...

Rechtsbijstandverzekering vergelijken & direct besparen

De rechtsbijstandverzekering vergelijken of op zoek naar waardevolle informatie? Je bent op de goede plek. Op deze pagina kun je op onafhankelijk basis alle aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen met elkaar vergelijken. Daarnaast beschikken we over informatie die je absoluut niet mag missen!

Wat is een rechtsbijstandverzekering precies?

Heb jij een rechtsbijstandsverzekering nodig? Je bent op de goede plek aangekomen. Op deze pagina kun je namelijk alle waardevolle informatie over dit type verzekeringen vinden. Vervolgens kun je de keuze maken voor rechtsbijstandsverzekering vergelijken.

Zo weet je zeker dat jij over de best passende dekking tegen de voordeligste premie beschikt. Allereerst zullen we dieper ingaan op de vraag: wat is een rechtsbijstandverzekering? De rechtsbijstandverzekering klinkt als volgt: het is een verzekeringsdekking welke je in verschillende juridisch geschillen kan ondersteunen met hulp en advies van deskundige juristen.

Als je jezelf de vraag stelt of je een rechtsbijstandverzekering nodig hebt zul je dit vast met een ‘nee’ beantwoorden. Echter raden we het je aan om hier nog goed over na te denken en eventueel nog even door te lezen. Juridische conflicten kunnen namelijk plots ontstaan.

Denk maar eens aan een conflict met je werkgever die moet gaan bezuinigen. De reorganisatie vind plaats en jij wordt op straat gezet. Velen beschikken niet over de juridische kennis en staan in de kou. De rechtsbijstand verzekering biedt hulp wanneer je het echt nodig hebt, geen overbodige luxe dus.

Waarom rechtsbijstandverzekering afsluiten?

Waarom rechtsbijstandverzekering afsluiten, ik heb nooit problemen met anderen. Dit argument horen wij nog redelijk vaak voorbij komen. Echter zijn er wel degelijk een aantal goede redenen waarom rechtsbijstandverzekering afsluiten een goede keuze is. Hierboven hadden we je al kort antwoord gegeven op de vraag: wat is rechtsbijstandverzekering? In een notendop zul je advies en hulp ontvangen van juristen die zijn aangesloten bij jouw verzekeraar. Er bestaat ook nog zoiets als gesubsidieerde rechtsbijstand.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict

Bij deze verzekering is er al een jarenlange trend gaande, en deze is niet perse positief. De meeste particulieren denken pas aan de rechtsbijstand verzekering wanneer ze in een juridisch geschil zijn terecht gekomen. Ergens is dit ook wel een beetje logisch. Met name als je nog nooit een soortgelijke situatie hebt meegemaakt. Dit brengt een groot probleem met zich mee en dit is dan ook de belangrijkste reden waarom rechtsbijstandverzekering afsluiten een goede idee is.

Wachttijd rechtsbijstandverzekering, korte uitleg

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict is bij de meeste verzekeraars namelijk niet mogelijk. Dit wordt veroorzaakt door de wachttijd welke wordt gehanteerd door iedere rechtsbijstand verzekeraars in Nederland. In een notendop betekent dit dat je premie betaalt in de eerste maanden maar geen dekking ontvangt. De wachttijd rechtsbijstandverzekering zorgt er mede voor dat het niet voordelig of rendabel is om een rechtsbijstandsverzekering afsluiten tijdens conflict.

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict betekent eigenlijk dat je te laat bent en eerder had moeten afsluiten. Tevens is het nog even goed om te vertellen dat je geen dekking rechtsbijstandverzekering ontvangt voor juridische geschillen die je aan hebt zien komen.

Hoe werkt de rechtsbijstand verzekering?

Als je een rechtsbijstandverzekering nodig hebt is het wel verstandig om te weten hoe dit type verzekering precies in zijn werk gaat. De rechtsbijstand verzekering kent een flink aantal verschillen in vergelijking met andere verzekeringen zoals de zorg-, inboedel– of aansprakelijkheidsverzekering. Je bent namelijk niet standaard verzekerd met een basispakket waardoor je in een aantal juridische geschillen dekking ontvangt.

Tijdens rechtsbijstandverzekering afsluiten zul je een dekkingspakket moeten samenstellen voor het type juridische conflicten waar jij een dekking voor wil ontvangen. Geen paniek, deze dekkingen zijn bij de meeste verzekeraars verdeel in vier verschillende modules. Hieronder hebben we de benamingen kort voor je op een rijtje gezet.

 • Dekking consument
 • Dekking inkomen & werk
 • Dekking wonen
 • Dekking verkeer

Verder op deze pagina zullen we nog aandacht besteden aan de dekking rechtsbijstandsverzekering. Het is natuurlijk geen onbelangrijk onderdeel. Echter willen we nog wel even snel iets met je delen omtrent de dekking.

Ben je in een juridisch conflict terecht gekomen maar kan je rechtbijstandverzekering je niet voorzien van specialistisch advies door het ontbreken van een jurist? Maak je hier geen druk over. Externe kosten worden bij de meeste dekkingen namelijk volledig gedekt. Hierbij kun je dus denken aan kosten voor het aantrekken van een externe advocaat die niet is aangesloten bij de verzekeraar.

Wel of geen rechtsbijstandverzekering afsluiten?

Is het nu slim om wel of geen rechtsbijstandverzekering af te sluiten? Of jij een rechtsbijstandverzekering nodig hebt hangt af van je persoonlijke situatie. Die ene persoon komt nou eenmaal makkelijk in een geschil terecht dan een ander. Daarnaast zijn er risico’s die iedereen kan overkomen. De verzekeringsmodule “verkeer” is een goed voorbeeld van een dekking die iedere particulier goed kan gebruiken.

Om de vraag: wel of geen rechtsbijstandverzekering afsluiten? Te beantwoorden raden we het je aan om voor jezelf een risicoprofiel op te stellen. Dit is op dit punt wellicht nog wat moeilijk. Wanneer je verder leest zullen we je vertellen over de belangrijkste factoren en waar je op moet letten. Eigenlijk heeft iedere persoon die niet juridisch onderlegd is een rechtsbijstandverzekering nodig.

Er bestaat dan ook een grote kans dat jij de vraag wel of geen rechtsbijstandverzekering na het lezen van alle informatie met een dikke wel beantwoordt. Daarnaast kun je de dekking eigenlijk niet laten liggen voor de maandelijkse premie. Natuurlijk ligt het wel aan de gekozen dekking rechtsbijstandverzekering. Logischerwijs zul je een hogere premie betalen met de keuze voor een bredere dekking.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken is altijd een goede idee

Gelukkig wordt rechtsbijstandverzekering vergelijken ieder jaar populairder. Velen besparen door een overstap of kiezen voor een nieuwe dekking tegen de voordeligste premie. Op onze website is het ook mogelijk om op onafhankelijk basis alle rechtsbijstand verzekeraars met elkaar te vergelijken. Op basis van de belangrijkste factoren kun je het aanbod personaliseren zodat deze perfect aansluit bij jouw wensen en voorkeuren.

Voorgaande jaren kozen niet veel mensen voor rechtsbijstandverzekering. De perceptie bestond dat de gemiddelde particulier bijna tot nooit in een juridisch geschil terecht zou komen. Dit had mede te maken met het feit hoe particulieren over de rechtsbijstand verzekering dachten. Dure advocatuur en lange dagen in de rechtszaal. Echter gaat het in de praktijk in 95% van de gevallen niet volgens deze manier.

Waarom rechtsbijstandverzekering vergelijken?

Vergelijk rechtsbijstandverzekering is eigenlijk nooit een slecht idee. Maar waarom dan precies? We raden het je aan om je persoonlijke situatie in kaart te brengen. Wanneer ben jij voor de laatste keer in een juridisch conflict verzeild geraakt? Zoals we al zeiden kan een geschil snel om de hoek komen kijken. Een buurman die een veel te hoge schutting plaats over jouw erfgrens of problemen met de gemeente.  

Een geschil kan altijd om de hoek komen kijken

In soortgelijke situaties is het meer dan fijn om te kunnen beschikken over juridische expertise. Regeltjes hebben we genoeg in Nederland. Het is dan ook haast onmogelijk om over alle juridische kennis te beschikken wanneer het niet jouw vakgebied is. De rechtsbijstandverzekering vergelijken is dan ook zeer aangeraden. Doe het altijd voordat je een keuze voor een verzekeraar wilt gaan maken.

Rechtsbijstandverzekering levert je een totaaloverzicht van de markt. De beste en voordeligste aanbieders zijn allemaal aanwezig. Aan de hand van een aantal factoren kun je het aanbod volledig samenstellen naar eigen wens. Vergelijk rechtsbijstandverzekering voor de best passende dekkingen voor de hoge kosten van rechtsbijstand. Houd rekening met duizenden euro’s aan kosten voor rechtsbijstand.

Verschillen in maandelijkse premies en dekkingen

Maak je de keuze voor vergelijk rechtsbijstandverzekering dan profiteer je ook nog van een aantal andere voordelen. Onder de verschillende verzekeraars zien we sterke verschillen in de maandelijkse premies en dekkingen. Ook kun je precies zien wat de wachttijd bedraagt van de polis die je wil kiezen.

De gezinssamenstelling tijdens aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Zoals we hierboven hebben beschreven is de gezinssamenstelling belangrijk tijdens vergelijk aansprakelijkheidsverzekering. Zo zul je een keuze moeten maken uit een van de volgende gezinssamenstellingen:

 • Alleenstaande zonder kinderen
 • Alleenstaande met kinderen
 • Gezin zonder kinderen
 • Gezin met kinderen

In de standaardsituatie kun je de keuze maken voor uit twee soorten aansprakelijkheidsverzekeringen. Zo kun je kiezen voor een dekking welke is toegespitst op de wensen en behoeften van een alleenstaande.

Bij de keuze voor een gezinssamenstelling in gezinsverband zul je over andere voorwaarden beschikken. Zo wordt er bij veel aanbieders in de voorwaarden meegenomen dat kinderen tot maximaal 27 jaar zijn gedekt tegen aansprakelijkheid.

Wat kost een rechtsbijstandverzekering precies?

We hebben je verteld dat de kosten voor juridische bijstand kan oplopen tot in de duizenden euro’s. Maar wat kost een rechtsbijstandverzekering dan? In de algemene regel is het zo dat de kosten rechtsbijstandverzekering stijgen naarmate een bredere dekking wordt gekozen. Wanneer je alle modules verzekerd betaal je logischerwijs een hogere premie.

De kosten rechtsbijstandverzekering zijn in verhouding met andere verzekeringen redelijk goed te beïnvloeden. De rechtsbijstand verzekering wordt opgebouwd uit verschillende verzekeringsmodules. We zullen verder op deze pagina meer aandacht besteden over de dekking. Er zijn namelijk nog een aantal andere factoren naast de dekking die de rechtsbijstandverzekering kosten beïnvloeden.

Kosten rechtsbijstandverzekering factoren

Er zijn een aantal factoren naast de dekking die de kosten rechtsbijstandverzekering beïnvloeden. Een andere belangrijke factor is de samenstelling van je gezin. In de algemene regel is het zo dat kleinere gezinssamenstellingen minder kans lopen juridische geschillen dan grotere gezinnen. Je profiteert dan ook van de goedkoopste rechtsbijstandverzekering wanneer de gezinssamenstelling erg klein is.

Eigen risico bedrag

Je zult wellicht ook al weleens gehoord hebben van het eigen risico bedrag. Het is een veelgebruikte manier om de totale rechtsbijstandverzekering kosten te drukken. Er zijn een aantal rechtsbijstand verzekeraars welke je een eigen risico bedrag in rekening brengen bij een claim. In de standaard situatie staat dit bedrag op € 0,-. Desalniettemin kun je wel de optionele keuze maken voor een eigen risico bedrag.

Aan het eind van de dag is het hebben van een eigen risico nadelig. Je zult namelijk zelf een deel van de schade moeten betalen wanneer je een claim voor juridische bijstand doet. Je betaalt daarentegen wel een lagere premie. Je zult het eigen risico bedrag waarschijnlijk herkennen van de verplichte zorgverzekering.

Externe kosten

In sommige juridische geschillen kan de verzekeraar jou geen juridisch advies verlenen. In dit soort gevallen beschikt de verzekeraar niet over een jurist welke gespecialiseerd is in jouw type geschil. In dit geval zul je externe kosten moeten gaan maken. Zo kun je een advocaat nodig hebben. Deze kosten worden bij de meeste verzekeraars vergoed met een maximaal bedrag.

Hoe hoger dit maximale bedrag, hoe hoger de kosten rechtsbijstandverzekering. Met name de mensen die naar een voordelige verzekeraar op zoek zijn kiezen voor een zo laag mogelijk maximaal bedrag.

Wat kost rechtsbijstandverzekering per maand?

Wellicht vraag stel je jezelf de vraag: wat kost rechtsbijstandverzekering? Een goede vraag. We kunnen je mededelen dat je de rechtsbijstand verzekering niet kunt laten liggen voor de maandelijkse premie. De gemiddelde kosten rechtsbijstandverzekering voor een alleenstaande gezinssamenstelling liggen rond de € 100,- per jaar. Houd echter wel rekening dat de dekking erg beperkt is in deze situatie.

De goedkoopste rechtsbijstandverzekering is dan ook niet altijd meteen de beste. Houd bij het afsluiten niet alleen rekening met de kosten en premie. Zo is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de kwaliteit van de juristen van de verzekeraar.

Ook de bereikbaarheid van deze juristen is een duidelijk aandachtspuntje. Je wil natuurlijk ten allen tijden voorkomen dat je bij de vraag om rechtsbijstand in de kou komt te staan. Vergelijk rechtsbijstandverzekering voor het actuele aanbod, kortingen en aanbiedingen.

De beste rechtsbijstandverzekering, hoe vind ik deze?

De beste rechtsbijstandverzekering, veel particulieren zijn er naar op zoek. Echter is het niet altijd even makkelijk om zomaar de beste rechtsbijstandverzekering verzekeraar aan te wijzen. Een eenduidig antwoord op de vraag: wie heeft de beste rechtsbijstandverzekering? Is er dan ook eigenlijk niet. Desalniettemin bestaan er een aantal organisaties welke ieder jaar onderzoek doen naar welke aanbieders er een goede rechtsbijstandverzekering bieden.

Je zult hoogstwaarschijnlijk de Consumentenbond wel kennen. Zij doen het al meerdere jaren en hebben ook een onderzoek uitgevoerd naar de beste rechtsbijstandverzekering 2016. Natuurlijk was ook de beste rechtsbijstandverzekering 2018 van de partij.

De beste rechtsbijstandverzekering volgens de Consumentenbond

Helaas is er nog geen onderzoek uitgevoerd over de beste rechtsbijstandverzekering 2019. We zullen het dus moeten doen met de testresultaten uit 2018. Vorig jaar kwam de verzekering van de ABN AMRO als allerbeste uit de test. De doorslaggevende factor waren de bijbehorende voorwaarden en de flexibiliteit. Zij kregen van de Consumentenbond een 7,8!

Eigenlijk is iedere verzekeraar redelijk flexibel met de rechtsbijstand verzekering. Je kunt namelijk altijd zelf de keuze maken uit de geboden dekking modules. Een punt waar de ABN AMRO rechtsbijstand verzekering zich echt mee distantieert is het niet rekenen van een eigen risico bij het gebruiken van een advocaat.

Goede rechtsbijstandverzekering, uit welke verzekeraars kan ik nog meer kiezen?

Wil je een goede rechtsbijstandverzekering maar hoeft het niet perse de beste te zijn? Dit snappen wij. De beste is namelijk ook vaak het duurste. Een andere goede rechtsbijstandverzekering naast die van de ABN AMRO is die van Lancyr. Zij worden door de Consumentenbond beoordeeld met een 7,7. Lancyr kun je ook zien als de beste rechtsbijstandverzekering. In 2016 en 2017 is deze verzekeraar als beste uit de test gekomen.

Het grootste nadeel van deze goede rechtsbijstandverzekering zijn de beheerkosten. Je betaalt deze beheerkosten iedere maand. De kosten liggen op € 3,15. Deze hoef je niet los te betalen maar worden doorberekend in de maandelijkse premie. Ook ZLM doet niet onder van Lancyr en ABN AMRO.

Met name wanneer je gezinssamenstelling wat groter is zal deze aanbieder je zeker aanstaan. Zij scoren een 7,3. Houd echter wel rekening met de zeer beperkte bereikbaarheid. Particulieren in Zeeland en Noord-Brabant kunnen profiteren van een rechtsbijstand dekking door de verzekeraar ZLM.

Rechtsbijstandverzekering ZZP afsluiten

In Nederland hebben we te maken met voornamelijk 4 ondernemingsvormen. Het aantal zelfstandige zonder personeel is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Het is dan ook niet gek dat de vraag naar de rechtsbijstandverzekering ZZP flink is gestegen. Ook deze variant kun je zien als een zakelijke verzekering.

Echter is deze variant wel volledig toegespitst op de wensen van een ZZP. Een reguliere zakelijke rechtsbijstand verzekering beschikt over het algemeen over een te brede dekking en past niet bij een ZZP of eenmanszaak.

Het is dan ook verstandig om als deze ondernemingsvorm een zakelijke rechtsbijstandverzekering ZZP af te sluiten. Je hebt namelijk ook te maken met risico’s tijdens de bedrijfsactiviteiten. Met name in een aantal vakgebieden liggen de risico’s erg hoog. Vul je een adviserende rol in bij een opdrachtgever en gaat het niet als gepland en ondervindt de onderneming schade? Je bent gedekt met een rechtsbijstandverzekering ZZP.

Een veelvoorkomend probleem voor zelfstandigen zonder personeel zijn de crediteuren. Facturen worden veel te laat betaald waardoor er problemen met de Belastingdienst kunnen ontstaan. Met name de grote ondernemingen laten de ZZP’er nog wel eens in de steek. Je staat in je recht en kunt een juridische procedure aangaan. Je moet jezelf immers niet laten overlopen. Voor het afsluiten is het slim om te kiezen voor rechtsbijstandverzekering ZZP vergelijken.

Zakelijke rechtsbijstandverzekering ZZP, waar is het goed voor?

De meeste ZZP’ers hebben een haat/liefde verhouding met verzekeringen. Omdat je helemaal op eigen benen staat draag je ook de volledige risico’s. Bij een werkgever draai jij als werknemer niet op voor de risico’s van het bedrijf. Er een aantal verzekeringen welke jij als ZZP’er zeker goed kunt gebruiken.

De kosten voor zakelijke verzekeringen liggen vaak wat hoger dan de particuliere varianten. Dit heeft met name te maken door het verhoogde risicoprofiel. De kosten moeten natuurlijk niet te hoog zijn. Er moet immers ook nog winst gemaakt worden. Toch kiezen veel zelfstandigen zonder personeel voor een rechtsbijstandverzekering ZZP.

Ervaar je zelf problemen met klanten die niet op tijd willen betalen? Je hoeft hiervoor niet direct een advocaat in te schakelen. De kosten voor een juridische procedure vallen dan ook best mee. Je kunt in dit geval het beste gebruik maken van een incassobureau. De gefactureerde kosten vanuit het incassobureau kun je declareren bij je rechtsbijstand verzekeraar.

Hoe ontvang ik de goedkoopste rechtsbijstandverzekering?

Er is ook altijd een grote groep op zoek naar de goedkoopste rechtsbijstandverzekering. Het belangrijkste is in dit geval dan ook de maandelijkse premie. Echter zul je wel rekening moeten houden met het feit dat het aanbod voor iedere persoon verschilt. Niet ieder zijn of haar persoonlijke situatie is immers hetzelfde. Zo kan persoon A een bredere dekking willen hebben dan persoon B waardoor de goedkope rechtsbijstandverzekering aanbieder kan wisselen.

Een eenduidig antwoord op de vraag: wie heeft de goedkoopste rechtsbijstandverzekering? Kunnen we je eigenlijk niet beloven. De grootste factor die een goedkope rechtsbijstandverzekering bepaalt is met name de dekking. Hoe breder de modules, hoe breder de maandelijkse kosten. Logischerwijs komt dit weer tot stand door je persoonlijke risicoprofiel.

Aandachtspunten voor een goedkope rechtsbijstandverzekering

Maar natuurlijk is een goedkope rechtsbijstandverzekering niet onmogelijk. Er zijn dan ook een aantal aandachtspunten die jou uiteindelijk de goedkoopste rechtsbijstandverzekering kunnen beloven. Ten eerste moet je er altijd voor zorgen dat je niet bent over verzekerd. Zoals we je hebben verteld zijn we in Nederland gek op verzekeren en dekken we het liefst alle risico’s af.

Er bestaat dan ook een grote kans dat je over een ander soort verzekering beschikt die in sommige conflicten ook juridische bijstand biedt. Vaak is dit wel tot een lager maximaal bedrag maar het hoeft natuurlijk niet altijd veel te kosten. Kijk eerst goed naar de polisvoorwaarden van je autoverzekering. Misschien kun jij de module “verkeer” buiten je dekking houden. Ook kan in sommige gevallen de module “werk & inkomen” buiten wegen worden gelaten wanneer je bent aangesloten bij een vakbond.

Waar laat de goedkoopste rechtsbijstandverzekering zich door kenmerken?

De goedkoopste rechtsbijstandverzekering laat zich in de eerste plek kenmerken door een relatief beperkte dekking. Hierboven hadden we je al verteld dat de kans op over verzekeren erg groot is. Er zijn dan ook een aantal dekking modules die je simpelweg buiten wegen kan laten omdat je (deels) al bent verzekerd tegen dit soort calamiteiten.

Loop je niet veel risico en is je gezinssamenstelling erg klein? De kans is groot dat jij er vandoor gaat met een goedkope rechtsbijstandverzekering. Maak de keuze voor rechtsbijstandverzekering vergelijken en ga ervandoor met de best passende deal voor jouw situatie. De goedkoopste rechtsbijstandverzekering staat namelijk niet gelijk aan de beste rechtsbijstandverzekering.

Wat dekt een rechtsbijstandverzekering precies?

We hebben het op deze pagina al een aantal keer gehad over de dekking rechtsbijstandverzekering. We zijn dan eindelijk bij de vraag aangekomen: wat dekt een rechtsbijstandverzekering? Wil je een rechtsbijstandverzekering afsluiten dan zijn er een aantal zaken erg belangrijk waaronder de dekking.

De meeste verzekeraars beschikken over verschillende dekking modules voor verschillende conflicten. Ook het totale verzekerde bedrag is erg belangrijk. Houd rekening met het feit dat de kosten voor de juridische bijstand enorm hoog ligt. Een goede dekking rechtsbijstandverzekering is dan ook geen overbodige luxe. Hieronder hebben we kort alle verschillende modules voor je opgesomd:

 • Dekking voor conflicten tijdens en over werk & inkomen
 • Dekking voor conflicten over belasting & vermogen
 • Dekking voor conflicten omtrent wonen
 • Dekking voor consumentenconflicten
 • Dekking voor conflicten in het verkeer

In de vergelijker kun je deze dekkingen ook terugvinden. Probeer het eens uit en kom erachter welke premie er voor jou uit de vergelijker rolt.

Rechtsbijstandverzekering zakelijk afsluiten

Wil je onderneming beschermen tegen juridische geschillen en verzekerd zijn van deskundig advies. Een rechtsbijstandverzekering zakelijk is uitermate geschikt. Met name de minder grote bedrijven hebben baat bij de zakelijke rechtsbijstandverzekering. Zij beschikken in de meeste gevallen (nog) niet over een bedrijfsjurist. Desalniettemin lopen zij net zoveel risico op juridische conflicten.

Tevens ben je met je particuliere rechtsbijstand verzekering niet gedekt voor conflicten die te maken hebben met het bedrijf. Je zult voor het bedrijf zelf een rechtsbijstandverzekering bedrijven moeten afsluiten. Het is een stukje zekerheid die het ondernemen een stukje minder risicovol maken. Er is immers al genoeg risico om rekening mee te houden.

De rechtsbijstandverzekering zakelijk kent maar een aantal gelijkenissen met de particuliere variant. Het is dan ook verstandig om je in te lezen over de zakelijke rechtsbijstandverzekering. Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje zet. Lees je met ons mee?

Wat heb ik aan de zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Je zult je wellicht afvragen voor welk soort risico’s je een zakelijke rechtsbijstandverzekering kunt afsluiten. Zoals je wellicht al hebt ervaren als ondernemer heb je altijd te maken met risico’s.

Een particulier daarentegen wordt minder vaak belaagd of krijgt te maken met een juridisch geschil. Met name in de zakelijke markt gaat het er niet altijd even eerlijk aan toe. De juridische werkwijze zal in deze situatie moeten worden ingezet.

En om meteen een bedrijfsjurist toe te voegen aan je loonlijst is ook teveel van het goede. Een zakelijke rechtsbijstandverzekering is dan ook een veelgemaakte keuze door veel ondernemingen. Ontvang deskundig en professioneel advies bij conflicten met een van je klanten, leveranciers of medewerkers.

Waarom een rechtsbijstandverzekering bedrijven?

Waarom is het verstandig om een rechtsbijstandverzekering bedrijven af te sluiten? In juridische conflicten kan vooral veel geld gaan zitten maar misschien nog minder fijn, ook veel tijd. Voor een ondernemer is tijd gelijk aan geld. Een rechtsbijstandverzekering bedrijven dekt je voor de kosten en voorziet je van juridisch advies.

De dekking van de zakelijke rechtsbijstandverzekering

Beschik je al over een particuliere rechtsbijstand verzekering? Het is goed om te weten dat je niet gedekt bent voor de kosten van juridische bijstand met deze particuliere polis. Daarnaast kent de rechtsbijstandverzekering zakelijk ook een ander dekking dan de particuliere variant. Om het beste inzicht te krijgen in de dekking van alle verzekeraars raden wij het je aan om de zakelijke rechtsbijstandverzekering vergelijken.

De dekkingen zijn natuurlijk niet onbelangrijk. Het betekent namelijk voor een groot deel voor welke conflicten jij rechtsbijstand kunt claimen. Daarnaast wordt de premie grotendeels bepaald door de dekking keuze. Ook bij de zakelijke variant geldt de regel: hoe hoger de dekking rechtsbijstandverzekering, hoe hoger de kosten rechtsbijstandverzekering. Om jou een goed beeld van de dekking te geven hebben we hieronder de algemene dekking van de zakelijke variant met je besproken.

 • Juridische conflicten met overheidsinstanties
 • Juridische conflicten met leveranciers
 • Juridische conflicten met personeel en sociale wetgeving
 • Claimen van materiële- en letselschade bij de oorzaak
 • Juridische conflicten over koop, huur en onderhoud van je bedrijfspand

Dekking combineren

Ondernemingen die niet teveel geld kwijt willen aan verzekeringen kunnen kiezen voor een minimale dekking. Daarnaast wordt er door veel verzekeraars zogenaamde verzekeringspakketten geboden. In dit geval profiteer je vaak van voordelige premies omdat je verschillende dekkingen of verzekeringen afsluit bij dezelfde aanbieder.

Waar op te letten met een rechtsbijstandverzekering bedrijven?

Met een rechtsbijstandverzekering bedrijven beschik je over meer zekerheid. Desalniettemin zijn er een aantal zaken waar je goed rekening mee zal moeten houden. We raden het je aan om het even door te lezen zodat je weet waar je aan toe bent bij een eventuele claim.

 • Wil je gebruik maken van een externe advocaat welke niet is aangesloten bij jouw verzekeraar? Dit is vaak mogelijk, echter heb je hierbij wel te maken met een maximaal verzekerd bedrag. In de bijbehorende voorwaarden kun je terugvinden tot welk maximaal bedrag de kosten worden vergoed
 • Wil je een rechtszaak aanspannen? Dit zijn geen onzekere kosten. Vooraf worden de kosten bepaald en vastgezet op een vast bedrag. De manuren maken dan ook niet uit.
 • Houd rekening met de wachttijd welke vrijwel door iedere verzekeraar wordt gehanteerd. Er wordt je vaak een termijn opgelegd van minimaal 3 maanden. Tijdens deze wachttijd ben je niet verzekerd voor conflicten en kosten dekkingen. Pas na deze wachttijd rechtsbijstandverzekering kun je gebruik maken van juridische bijstand.
 • Niet ieder zakelijk conflict is standaard gedekt. Het is met name afhankelijk van je gekozen dekkingen maar er zijn ook conflicten die nooit worden gedekt. Deze situaties staan gedetailleerd beschreven in de polisvoorwaarden.

Wanneer worden mijn kosten niet gedekt?

Met goede moed een rechtszaak aangespannen met bijvoorbeeld een klant of werkgever en is het uitgelopen op een fiasco? Je bent in het ongelijk gesteld. Wat nu? Zal de verzekeraar nu ook de kosten dekken? De meeste verzekeraars die een zakelijke rechtsbijstandverzekering aanbieden aan ondernemingen hanteren in dit geval geen dekking. Een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering biedt jouw in deze situatie wel dekking.

We raden het je dan ook aan om naast de rechtsbijstandverzekering zakelijk te gaan kijken naar een aansprakelijkheidsverzekering. Op onze website hebben we ook deze verzekering beschreven en kun je alle aanbieders met elkaar vergelijken. Probeer het eens!

De wachttijd rechtsbijstandsverzekering, hoe is het geregeld?

We hebben het op deze pagina al een aantal keer gehad over de wachttijd. Je hebt er met zowel de zakelijke als particuliere rechtsbijstand verzekering mee te maken. Eigenlijk kun je er niet onderuit. Omdat het een vrij belangrijk onderwerp vinden we het belangrijk dat je alle ins- en outs weet van de wachttijd rechtsbijstandverzekering. Met deze wachttijd wordt er voorkomen dat particulieren of ondernemingen pas tijdens een conflict een rechtsbijstand verzekering afsluiten.

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict is sowieso niet rendabel. Het kan wel maar het is zeker dat je geen dekking ontvangt. Ten eerste heb je te maken met de wachttijd. Ten tweede ontvang je alleen een kosten vergoeding en juridisch advies wanneer het conflict is ontstaan door onvoorziene omstandigheden.

Hoe gaat de wachttijd rechtsbijstandverzekering in zijn werk?

Eigenlijk is er geen goed moment om een rechtsbijstand verzekering af te sluiten. Het goede moment is namelijk nu. Je weet nooit wanneer je verzeild raakt in een conflict en hebt dus rekening te houden met deze wachttijd. Je bent simpelweg nog niet verzekerd in deze periode en kunt dus ook geen juridische bijstand claimen.

De minimale wachttijd die doorgaans wordt gehanteerd ligt rond de 2 maanden. In uiterste gevallen zul je minimaal 6 maanden moeten wachten. Deze periode wordt vastgesteld naarmate de gekozen dekking. In de algemene zin is het zo dat hoe breder de dekking, hoe langer de wachttijd. Sommige modules in het speciaal kennen een afwijkende wachttijd.

Kun je een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd afsluiten?

Er is een grote groep consumenten die graag een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd zouden willen afsluiten. Zoals we hierboven al hadden verteld is het eigenlijk niet mogelijk om onder de wachttijd uit te komen. Er zijn namelijk een aantal redenen waarom de verzekeraar hier voor kiest. Deze zullen we dadelijk nog even met je bespreken.

Desalniettemin zijn er verzekeraars die een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd aanbieden. Een gerenommeerde rechtsbijstand verzekeraar met een goede dekking die dit kan bieden is Ditzo. Het is eigenlijk ook een van de enigste. Ditzo merkte dat er een grote vraag bestond naar de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd. Hier sprongen ze op in en distantieerden ze zich van andere verzekeraars.

Wil je dus genieten van een rechtsbijstandverzekering werk en inkomen zonder wachttijd? Neem een kijkje in de vergelijker en zoek naar Ditzo. Houd wel rekening met iets hogere premies. Ditzo neemt namelijk een groter risico.

Waarom is wachttijd rechtsbijstandverzekering in het leven geroepen?

Grote kans dat jij jezelf afvraagt waarom de wachttijd in het leven is geroepen? Een goede vraag. Het komt er namelijk kortweg op neer dat je tijdens deze wachttijd rechtsbijstandverzekering geen dekking of juridische bijstand ontvangt. Echter zul je de polis op een enkel moment moeten afsluiten, vanaf dat moment gaat de wachttijd namelijk pas in.

Verzekeraars weten dat consumenten vele malen sneller een rechtsbijstand verzekering afsluiten wanneer ze een geschil aan zien komen. Er wordt dan ook pas vaak gekozen voor het afsluiten wanneer zich een conflict aandient.

Bestond de wachttijd niet dan kon iedereen zich aansluiten wanneer gewenst, claimen en vervolgens weer opzeggen. Voor deze situatie heeft de verzekeraar zich moeten indekken. Naast wachttijd kan er ook een eigen risico bedrag gehanteerd worden bij verschillende dekkingen.

Waarom kiezen voor Helpmijmetverzekeren?

Je vraagt je wellicht af waarom je zou moeten kiezen voor Helpmijmetverzekeren? Op onze website is het mogelijk om alle aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen met elkaar te vergelijken. Bij ons ben je verzekerd van het feit dat de vergelijking op een onafhankelijke basis plaatsvindt.

Wij beschikken over de meest actuele premies, kortingen en aanbiedingen. Het is dan ook al snel mogelijk om tientallen euro’s te besparen binnen enkele minuten. Maak gebruik van onze rechtsbijstand verzekering vergelijker en personaliseer het aanbod middels de filters. Zo weet je zeker dat je over een passende dekking beschikt tegen de voordeligste premie. Laat deze kans dan ook niet liggen, het duurt maar 3 minuutjes.

Daarnaast kun je bij ons terecht voor alle informatie over de door veel mensen gekozen rechtsbijstand verzekering. Alle belangrijke punten komen op deze pagina aanbod. Kom alles te weten over de kosten, dekkingen, het eigen risico en nog flink wat meer. Zo beschik jij over de kennis en tricks om over de beste rechtsbijstand verzekering te beschikken.

N

Onafhankelijk vergelijken

N

Kortingen en aanbiedingen

N

Het volledige aanbod

N

Actuele premies

N

Alle nodige informatie

N

Besparen in 3 minuten!

rechtsbijstandverzekering echtscheiding
rechtsbijstandverzekering verkeer

Wat zeggen anderen over ons?

Een voordelige rechtsbijstand verkeer en werk & inkomen module afgesloten. Mijn autopolis had een beperkte dekking voor juridische bijstand. Bedankt voor de info!

Evert (vergeleken op 07/02/2019)

Voor mijn situatie de best passende rechtsbijstand verzekering kunnen afsluiten. Een eenvoudige en duidelijke vergelijker!

Maria (vergeleken op 23/12/2018)

Ik was op zoek naar een goedkope rechtsbijstandverzekering. Na een korte vergelijking was ik er na 3 minuten al uit. Erg makkelijk en snel.

Djim (vergeleken op 14/06/2019)

Welke verzekeraars vergelijken wij?

beste rechtsbijstandverzekering
rechtsbijstandverzekering zakelijk
kosten rechtsbijstandverzekering
rechtsbijstandverzekering afsluiten
vergelijk rechtsbijstandverzekering
rechtsbijstandverzekering auto
rechtsbijstandverzekering familierecht
rechtsbijstandverzekering scheiding