namelijk goed de voorwaarden in de gaten moeten houden.

Voor sommige particulieren en bedrijven is de laptop simpelweg onmisbaar. Met een verzekering laptop buitenshuis ben je op welke plek dan ook verzekerd.

Let op met de verzekering laptop buitenshuis

In je zoektocht naar de beste laptop verzekering zul je vast weleens het begrip “verzekering laptop buitenshuis” zijn tegengekomen. Er bestaat nog wel eens onduidelijkheid over de dekking met een verzekering laptop buitenshuis. Je ontvangt enkel en alleen een dekking voor schade, diefstal of verlies van de laptop wanneer dit je buitenshuis is overkomen.

Dit heeft te maken met het feit dat de inboedelverzekering alle spullen binnen je huis verzekerd. Hier hoort natuurlijk ook je laptop bij. We hadden je al verteld dat de inboedelverzekering geen dekking zal bieden bij schade aan je laptop buitenshuis. Velen zien de laptop verzekering dan ook als een aanvullende dekking op de inboedelpolis. Desalniettemin staat deze verzekering volledig los en zul je deze apart moeten afsluiten.

Hoe gaat de laptop verzekering in zijn werk?

Je bent met de laptop verzekering verzekerd voor schade, diefstal of verlies van je laptop. Wellicht vraag je je zelf af hoe eventuele schade dan precies wordt vergoed. Natuurlijk niet onbelangrijk wanneer je op zoek bent naar een goed passende laptopverzekering. Bij de meeste verzekeraars wordt er in de standaardsituatie de aankoopprijs van de laptop vergoed.

Houd rekening met het feit dat wanneer de dagwaarde van de laptop op het moment van schade nog maar 50% van de nieuwwaarde bedraagt je een lager schadebedrag krijgt uitgekeerd. In beide gevallen gaat het hier om fatale schade. Dit houdt dus in dat de laptop niet meer is te repareren.

Heeft je laptop beschadigingen of is er wat mis met je scherm? Dan zal de verzekeraar de reparatiekosten vergoeden. Daarnaast is het goed om te weten dat de meeste verzekeraars een eigen risico bedrag hanteren. Deze varieert van € 0,- tot € 50,- per schadeclaim. De verzekeraar wil hiermee roekeloos gedrag voorkomen.

Alternatieven voor de laptop verzekering

Zoals je wellicht al door had zijn er ook andere verzekeringen waarmee je schade aan je laptop kunt verzekeren. Een veel gekozen alternatief voor de betreffende verzekering is het uitbreiden van inboedelverzekering polis. Veel verzekeraars bieden een aanvullende dekking waar je je elektronische apparaten op kunt meeverzekeren. Echter is dit niet altijd verstandig en kun je het beste de keuze maken voor een laptop verzekering. Lees snel verder om er achter te komen waarom.

Waarom kiezen voor een laptop verzekering?

Waarom zou je dan moeten kiezen voor een speciale laptopverzekering in plaats van het uitbreiden van een andere polis? Er zijn een aantal redenen waarom de inboedelverzekering mogelijk niet toereikend is bij schade.

Dekking voor schade buiten je woning

Allereerst heb je met de verzekering voor je inboedel een dekking voor de inboedel in en rondom je woning. Dit houdt dus simpelweg in dat wanneer je jezelf buiten de deur begeeft niet verzekerd bent tegen schade aan je laptop. Echter zijn wij Nederlanders actievelingen en gaan we er graag op uit.

De verzekering laptop buitenshuis biedt je een wereldwijde dekking. Iets dat je bij de inboedelverzekering alleen ontvangt wanneer je de keuze maakt voor een aanvullende dekking. Echter kunnen deze kosten erg hoog liggen en kun je beter kiezen voor een goedkope laptop verzekering.

Maximaal verzekerd bedrag

Ten tweede is het maximale verzekerde bedrag bij inboedelverzekeringen lager dan bij een verzekering laptop. Het maximale verzekerde bedrag is vaak vastgesteld op € 5000,-. Wanneer je meerdere prijzige laptops bezit is dit te weinig. Bij schade zul je maximaal € 5.000,- vergoed krijgen. Naar onze mening is een laptop verzekering kopen een slimmere keuze dan het uitbreiden van je bestaande polis.

Laptop verzekering vergelijken in 2020!

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

100

Premiebetaling

Per maand

Maandelijkse premie

€ 5,58

Op elk moment afsluitbaar

21% assurantiebelasting

✓ Complete en uitgebreide dekking

De beste laptopverzekering

De laptop is voor velen onmisbaar. Daarnaast kan de laptop van aanzienlijke waarde zijn. Veel mensen kiezen dan ook voor de beste laptop verzekering. Zij zijn verzekerd voor schade, diefstal of verlies die buitenshuis is ontstaan. Echter kan de zoektocht naar de beste laptop verzekering nog wel eens lastig zijn. Er is namelijk een groot aanbod met elk haar eigen voorwaarden, dekkingen en premies.

Helaas kunnen we je geen eenduidig antwoord geven op de vraag: wat is de beste laptop verzekering? De beste verzekeraar is namelijk voor iedereen anders. Er zal tijdens het aanvragen en afsluiten dan ook rekening worden gehouden met een aantal factoren. Wil je over de beste laptopverzekering beschikken dan is het slim om op de hoogte te zijn van deze factoren. Lees dan ook nog zeker even door.

Over welke dekking beschikt de beste laptop verzekering?

Wil je een laptop verzekering kopen dan zul je al snel genoeg in aanraking komen met dekking waar je over wil beschikken. De meeste verzekeraars geven je de keuze voor de basis laptop verzekering of de complete laptopverzekering. Logischerwijs zullen je maandelijkse kosten stijgen wanneer je voor een bredere dekking kiest. Desalniettemin laat de beste laptop verzekering zich kenmerken door een vrij complete dekking.

Basis laptop verzekering

De meeste mensen maken de keuze voor de zogenaamde basis laptop verzekering. Met deze dekking ben je verzekerd van een vergoeding voor schade en ongelukken die kunnen gebeuren. Dit is redelijk breed beschreven. Een completere dekking biedt je ook een vergoeding wanneer je je laptop verliest of gestolen wordt.

Factoren voor de beste laptopverzekering

Of jij over de beste laptopverzekering beschikt is altijd afhankelijk van je persoonlijke situatie. Zo zijn er een aantal factoren waar je bij het kiezen van een aanbieder zeker rekening mee moet houden. Geen paniek, we zullen ze met je bespreken.

 • De aanschafwaarde van de laptop
 • Het type en merk laptop
 • De gewenste dekking

De belangrijkste factor uit het hierboven staande rijtje is de aanschafwaarde van je laptop. De maandelijkse premie wordt namelijk vastgesteld aan de hand van deze waarde. De beste laptop verzekering moet natuurlijk ook over een goede maandelijkse premie beschikken en mag niet te duur zijn. Aan de aanschafwaarde kun je niet veel veranderen. Wel aan de gewenste dekking.

Logischerwijs zal de premie laptopverzekering stijgen wanneer je voor een bredere dekking kiest. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een laptop verzekering diefstal. Je dekt meer risico’s af maar betaalt wel meer. De beste laptopverzekering laat zich immers kenmerken door een brede dekking met de juiste prijs/kwaliteit verhouding.

De goedkoopste laptop verzekering

In een zoektocht naar de goedkoopste laptop verzekering? Naar onze mening een goede keuze. We blijven immers Nederlanders en willen beschikken over de beste prijs/kwaliteit verhouding. Je kunt het jezelf waarschijnlijk moeilijk voorstellen maar schade aan de laptop komt zeer regelmatig voor. Verzekeringsmaatschappijen hebben hier dan ook niet voor niets op ingespeeld met een speciale laptopverzekering.

Mede door het grote aanbod is het mogelijk om een goedkope laptop verzekering af te sluiten. De concurrentie zorgt voor de goedkopere premie voor de consument. Wij raden het je dan ook aan om de keuze te maken voor laptop verzekering vergelijken. Middels deze manier kun je op een makkelijke wijze de goedkoopste laptop verzekering vinden. Een zo laag mogelijke premie willen we natuurlijk allemaal. Echter is de goedkope laptop verzekering wel afhankelijk van een aantal factoren.

Goedkoopste laptop verzekering factoren

Als we het hebben over de goedkoopste laptop verzekering is de premie natuurlijk het allerbelangrijkste. Deze premie is afhankelijk van een aantal factoren. We hebben het in stukje over de beste laptop verzekering ook al gehad over een aantal belangrijke voorwaarden. Ook voor een goedkope laptop verzekering is de aanschafwaarde een van de belangrijkste factoren waarop je premie wordt gebaseerd.

Een goedkope laptop verzekering laat zich voornamelijk kenmerken door de dekking voor een laptop met een lage aanschafwaarde. Hoe lager de aanschafwaarde, hoe lager de maandelijkse premie. Zo is het verzekeren van een Apple laptop duurder dan een goedkopere HP laptop. Je zult jezelf wel af moeten vragen of het verzekeren van een laptop met lage aanschafwaarde een slimme keuze is. Direct een goedkope laptop verzekering afsluiten? Maak de keuze voor laptop verzekering vergelijken en beschik over een totaaloverzicht van de beste verzekeraars in Nederland.

Een goedkope laptopverzekering en het eigen risico

Een veelgebruikte manier om een goedkope laptopverzekering te creëren is de (verplichte) keuze voor een eigen risico. Voor veel verzekeringen is de keuze voor een eigen risico bedrag optioneel. In de algemene zin is het zo dat hoe hoger het eigen risico bedrag, hoe lager de maandelijkse premie. Desalniettemin zijn niet veel mensen fan van het eigen risico. Je zult namelijk zelf een deel van de schade moeten betalen wanneer je besluit om een schadeclaim in te dienen.

In onze vergelijker zie je direct hoeveel de hoogte van het eigen risico bedraagt. Je kunt er ook voor kiezen om de eerste paar maanden te beschikken over een goedkope laptop verzekering. Het is namelijk vrijwel altijd mogelijk om je polis gedurende de contractperiode te verbreden. Dit brengt natuurlijk wel het nadeel met zich mee dat je na verloop van tijd niet meer over de goedkoopste laptop verzekering beschikt.

Wat dekt de goedkoopste laptop verzekering?

De goedkope laptop verzekering dekt schade aan je laptop die is veroorzaakt door water, brand, vallen of stoten. Houd er wel altijd rekening mee dat je schade niet opzettelijk is veroorzaakt. De mensen met een eigen risico zullen vrijwel nooit opzettelijk schade maken. Dit is dan ook de rede voor de verzekeraar om een eigen risico bedrag vast te stellen.

Reparatiekosten

Wanneer je een schadeclaim indient zal er altijd eerst worden gekeken naar de oorzaak van de schade. Vervolgens wordt er gekeken naar of de laptop nog te repareren valt. Is dit het geval? Dan worden alle reparatiekosten volledig vergoed. Zorg er wel voor dat je een reparateur bezoekt die is aangesloten bij je verzekeraar. In de praktijk komt het veel voor dat je de rekening moet voor betalen en vervolgens moet declareren.

Vervangingskosten

Is je laptop er zodanig aan toe dat deze niet meer te repareren valt? De verzekeraar zal gaan kijken naar de dagwaarde. In de meeste gevallen ontvang je het totale bedrag voor vervanging. Ook bij de vervanging zul je vaak een nieuwe laptop moeten kopen om vervolgens de rekening te declareren.

Afschrijving laptop verzekering

De afschrijving laptop verzekering is een onderwerp dat we zeker niet over mogen slaan. De afschrijving heeft namelijk te maken met de dagwaarde van je verzekerde laptop. Aan de hand van de dagwaarde wordt bepaald welke schadebedrag je vergoed krijgt. Zoals we je hebben verteld zul je een minder bedrag krijgen uitgekeerd wanneer de dagwaarde minder dan 50% van de nieuwwaarde bedraagt.

Veel mensen vragen zich af hoe verzekeraars de dagwaarde van laptops in kaart brengen? De dagwaarde voor een laptop verzekering wordt vastgesteld aan de hand van afschrijvingspercentages. De afschrijving laptop verzekering in combinatie met de levensduur bepaald de actuele waarde van je laptop.

Gemiddelde afschrijving laptop verzekering

Wat is de gemiddelde afschrijving laptop verzekering? De levensduur van een gemiddelde laptop ligt rond een jaar of 4. Het is dan ook gebruikelijk dat deze één keer in de 4 jaar wordt vervangen. Vaak door veroudering of defecten. Het afschrijving laptop verzekering percentage wordt vastgesteld aan de hand van het type en merk laptop. Zo heeft een laptop van het merk Apple een langere levensduur dan een Acer.

We proberen het te verduidelijken middels een voorbeeld. Je hebt een MacBook Air verzekerd en de gemiddelde levensduur is 4 jaar. De waarde van de laptop zal ieder jaar met 16,6% dalen. Houdt rekening met het feit dat dit percentage per merk en type laptop kan verschillen. Ook verzekeraars onderling hanteren verschillende afschrijvingspercentages. In de voorwaarden kun je precies terugvinden met welk afschrijvingspercentage jij jaarlijks te maken hebt.

De waterschade laptop verzekering

De verzekering laptop wordt ook nog wel eens de waterschade laptop verzekering of water over laptop verzekering. Waterschade is één van de meest voorkomende oorzaken van schade aan de laptop. Vandaag de dag kunnen de apparaten flink wat hebben maar helaas kunnen ze nog niet tegen water.

De waterschade laptop verzekering kan veel van je eventuele kopzorgen wegnemen. Een klein beetje water is namelijk al funest en kan ervoor zorgen dat je alles kwijt raakt. De water over laptop verzekering kan er helaas niet voor zorgen dat je al je bestanden terugkrijgt. De reparatie of vervangingskosten worden gelukkig wel volledig vergoed. Houd wel altijd rekening met je eigen risico.

Het gebruik van de drinken over laptop verzekering is vaak niet fijn. Je kunt de last verlichtten wanneer je besluit om een back-up van al je bestanden te maken. De laptop waterschade verzekering is altijd een slimme keuze. Koffie of water over de laptop laten vallen wanneer je hard aan het werk bent is namelijk snel gebeurd.

Laptop kapot verzekering, wat is er gedekt?

Is je laptop kapot en beschik jij over een laptopverzekering? Maak je geen enkele zorgen. Vrijwel alle vormen van schade worden namelijk gedekt. Is je laptop nog een reparatie waard dan zullen ook deze kosten worden vergoed. Hieronder hebben we een aantal schadeoorzaken voor je beschreven. In deze gevallen kun je een volledige dekking verwachten:

 • Schade aan je laptop door vallen
 • Accudefecten
 • Technische defecten
 • Schade aan je laptop door vorst
 • Ondeskundig gebruik
 • Elektronische schade
 • Implosie of explosie
 • Brandschade
 • Bliksemschade

Houd rekening met het feit dat deze schade buitenshuis moet zijn ontstaan. Voor schade aan je laptop die je binnenhuis oploopt zul je moeten kijken naar een inboedelverzekering. Wij raden het je aan om de keuze te maken voor laptop verzekering vergelijken. Zo weet je zeker dat je over het best passende aanbod voor jouw persoonlijke situatie beschikt.

De laptopverzekering diefstal

Bij de meeste verzekeraars is de laptop verzekering diefstal niet inbegrepen in de basisdekking. Het is dan ook een optionele keuze en niet verplicht. Iedere vorm van diefstal zal worden gedekt met de diefstal laptop verzekering. Het kan helaas iedereen overkomen en wij raden het je dan ook aan om deze aanvullende dekking aan je basis dekking toe te voegen.

De kosten zullen door de laptop verzekering diefstal wel gaan stijgen. De maandelijkse premie stijgt met een paar euro per maand. Je wil niet meemaken dat je over een laptopverzekering beschikt en vervolgens geen dekking ontvangt voor diefstal.

Laptopverzekering student, bestaan ze?

Studenten en een laptop, het is niet altijd de veiligste combinatie. Veel studenten moeten hun eigen laptop aanschaffen en willen deze graag verzekeren middels de studenten laptopverzekering. Een ongelukje is in een studentenhuis snel gebeurd. Daarnaast heb je de laptop natuurlijk gewoon nodig voor school en/of werk. Een laptopverzekering student raden we je dan ook sterk aan.

Tevens kun je de laptop verzekering scholieren ook niet laten liggen voor de maandelijkse premie. Zo kost een laptopverzekering student maar een paar euro per maand. Ideaal voor de student die het niet enorm breed heeft maar wel over zekerheid wil beschikken. Je wil er bijvoorbeeld niet aan denken dat je peperdure Apple laptop wordt aangevallen door water.

Met name de studenten die beschikken over een laptop met een hoge aanschafwaarde wordt het zeer aangeraden om een laptop verzekering scholieren af te sluiten.

Waarom kiezen voor Helpmijmetverzekeren?

Je vraagt je wellicht af waarom je zou moeten kiezen voor Helpmijmetverzekeren? Op onze website is het mogelijk om alle aanbieders van laptopverzekeringen met elkaar te vergelijken. Bij ons ben je verzekerd van het feit dat de vergelijking op een onafhankelijke basis plaatsvindt.

Wij beschikken over de meest actuele premies, kortingen en aanbiedingen. Het is dan ook al snel mogelijk om tientallen euro’s te besparen binnen enkele minuten. Maak gebruik van onze laptopverzekering vergelijker en personaliseer het aanbod middels de filters. Zo weet je zeker dat je over een passende dekking beschikt tegen de voordeligste premie. Laat deze kans dan ook niet liggen, het duurt maar 3 minuutjes.

Daarnaast kun je bij ons terecht voor alle informatie over de laptopverzekering. Alle belangrijke punten komen op deze pagina aanbod. Kom alles te weten over de kosten, dekkingen, het eigen risico en nog flink wat meer. Zo beschik jij over de kennis en tricks om over de beste laptopverzekering te beschikken.

N

Onafhankelijk vergelijken

N

Kortingen en aanbiedingen

N

Het volledige aanbod

N

Actuele premies

N

Alle nodige informatie

N

Besparen in 3 minuten!

goede telefoonverzekering
wat is de beste telefoon verzekering

Wat zeggen anderen over ons?

Zojuist een laptopverzekering afgesloten voor mijn nieuwe Apple laptop. Verstandige keuze geweest om niet direct voor de aangeboden laptopverzekering bij aankoop gekozen te hebben!

Marcel (vergeleken op 13/05/2019)

Een passende verzekering voor mijn nieuwe laptop kunnen vinden. Daarnaast ben ik nog flink wat essentiële info tegen gekomen. Bedankt Helpmijmetverzekeren!

Ralf (vergeleken op 28/12/2018)

Geluk bij een ongeluk. Mijn laptop raakte beschadigd. Uiteindelijk toch maar op zoek gegaan naar een laptopverzekering voor mijn nieuwe laptop. Een erg fijne vergelijking, dankjewel!

Eefke (vergeleken op 07/03/2019)

Welke aanbieders vergelijken wij?

gevallen telefoon opgeven aan verzekering
telefoon laten vallen verzekering
waterschade telefoon verzekering
telefoon in water gevallen verzekering
telefoon in wc gevallen verzekering
telefoon waterschade verzekering
wa verzekering telefoon
telefoon gestolen verzekering
wat is de beste telefoon verzekering
schade telefoon verzekering
verzekering smartphone
telefoonverzekering afsluiten