...

Opstalverzekering vergelijken & direct besparen

De opstalverzekering vergelijken of op zoek naar waardevolle informatie? Je bent op de goede plek. Op deze pagina kun je op onafhankelijk basis alle aanbieders van opstalverzekeringen met elkaar vergelijken. Daarnaast beschikken we over informatie die je absoluut niet mag missen!

Wat is een opstalverzekering?

De brandende vraag: wat is een opstalverzekering? De opstal verzekering is één van de meest gekozen woonverzekering in Nederland. Desalniettemin zijn er nog veel particulieren die zich het een en ander afvragen over deze verzekering. Dit gaat dan ook vaak over de dekking. Op dit vlak wordt de opstalverzekering betekenis in de war gegooid met de inboedelverzekering. Geen paniek, we gaan je alles verteld zodat jij antwoord krijgt op de vraag: wat is een opstalverzekering?

Voordat we verder gaan zullen we het maar meteen over het belangrijkste punt van dit product hebben. Wat is opstalverzekering en waar dient deze nu voor? De opstal verzekering verzekerd de meeste schade aan uw woning welke is veroorzaakt door brand, storm of inbraak. Deze opstalverzekering betekenis wordt vaak in de war gegooid met andere woonverzekeringen.

Met deze verzekering ben dus verzekerd voor schade die wordt veroorzaakt aan de woning. Maar wellicht vraag je je nu af wat het verschil is met de inboedelverzekering? Dan ben je toch ook gedekt tegen schade aan en in de woning? Hieronder zullen we het verschil voor je verduidelijken.

Wat is opstalverzekering – onroerende goederen

Bij het vraagstuk: “wat is een opstal verzekering” is de dekking enorm belangrijk. Hier mag natuurlijk geen onduidelijkheid over bestaan wanneer je kiest voor deze verzekering. De woning inclusief de onroerende goederen zijn volledig gedekt voor schade door brand, storm of inbraak. De dekking over de woning spreekt voor zich. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een grote tak die tijdens een storm een raam vernield.

Dit spreekt eigenlijk voor zich. Er bestaat dan ook meer onduidelijkheid over het begrip “onroerende goederen”. Wat zijn onroerende goederen precies? We spreken over een onroerend goed wanneer dit als het ware vast zit aan de woning. Denk maar eens aan de leidingen, het sanitair of schuurtje. Onroerende goederen kun je niet verplaatsen en meenemen tijdens een verhuizing naar een andere woning.

De inboedelverzekering biedt een dekking voor alle losse spullen in huis. Ook wel de roerende goederen genoemd. Wil je inventariseren wat voor onroerende goederen je hebt voor een goede vergelijking? Je kunt jezelf de vraag stellen of je het bij een verhuizing mee kunt nemen of niet. De opstal verzekering zal dan ook een dekking voor schade aan alle voorwerpen aan de woning en woning zelf bieden.

Houd echter wel rekening met het feit dat er situaties bestaan waarin de verzekeraar niet zal uitkeren. Zo wordt er geen schade gedekt welke opzettelijk is veroorzaakt. Logisch natuurlijk. Ook schade ontstaan door een oorlogssituatie is niet gedekt. Gek genoeg ben je ook niet gedekt tegen schade na een overstroming. Voor meer informatie over de dekking is het verstandig om de voorwaarden te raadplegen.

Wat is opstalverzekering – wanneer opstalverzekering afsluiten?

Naast de vraag: wat is een opstalverzekering? Wordt er ook relatief veel navraag gedaan over wanneer opstalverzekering afsluiten een goede keuze is. Logischerwijs is een opstal verzekering niet nodig wanneer je nog niet uitwonend bent. De meeste huishoudens welke beschikken over een particuliere woning kiezen voor de opstal verzekering.

Ga je een woning kopen en vraag je je af wanneer opstalverzekering afsluiten? Je zult waarschijnlijk verplicht worden gesteld door de hypotheekverstrekker om deze woonverzekering af te sluiten. Dit heeft te maken met het feit dat je woning voor de verstrekker als onderpand dient. Wanneer dit onderpand schade ondervindt zal de waarde dalen en het risico voor de verstrekker verhogen. De verstrekker kan de woning namelijk verkopen wanneer er niet aan de financiële verplichtingen kan worden voldaan.

Het vraagstuk wanneer opstalverzekering afsluiten speelt ook voor de bedrijvigheid. Met name de kleinere bedrijfjes en ZZP’ers werken vaak vanuit thuis. In deze gevallen wordt er ook vaak gekozen voor deze verzekeringsvorm. Een werkruimte binnen je woonhuis is voor de meeste aanbieders geen probleem. Zo lang de woning dient als leefruimte en niet alleen voor het bedrijf dan voldoet een particuliere opstal verzekering.

Opstalverzekering vergelijken een slimme keuze?

Is de opstalverzekering vergelijken een verstandige keuze of maakt het niet zoveel uit? Opstalverzekering vergelijken levert je altijd het beste aanbod op tegen de voordeligste maandpremie. Daarnaast profiteer je natuurlijk van de dekking welke de verzekering aan je woning biedt. Opstalverzekering vergelijken gebeurt steeds vaker. Niet gek, want deze verzekering is één van de meest gekozen woonverzekeringen in Nederland.

Op deze pagina zullen we je alles vertellen over deze verzekering. Je kunt ook direct de keuze maken voor opstalverzekering berekenen en profiteren van het beste aanbod. We zullen het hebben over de belangrijkste zaken voordat je de keuze kunt maken voor opstalverzekering afsluiten.

De beste opstalverzekering wordt veelal behaald door het vergelijken van alle verzekeraars op de markt. Hierbij staan je voorkeuren en wensen centraal en ontvang je een persoonlijk aanbod. Onze vergelijker beschikt over filters waarmee je het aanbod kunt personaliseren. Zo weet je zeker dat je tijdens opstalverzekering afsluiten zeker dat je over een polis beschikt die uitstekend aansluit bij jouw woning.

Belangrijkste factoren tijdens opstalverzekering vergelijken

Zoals we je hierboven hebben verteld ontvang je tijdens opstalverzekering berekenen een passend aanbod. Dit aanbod wordt ingeladen aan de hand van wat je hebt ingevuld in de filters. Naast het afsluiten kun je middels de vergelijker uitstekend het gehele aanbod oriënteren. Ook de maandelijkse premie wordt vastgesteld aan de hand van je ingevulde gegevens.

Tijdens je eigen opstalverzekering berekenen is het dus belangrijk om je eigen situatie in kaart te brengen. Onze vergelijker beschikt over drop-down menu’s met verschillende keuze opties. Om het vergelijk opstalverzekering wat te vergemakkelijken hebben we de factoren hiernaast voor je opgesomd.

 • De geboortedatum
 • De postcode van de te verzekeren woning
 • De gezinssamenstelling binnen de woning
 • Het type woning
 • Constructiewijze van de woning
 • Totale woonoppervlakte
 • Bouwmateriaal van de woning
 • Kwaliteitsniveau van de woning
 • Kwaliteitsniveau van het sanitair
 • De algemene afwerking van de woning
 • Fundering van de woning
 • Hoeveelheid kamers in de woning
 • Bouwdatum van de woning

Tijdens opstalverzekering berekenen draait het voornamelijk om de woningwaarde. Hierop wordt namelijk het verzekerde bedrag vastgesteld. Vanuit hier wordt de maandelijkse premie vastgesteld. Je woningwaarde wordt aan de hand van filters bepaald. Je hoeft dus niet zelf te gaan rekenen. Snel en makkelijk opstal vergelijken is bij ons een fluitje van een cent. Vergelijk opstalverzekering voor de verzekeraar welke het best aansluit bij jouw voorkeuren en eisen.

Twijfel tijdens opstalverzekering berekenen?

Wil je een opstalverzekering afsluiten maar twijfel je tussen een aantal aanbieders? Opstalverzekering vergelijken helpt je al een heel stuk op weg. Echter komt het nog wel eens voor dat mensen het lastig vinden om de keuze te maken uit de nummer 1, 2 of 3.

Hier hebben we de oplossing voor. Tijdens opstalverzekering berekenen kun je de keuze maken voor een onderlinge vergelijking tussen een selecte groep aanbieders. Probeer het eens uit en kijk welke verzekeraar jou de beste polis kan bieden.

De goedkoopste opstalverzekering

Naarstig op zoek naar de goedkoopste opstalverzekering? Naar onze mening een goede keuze. Wij blijven immers Nederlanders en houden van de beste deals. Het liefst voor een zo goedkoop mogelijk prijsje. Om een goedkope opstalverzekering af te sluiten raden we het je aan om de keuze te maken voor opstalverzekering vergelijken. Aan de hand van je eigen voorkeuren en wensen wordt het aanbod gepresenteerd.

Tijdens opstalverzekering berekenen zul je de goedkoopste opstalverzekering bovenin de vergelijking terug vinden. Echter zijn er naast het vergelijken van alle aanbieders ook nog een aantal andere manieren om zeker te zijn van een goedkope opstalverzekering. Je kunt natuurlijk altijd de keuze maken voor een beperkte dekking. Logischerwijs liggen de maandelijkse kosten dan ook lager. Echter raden we je dit niet aan. Je verzekert jezelf omdat je bij een eventuele claim volledig gedekt wil zijn.

Handige manieren voor de goedkope opstalverzekering

Voordat we een aantal handige manieren voor een goedkope opstalverzekering met je bespreken willen we je eerst iets meegeven. De goedkoopste opstalverzekering is niet altijd de beste. In de praktijk kan het nog wel eens voorkomen dat polissen van het goedkope aanbod niet volstaat aan de eventuele schade.

Combinatievoordeel en de goedkoopste opstalverzekering

Dat betekent tevens niet dat de goedkoopste opstalverzekering per definitie slecht passend is. Je zult altijd de voorwaarden moeten checken. Er bestaan dan ook aanbieders met de goedkoopste opstalverzekering en goede voorwaarden.

Je kunt nog meer voordeel behalen door te profiteren voor combinatievoordeel. Wanneer je bij dezelfde aanbieder een andere woonverzekering afsluit zul je vaak een korting ontvangen. De aanbieder zal je hier van op de hoogste stellen wanneer deze voordelige mogelijkheid bestaat.

Voorzorgsmaatregelen en de goedkope opstalverzekering

Een andere veelgebruikte manier voor een goedkope opstalverzekering is het voldoen aan voorzorgsmaatregelen. De opstalverzekering dekt schade aan uw woning door brand, storm of inbraak. Door voorzorgsmaatregelen te nemen om eventuele schadeoorzaken te verkleinen wordt het risico voor de verzekeraar verkleind. Denk maar eens aan een alarmsysteem of rookmelder.

Wellicht ben je op het idee gekomen of in de verleiding gebracht om je persoonlijke situatie tijdens opstalverzekering berekenen te verbloemen. Doe dit absoluut niet. Het aanbod wordt namelijk vastgesteld aan de hand van de filters in onze vergelijker. Doe je dit wel?

De kans is zeer groot dat je bent onderverzekerd. Kijk bij de verzekeraar of er een korting wordt geboden bij voorzorgsmaatregelen in de woning. Een goedkope opstalverzekering is gelukkig niet zo moeilijk.

Wil je de goedkoopste opstalverzekering afsluiten? Vergelijk opstalverzekering om zeker te zijn van het best en goedkoopste aanbod. Echter is het geen ramp wanneer je denkt dat je de verkeerde keuze hebt genomen. Zo beschik je over 14 dagen opzegtermijn. Je kunt dan ook nog de keuze maken voor vergelijk opstalverzekering om er met de goedkoopste opstalverzekering vandoor te gaan.

Opstalverzekering verplicht in Nederland?

Er bestaat veel onduidelijkheid over of de opstalverzekering verplicht is of niet? In sommige gevallen is de opstalverzekering verplicht. Echter is het niet hetzelfde als de auto- en zorgverzekering. Volgens de wet- en regelgeving in Nederland ben je niet verplicht om een opstalverzekering afsluiten. Desalniettemin zijn er instellingen welke je kunnen verplichten om de keuze te maken voor opstalverzekering afsluiten voordat ze met je in zee gaan. We leggen je uit hoe het zit.

Is de opstalverzekering verplicht in combinatie met de hypotheek?

Maar hoe zit het wanneer je een hypotheek wil afsluiten? Is een opstalverzekering verplicht in combinatie met de hypotheek? De meeste verstrekkers van deze lening vorm kunnen haar kredietnemers verplichten om de opstal verzekering af te sluiten. Met name de jongere woningbezitters dragen veel risico waardoor deze verzekering een must is.

Tijdens de aanvraag van de lening zal er een persoonlijk risicoprofiel worden opgesteld. Daarnaast dient de gefinancierde woning voor de bank als een onderpand. Kun je niet meer aan je financiële verplichtingen voldoen dan zal de woning in bezit komen van de kredietverstrekker. In de meeste gevallen is dit de bank.

Waarom is de opstalverzekering verplicht in combinatie met de hypotheek?

Maar waarom is de opstalverzekering verplicht in combinatie met de hypotheek? De waarde van de woning kan dalen wanneer er schade ontstaat aan de woning zelf of de onroerende goederen. Denk maar eens aan de kosten voor schade aan het sanitair. Of het kapotgaan van de leidingen. Dit kan vervolgens leiden tot een groot risico voor de kredietverstrekker.

Sommige verstrekkers zullen je deze verzekering niet verplichten. Echter raden we het je wel aan om als woningbezitter te beschikken over een opstal verzekering. Een opstalverzekering afsluiten brengt ook meer zekerheid voor jezelf met zich mee. Deze woonverzekering is natuurlijk niet voor niets in het leven geroepen.

De kosten voor schade lopen dan ook vaak op tot in de duizenden euro’s. Kies nu voor opstalverzekering vergelijken en beschik binnen enkele minuten over de best passende deal!

De totale kosten opstalverzekering

De maandelijkse premie van de opstal verzekering is natuurlijk niet onbelangrijk. Om de premie goed te kunnen begrijpen hebben we de kosten opstalverzekering hieronder met je besproken. De kosten opstalverzekering bestaan namelijk uit verschillende onderdelen:

 • Éénmalige poliskosten
 • De premie opstalverzekering
 • Aanvullende kosten opstalverzekering

Wanneer je de keuze maakt voor opstalverzekering berekenen zul je in een aantal seconden een totaaloverzicht ontvangen met de maandelijkse kosten. Wanneer je het aanbod naast elkaar houdt zien we niet veel verschil tussen de premie opstalverzekering. Daarentegen verschillen de voorwaarden wel sterk. De premie opstalverzekering woonhuis wordt vastgesteld aan de hand van je persoonlijke risicoprofiel.

Dit persoonlijke risicoprofiel wordt weer vastgesteld aan de hand van een aantal factoren welke we graag met je willen bespreken. Lees mee om alles te weten te komen over de kosten opstalverzekering. Je wil natuurlijk wel weten waar je aan toe bent!

Wat kost een opstalverzekering? De factoren

Wat kost een opstalverzekering gemiddeld? Dit is afhankelijk van een aantal factoren. De kosten opstalverzekering bestaan voor jou als particulier voornamelijk uit de maandelijkse premie. Houd er wel rekening mee dat we het hebben over de gemiddelde kosten opstalverzekering. Dit kan in jouw situatie dus verschillen. Laten we de belangrijkste factoren gaan bespreken.

Kosten opstalverzekering – woningrisico

De opstalverzekering kosten worden voor een groot deel bepaald door het zogenaamde woningrisico. Het draait voor de verzekeraar voornamelijk om je persoonlijke risicoprofiel. Hoe hoger het risico, hoe hoger de premie opstalverzekering woonhuis.

Als we kijken naar kenmerken van woningen die de gemiddelde kosten opstalverzekering aanzienlijk verhogen komen we al snel uit op bouwmaterialen. Denk maar eens aan een rieten dak. De schade bij een eventuele brand ligt veel hoger dan bij een ander materiaal

Dit verhoogde risico zal worden gecompenseerd waardoor de opstalverzekering kosten kunnen gaan stijgen. Het kan dan ook nog wel eens voorkomen dat je bij een goedkope opstalverzekering niet wordt geaccepteerd met een rieten dak. Dit risico is te groot waardoor je hoogstwaarschijnlijk voor hogere kosten opstalverzekering komt te staan. 

Opstalverzekering kosten – de herbouwwaarde

Een ander belangrijk begrip wanneer we het hebben over de opstalverzekering kosten is de herbouwwaarde van de woning. Wanneer je jezelf afvraagt: wat kost een opstalverzekering? Dan is het raadzaam om eerst naar de herbouwwaarde van je woning te kijken. Wellicht heb je nog nooit gehoord van dit begrip. De betekenis is gelukkig niet zo moeilijk.

Met de herbouwwaarde wordt het bedrag vastgesteld die er nodig is om de verzekerde woning weer in dezelfde staat op te bouwen. Logischerwijs zullen je premie opstalverzekering gaan stijgen wanneer je over een hogere herbouwwaarde beschikt. Je opstalverzekering berekenen is niet moeilijk en binnen enkele seconden gedaan. Met behulp van een herbouwwaarde meter van de verzekeraar zal de waarde in kaart gebracht worden.

Gemiddelde kosten opstalverzekering en de woonplaats

Als we gaan kijken naar de gemiddelde kosten opstalverzekering en de woonplaats zien we grote verschillen. Maar dit is toch raar? Wat kost een opstalverzekering gemiddeld in Amsterdam? En in een dorp? Je kunt jezelf wellicht voorstellen dat Amsterdam een lastigere stad is om te bouwen dan in een rustig dorp. We doelen hier voornamelijk op de herbouwwaarde. Denk maar een aan de kosten die moeten worden gemaakt bij schade aan een woning gelegen aan een gracht in Amsterdam.

De herbouwwaarde zal flink stijgen omdat de transport alleen al een grote drempel oplevert. Het is nou eenmaal moeilijk bouwen op een kleine ruimte. De kosten opstalverzekering zullen in drukke steden hoger liggen dan rustigere dorpen.

De opstalverzekering VVE

De opstal verzekering is niet alleen van toepassing voor mensen die een huis hebben gekocht. Zo bestaat er ook een zogenaamde opstalverzekering VVE. Maar wat houdt een VVE opstalverzekering dan precies in? Het staat voor Vereniging Van Eigenaren. Je valt hierbinnen wanneer je met meerdere mensen binnen 1 complex woonachtig bent. Zo wordt de opstalverzekering VVE ook nog wel eens opstalverzekering appartement genoemd.

Ben je woonachtig in een appartementen complex met een koop- of huurcontract dan zal je automatisch behoren tot het VVE van jouw complex. Wellicht vraag je je af hoe het zit met de opstalverzekering appartement. Zoals je wellicht weet ben je binnen een appartementencomplex verantwoordelijk voor je eigen woonruimte. Het onderhoud en andere zaken omtrent het gebouw is de verantwoordelijk van alle bewoners. Hier komt de opstalverzekering VVE en haar taken om de hoek kijken.

Kan ik de opstalverzekering VVE vergelijken?

De VVE opstalverzekering zit iets anders in elkaar dan de particuliere variant. Doorgaans zal de Vereniging Van Eigenaren een opstalverzekering afsluiten voor het gehele complex. Maar wat is een opstalverzekering VVE? Met de opstalverzekering VVE zijn het complex en bijbehorende onroerende goeden gedekt tegen schade door brand, storm of inbraak. Dit brengt het voordeel met zich mee dat niet iedere afzonderlijke bewoner van het complex hoeft te kiezen voor opstalverzekering VVE afsluiten.

Wie doet de opstalverzekering VVE vergelijken?

Ook voor je appartement is het verstandig om de keuze te maken voor opstalverzekering VVE vergelijken. In de praktijk komt het veel voor dat er een aantal actieve leden zijn binnen het VVE die de meeste werkzaamheden op zich nemen. Één van deze werkzaamheden is de opstalverzekering VVE afsluiten. Daarnaast zijn er ook stille leden welke vrijwel akkoord gaan met alle voorstellen. Het kan dan ook zijn dat het niet nodig is om de VVE opstalverzekering vergelijken.

Binnen de VVE is er ook vaak een van de leden welke de leiding neemt en de hoogste verantwoordelijkheid op zich neemt. In dit geval zal deze persoon de VVE opstalverzekering vergelijken. Wil je meer informatie over bijvoorbeeld de dekking of maandelijkse kosten? Neem dan contact op met deze persoon.

De kostenverdeling van een opstalverzekering VVE

Wellicht vraag je jezelf af hoe het zit met de kostenverdeling van een opstalverzekering VVE. Wanneer er door het VVE is gekozen voor een opstalverzekering VVE afsluiten dan zullen de kosten evenredig worden verdeeld. Het is niet zo dat het leiding nemende lid minder kosten hoeft te betalen dan een stil lid.

Wanneer je lid bent van het VVE zul je een bepaald bedrag moeten betalen. Vaak is dit maandelijks. Je zult wellicht de losse maandelijkse kosten van de VVE opstalverzekering verwachten. Echter gaat het iets anders in zijn werk. De kosten worden namelijk vaak opgenomen in de servicekosten die worden gehanteerd binnen het complex. Naast het onderhoud wordt hier dus ook de verzekering van betaald.

Opstalverzekering VVE afsluiten inclusief appartementsclausule

Met de VVE opstalverzekering ben je gebonden aan voorwaarden. Ook bij deze variant zal schade door eigen schuld niet worden gedekt. En nu denk je wellicht dat dat niet zo heel erg is. Echter kan het zeer nadelige gevolgen hebben voor je eigen situatie.

Ontstaat er bijvoorbeeld brand door een oven die is aan blijven staan op twee etages onder jou? Vaak is de oven door onoplettendheid aan blijven staan en geldt dit als eigen schuld. Schade door eigen schuld wordt niet vergoed. Om dit te voorkomen kun je kiezen voor een opstalverzekering appartement clausule.

Je kunt het dan ook een beetje zien als een speciale opstalverzekering appartement. Met de appartementsclausule ben je bescherm tegen schade die door eigen schuld is veroorzaakt door andere complex bewoners. Heb jij je wel aan de voorwaarden gehouden en geen onderdeel geweest van de oorzaak van de schade? Je zult in deze situatie wel zijn verzekerd tegen de schade.

Opstalverzekering huurhuis, hoe zit het?

Wellicht vraag je je af hoe het dan zit met de opstalverzekering huurhuis? Aan een huurhuis kan natuurlijk ook schade ontstaan, hiervoor is de opstalverzekering huurwoning uitermate geschikt. Echter gaat de manier van aanvragen iets anders in zijn werk. Je bent namelijk niet de eigenaar van het pand. Bij eventuele schade door brand, inbraak of storm ben je ook niet eindverantwoordelijk. Bij schade door eigen schuld daarentegen wel.

Omdat je niet de eigenaar bent van de huurwoning kun je niet zelf een opstalverzekering huurhuis afsluiten. De verhuurder van de woning heeft hoogstwaarschijnlijk al een dergelijke verzekering afgesloten. In de huurprijs zullen de kosten van eventuele verzekeringen zijn doorgerekend. Vaak is het wel veel goedkoper omdat er meerdere appartementen zijn ondergebracht onder één polis.

Wat valt onder opstalverzekering?

Zoals we al eerder op deze pagina hadden verteld bestaat er nog wel eens onduidelijkheid over de dekking van deze verzekering. Hij wordt nog wel eens verward met de inboedelverzekering. Vandaar ook de vraag: wat valt onder opstalverzekering? Allereerst is het goed om te weten dat de opstalverzekering dekking altijd is terug te vinden in de voorwaarden.

Hier staat precies beschreven in welke situaties je een schade claim in kunt dienen. Daarnaast staan er ook situaties in beschreven waarbij de dekking volledig vervalt. Een voorbeeld hiervan is schade door eigen schuld. Voordat je daadwerkelijk iets gaat afsluiten is het natuurlijk wel verstandig om antwoord te krijgen op de vraag: wat valt onder opstalverzekering?

Wat dekt een opstalverzekering dan precies? Alle situaties

Hieronder hebben we de algemene dekking opstalverzekering voor je beschreven. Daarnaast komen er ook situaties aan bod waarbij een dekking vervalt. De hieronder genoemde situaties zullen bij de meeste verzekeraars van kracht zijn. Zorg dat je op de hoogte bent van deze voorwaarden. Op deze manier weet je ook zeker dat je over een goed passende opstalverzekering dekking beschikt.

De woning en de bijbehorende onroerende goederen zijn verzekerd tegen schade veroorzaakt door brand, storm of inbraak. Dit is natuurlijk redelijk vaag. Om een goed inzicht te krijgen in de waarde van je onroerende goederen raden we het je aan om jezelf een vraag te stellen: kan ik dit object mee verhuizen bij een eventuele verhuizing? Is het antwoord nee dan spreken we over een onroerend goed. Een aantal voorbeelden zijn alle sanitaire objecten, water- en gasleidingen.

Het is goed om te weten dat schade door natuurgeweld niet worden gedekt. Hierbij spreken we over vulkaanuitbarstingen en aardbevingen. Ook een atoom kernreactie wordt niet vergoed. Gelukkig komt natuurgeweld weinig tot niet voor in Nederland. Hieronder hebben we een aantal twijfelachtige situaties benoemd waarbij je wel bent verzekerd:

 • Schade die voortkomt uit een explosie
 • Roetschade door brand
 • Schade door wateroverlast (dekking bij doorbraak van de dijk is uitgesloten)
 • Brandschade of schade door blussen
 • Schade door bliksem
 • Schade door storm (vanaf windkracht 7 ontvang je dekking)
 • Schade door vorst

Waterschade opstalverzekering, is het gedekt?

Over de waterschade opstalverzekering bestaat nog wel eens onduidelijkheid. We gaan alles over dit onderwerp met je bespreken. Zo weet jij precies welke kant je op moet tijdens een opstalverzekering lekkage. Onder de verzekeraars is waterschade een apart onderwerp. In de meeste gevallen zal er een onderscheid tussen verschillende oorzaken worden gemaakt.

Val je binnen deze drie oorzaken dan kun je met vrijwel 100% zekerheid stellen dat je schade wordt vergoed. Heb je waterschade gevonden in je woning dan zul je allereerst de voorwaarden moeten checken. In deze voorwaarden kun je precies terugvinden bij welke oorzaken van waterschade of lekkages je een vergoeding ontvangt. De 3 meest voorkomende getolereerde oorzaken onder verzekeraars hebben we hieronder voor je opgesomd:

 • Schade die is veroorzaakt door leidingwater
 • Schade die is veroorzaakt door neerslag
 • Schade die is veroorzaakt door indirecte neerslag

Schade veroorzaakt door neerslag

Het kan natuurlijk voorkomen dat je waterschade aan je woning ondervindt door neerslag. Echter is neerslag een breed begrip. Gelukkig ziet de verzekeraar dit ook zo. Desalniettemin hebben zij een aantal weersverschijnselen ingekaderd onder het begrip neerslag. Regen, sneeuw en smeltwater wordt onder het begrip neerslag gerekend. Is dit een van de oorzaken geweest dan heb je je schade al bijna terug.

Echter is er nog wel één veelvoorkomende voorwaarde die door de verzekeraars wordt gesteld. De schade moet op een onvoorziene manier zijn ontstaan. Dit heeft te maken met de schade door eigen schuld. Waterschade opstalverzekering ondervonden na een ongelooflijke wolkbreuk? Geen probleem. Komt dit doordat je je raam hebt laten open staan? Er zal niets worden vergoed. Het is namelijk niet op een onvoorziene manier de woning binnen gekomen.

Naast de hierboven gestelde voorwaarde zijn er een aantal opstal verzekering aanbieders welke nog strengere voorwaarden stellen. Het komt voor dat de schade moet zijn aangericht door het overlopen of lekken van de dakgoten. Ook via het dak en bovengrondse afvoerpijpen kunnen als voorwaarde worden gesteld.

Schade veroorzaakt door indirecte neerslag

Je kunt ook schade ondervinden door indirecte neerslag. Veel verzekeraars hanteren het begrip indirecte neerslag wanneer het water is binnengelopen door het overlopen van een sloot of gracht door hevige neerslag. In de meeste gevallen valt deze specifieke dekking buiten het standaardpakket. Je zult dan ook moeten beschikken over een All Risk opstalverzekering dekking.

Schade die is ontstaan door een dijkdoorbraak of overstroming vanuit de zee of rivier worden door vrijwel geen enkele verzekeraar gedekt. Dit zijn vormen van natuurgeweld en een te groot risico voor de aanbieders. Bij eventueel natuurgeweld zouden de claims gigantisch stijgen waardoor een garantie van dekking niet meer kan worden gegeven.

Schade veroorzaakt door leidingwater

De laatste oorzaak van waterschade die veelal wordt gedekt is schade door leidingwater. Waterschade door leidingwater kan op verschillende manieren ontstaan. De meeste verzekeraars maken onderscheid tussen een aantal oorzaken. Hieronder hebben de oorzaken van waterschade door leidingwater voor je besproken. Voor meer gedetailleerde informatie over je persoonlijke dekking raden we het je aan om de polisvoorwaarden raad te plegen.

 • Lekkages of overlopen uit de centrale verwarming, waterleiding of aangesloten installaties
 • Het kapot vriezen van CV buizen (ook kapotte waterleiding zijn gedekt)

Net als bij andere oorzaken van waterschade worden er nog een aantal voorwaarden gesteld. Ook hier zal de schade moeten zijn ontstaan door een onvoorziene omstandigheid. Als je vergeet je water af te tappen in de wintermaanden en de buitenleidingen vriezen kapot dan zal de schade niet worden gedekt. Gaat het om een onvoorzien voorval dan zullen ook de kosten voor opsporing van een defect of breuk worden vergoed. Ook bijkomende schade wordt vergoed.

Waarom kiezen voor Helpmijmetverzekeren?

Je vraagt je wellicht af waarom je zou moeten kiezen voor Helpmijmetverzekeren? Op onze website is het mogelijk om alle aanbieders van opstalverzekeringen met elkaar te vergelijken. Bij ons ben je verzekerd van het feit dat de vergelijking op een onafhankelijke basis plaatsvindt.

Wij beschikken over de meest actuele premies, kortingen en aanbiedingen. Het is dan ook al snel mogelijk om tientallen euro’s te besparen binnen enkele minuten. Maak gebruik van onze opstal verzekering vergelijker en personaliseer het aanbod middels de filters. Zo weet je zeker dat je over een passende dekking beschikt tegen de voordeligste premie. Laat deze kans dan ook niet liggen, het duurt maar 3 minuutjes.

Daarnaast kun je bij ons terecht voor alle informatie over de opstal verzekering. Alle belangrijke punten komen op deze pagina aanbod. Kom alles te weten over de kosten, dekkingen, het eigen risico en nog flink wat meer. Zo beschik jij over de kennis en tricks om over de beste opstal verzekering te beschikken.

N

Onafhankelijk vergelijken

N

Kortingen en aanbiedingen

N

Het volledige aanbod

N

Actuele premies

N

Alle nodige informatie

N

Besparen in 3 minuten!

opstalverzekering huurwoning
opstalverzekering huurhuis

Wat zeggen anderen over ons?

Voor mijn hypotheekaanvraag heb ik een opstalverzekering aangevraagd. Na mijn vergelijking ben ik uit gekomen bij de Klaverblad opstalverzekering.

Jeroen (vergeleken op 16/12/2018)

Ik was op zoek naar nuttige informatie over deze verzekering. Na deze te hebben gevonden op Helpmijmetverzekeren heb ik er direct een afgesloten.

Linda (vergeleken op 14/02/2019)

Ik heb zojuist een opstalverzekering voor onder de € 10,- per maand afgesloten. Centraal Beheer heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding!

Richard (vergeleken op 07/01/2019)

Welke opstalverzekeringen vergelijken wij?

beste opstalverzekering
opstalverzekering wat is dat
opstalverzekering betekenis
wat is opstalverzekering
kosten opstalverzekering
waterschade opstalverzekering
opstalverzekering lekkage
premie opstalverzekering woonhuis
opstalverzekering berekenen
wanneer opstalverzekering afsluiten
vergelijk opstalverzekering
opstalverzekering vve