...

Telefoonverzekering vergelijken & direct besparen

Telefoon verzekering vergelijken of op zoek naar waardevolle informatie? Je bent op de goede plek. Op deze pagina kun je op onafhankelijk basis alle aanbieders van telefoonverzekeringen met elkaar vergelijken. Daarnaast beschikken we over informatie die je absoluut niet mag missen!

De telefoonverzekering iets voor jou?

De telefoonverzekering wordt steeds populairder, niet gek natuurlijk. We kunnen namelijk nog maar moeilijk zonder een smartphone. Je zult in je omgeving maar een paar mensen kunnen aanwijzen die weinig tot niet gebruik maken van hun mobiele telefoon.

Veel mensen staan er niet bij stil maar in de afgelopen 5 jaar hebben er flinke ontwikkelingen plaatsgevonden. We kunnen voortaan zelfs pinnen met onze mobiele telefoon. Doordat de mobiele telefoon eigenlijk niet te missen is in het dagelijks leven kan de keuze voor een telefoon verzekering een zeer verstandige keuze zijn.

Waarom kiezen voor een telefoon verzekering?

Een telefoonverzekering afsluiten brengt een aantal voordelen met zich mee. Wellicht vraag je jezelf af waarom je een smartphone verzekering af zou moeten sluiten? Zoals we zeiden heeft de telefoon een vaste waarde in het leven van mensen genomen.

Als we het telefoongebruik vergelijken met een 10 jaar geleden zien we veel verschillen. We gebruiken de smartphone steeds vaker en intensiever. In principe een goede ontwikkeling. Echter brengt het voor de gebruiker wel een aantal extra risico’s met zich mee.

Schadekosten zijn de afgelopen jaren enorm gestegen

De kans bestaat natuurlijk altijd dat je zeer ongelukkig je telefoon laat vallen. Het scherm is kapot en eigenlijk niet meer bruikbaar. Ook diefstal en verlies komt nog regelmatig voor.

Met een smartphone verzekering dek je jezelf voor (een groot deel) van de schade. Een verzekering telefoon is vandaag de dag zeer handig. De prijzen van schadeherstel zijn gedurende de jaren enorm de pan uit gestegen.

Voor de nieuwste toestellen van Apple en Samsung betaal je voor een schermreparatie gemiddeld meer dan € 350,-. Daar kun je bijna een nieuw toestel van kopen! We raden het je dan ook zeker aan om je verder in te lezen over de telefoon verzekering of alle verzekeraars met elkaar te vergelijken.

Telefoon verzekering kosten

Wanneer we de telefoon verzekering kosten naast de kosten van schadeherstel leggen zien we een groot verschil. Zoals we hierboven al zeiden zijn schadereparaties enorm duur geworden. Dit komt mede door de complexiteit van de nieuwste schermen op mobiele telefoons. Met een verzekering mobiele telefoon ben je gedekt tegen tal van situaties en oorzaken van schade.

Naast het feit dat vrijwel alle schade wordt gedekt profiteer je van deskundige en professionele reparateurs. Hierdoor weet je zeker dat je je telefoon bij reparatie terug krijgt met originele onderdelen. Een telefoonverzekering afsluiten is niet moeilijk. Op onze website is het mogelijk om te kiezen voor telefoon verzekering vergelijken. We hebben de beste aanbieders onder elkaar gezet en gefilterd op de belangrijkste factoren! Neem snel een kijkje en beschik over de beste smartphone verzekering tegen de voordeligste premie.

Welke schade wordt gedekt met de verzekering mobiele telefoon?

We hebben al een aantal situaties benoemd waarin de verzekering mobiele telefoon je een dekking biedt. Echter zijn er nog wat meer oorzaken en situaties waarin je een dekking ontvangt. We hebben er voor gekozen om hieronder kort een aantal zaken samen te vatten. Verder op deze pagina zullen we verschillende schadeoorzaken met je bespreken. Maar natuurlijk eerst het rijtje:

 • Schade aan je telefoon welke is veroorzaakt door het laten vallen of stoten van het toestel.
 • Heb je een iPhone? Dan wordt alle schade volledig gedekt.
 • Schade aan je telefoon welke is veroorzaakt door derden.
 • Schade aan je telefoon welke is veroorzaakt door een kortsluiting.
 • Schade aan je telefoon welke is veroorzaakt door water.
 • Schade aan je telefoon welke is veroorzaakt door bedieningsfouten.

Maak de keuze voor smartphone vergelijken en beschik over het beste aanbod. Je kunt natuurlijk ook nog even verder lezen voor alle nodige informatie over de verzekering telefoon. Er zijn namelijk wel een aantal zaken waar je wel degelijk rekening mee moet houden. We raden het je dan ook aan om nog even door te lezen tot het stuk waarin we verschillende schadeoorzaken met je bespreken. Op deze manier weet je zeker dat je bij een schadeclaim niet in je koude hemd komt te staan!

Telefoonverzekering vergelijken in 2020

Waardering

★★★★★ 

7.3 / 10

Eigen risico

€ 0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

€ 6,49

✓  Dekking tegen schade, verlies of diefstal

✓  Direct je hele inboedel verzekeren

✓  Inclusief assurantiebelasting (21%)

Laatste keer gecontroleerd: 01-06-2020

Telefoon verzekering vergelijken

Wij raden het iedereen om de keuze te maken voor telefoon verzekering vergelijken. De zoektocht naar de perfect passende telefoon verzekering kan nog wel eens lastig zijn. Op onze website is het mogelijk om de meest populaire verzekeraars met elkaar te vergelijken op de belangrijkste factoren. Telefoon verzekering vergelijken is daarentegen wel weer een makkelijke klus.

Maak je de keuze voor smartphone verzekering vergelijken dan weet je zeker dat je over de voordeligste premie voor jouw persoonlijke situatie beschikt. De verzekeraars in de vergelijking beschikken allemaal over een ruime dekking met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Tijdens telefoon verzekering vergelijken zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden.

Waarom telefoon verzekering vergelijken?

Telefoonverzekering vergelijken, waarom is het zo belangrijk? Koop je een nieuwe smartphone in een fysieke of online winkel dan zul je al snel de keuzemogelijkheid krijgen voor een telefoonverzekering. In dit geval zul je vrijwel nooit over de goedkoopste telefoonverzekering met de beste dekking beschikken.

De winkels beschikken namelijk over contracten met een bepaalde verzekeraar. Jouw belang wordt aan de kant geschoven waardoor je flink meer maandelijkse premie moet betalen. Een telefoon verzekering vergelijken levert je dan ook altijd de voordeligste en beste deal op. Wij vergelijken namelijk op onafhankelijke basis

De goedkoopste telefoon verzekering

De goedkope telefoon verzekering is erg populair onder smartphone bezitters. Ze willen beschikken over een goede dekking tegen een voordelige premie. In de meeste gevallen krijg je bij de aankoop van een nieuw toestel de vraag of je een telefoonverzekering wil afsluiten. In dit geval weet je niet zeker of je over de beste verzekering telefoon beschikt. De meesten Googelen dan ook al snel met het zoekwoord: goedkope telefoonverzekering.

En dit is natuurlijk je goedrecht als consument. Wij zouden hetzelfde doen. Gelukkig bestaat er een redelijk groot aanbod. Een goedkope telefoonverzekering vinden is dan ook niet gek moeilijk. In onze vergelijker is met name SmartPhonePolis een goedkopere verzekeraar met prima voorwaarden en dekkingen.

Hoe vind ik een goedkope telefoonverzekering?

Ieder jaar zijn er tal van mensen die de keuze maken voor een goedkope telefoonverzekering. Grote kans dat jij jezelf afvraagt op welke manier je dit het beste kunt aanpakken. We zullen het je uitleggen, maar allereerst wat voor informatie. Allereerst is het goed om te weten dat een goedkope telefoon verzekering afhankelijk is van de aanbieder waar je deze wil afsluiten. Echter is je persoonlijke situatie een stuk belangrijker.

Keuze voor een aanvullende telefoonverzekering dekking

Veel verzekeraars bieden je namelijk een aantal opties. De keuzemogelijkheden kunnen de premie van de goedkoopste telefoon verzekering sterk beïnvloeden. Vaak worden er aanvullende dekkingen geboden welke je kan toevoegen aan je basisdekking. De telefoon verzekering kosten zullen stijgen wanneer je deze keuze maakt. De meest gekozen aanvullende dekking is de diefstal dekking.

Er zijn ook verzekeraars welke je een diefstal dekking bieden in je basispakket. Houd hierbij wel rekening met het feit dat dit vaak de duurdere aanbieders betreft. Verzekeraars met de goedkoopste telefoon verzekering kiezen bewust voor het uitsluiten van dit soort dekkingen. Hierdoor kan de premie voor de basisdekking flink naar beneden worden gebracht. Dit is uiteindelijk weer voordeliger voor de consument.

Eigen risico telefoonverzekering

Een andere veelgebruikte manier om de goedkoopste telefoon verzekering te behalen is het kiezen voor een eigen risico bedrag. Het kent zo zijn voor- en nadelen. Het grootste nadeel van het eigen risico bedrag is dat je bij een schadeclaim een deel van de schade zelf moet betalen. Je zult dus maar een deel van de schade retour krijgen van de verzekeraar.

Voor de verzekeraar draait alles om het risico van de verzekerde. Met een eigen risico bedrag wordt de kans op schade voor de verzekeraar verlaagd. Je zult namelijk bewuster omgaan met je toestel omdat je weet dat je deels moet betalen bij een schadeclaim. Het voordeel van deze risico inperking zorgt voor een voordelige premie. De kosten telefoon verzekering zullen dan ook dalen.

Eigen risico telefoonverzekering afkopen

Desalniettemin kiezen de meeste mensen voor een verzekering telefoon zonder eigen risico bedrag. Je betaalt immers iedere maand premie om bij een schadeclaim het volledige bedrag gedekt te krijgen. Je neemt natuurlijk geen verzekering smartphone om vervolgens bij schade geen claim in te dienen door het eigen risico bedrag. In dit geval kun je beter geen telefoonverzekering afsluiten.

Veel mensen maken dan ook de keuze om het eigen risico van de smartphone verzekering af te kopen. Het eigen risico bedrag is bij de meeste verzekeraars vastgesteld tussen de € 50,- en € 100,-. Vaak wordt dit bedrag verplicht gesteld. Om hiervan af te komen moet je het eigen risico bedrag afkopen. Hiervoor zullen vaak meerkosten in rekening worden gebracht. Verwacht hiervoor iedere maand rond de € 2,- extra telefoon verzekering kosten.

Goedkoopste telefoon verzekering factoren

Veel mensen denken dat ze voor de goedkoopste telefoon verzekering enkel moeten letten op de maandelijkse premie. Dit is niet het geval. Er zijn namelijk een aantal factoren waar je zeker rekening mee moet houden. Tevens zijn deze punten ook enorm belangrijk tijdens smartphone verzekering vergelijken. Lees dan ook nog zeker even mee.

Een zeer bepalende factor voor een goed passende en goedkoopste telefoon verzekering is de manier van dienst verlenen in het geval van een calamiteit met je telefoon. Met name wanneer je specifiek op zoek bent naar een goedkope telefoonverzekering zul je op dit servicepunt moeten letten. De service na schade is een typische service waar verzekeraars enorm op kunnen besparen voor een lagere premie. Bij een schadeclaim zul je hier pas de echte nadelen van merken.

Natuurlijk mag je de maandelijkse premie ook niet uit het oog verliezen. Deze bepalen namelijk voor een groot deel de telefoon verzekering kosten. Deze kosten worden weer met name veroorzaakt door de keuze van een dekking. Logischerwijs zul je met een zeer beperkte dekking profiteren van de goedkoopste telefoon verzekering. Bij een schadeclaim moet je je echter wel afvragen of je wel een dekking ontvangt. Het is dan ook geen verkeerd idee om de eventueel keuze te maken voor een aanvullende dekking.

Wil je zeker zijn van een goedkope telefoonverzekering? Maak de keuze voor telefoon verzekering vergelijken en ben zeker van de voordeligste premie met het best passende aanbod. Het kan immers nooit kwaad om de beste aanbieders met elkaar te vergelijken op de belangrijkste factoren. Mis de goedkoopste telefoon verzekering dan ook niet!

Goedkope telefoonverzekering & een tweedehands toestel

Het komt nog wel eens voor dat het niet mogelijk is om een goedkope telefoonverzekering af te sluiten. Refurbished en tweedehands toestellen worden steeds populairder. Mede door de hoge prijzen van nieuwe toestellen heeft deze markt een enorme groei gemaakt. Echter stuit je bij de aankoop van een tweedehands toestel op een probleem wanneer je hiervoor een smartphone verzekering wil afsluiten.

De meeste verzekeraars bieden geen dekking aan tweedehands toestellen. Het risico op schade is simpelweg te groot. De goedkoopste telefoonverzekering kun je dan ook uit je hoofd zetten met een tweedehands toestel. Bij sommige verzekeraars worden tweedehands toestellen wel gedekt. Ook refurbished toestellen worden toegelaten. Houd wel rekening met het feit dat je aan een aantal voorwaarden moet voldoen. SmartphonePolis is één van de aanbieders waarbij je je tweedehands toestel kunt verzekeren.

Voorwaarden verzekering telefoon tweedehands

Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen voor een dekking met een tweedehands toestel. Houd wel rekening met het feit dat je in dit geval niet over de goedkoopste telefoon verzekering beschikt. De kosten zullen namelijk wel wat stijgen in verhouding met een reguliere verzekering telefoon.

 • De tweedehands telefoon moet intern goed functioneren en zijn uitgesloten van schade.
 • Het aankoopbewijs van de eerste aankoop is aanwezig bij het tweedehands toestel.

Voldoe je niet aan deze voorwaarden dan wordt het vaak lastig om je tweedehands toestel te verzekeren. Vaak loopt het stuk op het aankoopbewijs van de eerste aankoop. Dit is met name het geval bij de niet refurbished toestellen. Het uitlenen van tweedehands toestellen onder familie of vrienden komt veel voor.

Telefoonverzekering afsluiten een goed idee?

Is de telefoonverzekering afsluiten een goed idee? Het is een vraag die ons regelmatig gesteld wordt. De telefoon verzekering kosten zijn de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. Een van de redenen is de stijging de toestelwaarde. Een gemiddelde smartphone kost vandaag de dag meer dan € 500,-. Een telefoonverzekering afsluiten is dan ook wat duurder geworden.

Met een smartphone van € 500,- zul je op jaarbasis al snel een premie van € 96,- moeten betalen. Met de keuze voor aanvullende dekkingen kunnen deze telefoon verzekering kosten nog meer stijgen. Een telefoon verzekering afsluiten is eigenlijk nooit een slecht idee.

Al helemaal niet wanneer we ons focussen op de prijzen van een schermreparatie. Je kunt al snel een rekening tussen de € 300,- en € 500,- verwachten. Toestellen zijn zeer complex geworden waardoor een schermreparatie niet meer zo simpel was al vroeger.

Wat moet ik weten voor telefoon verzekering afsluiten?

Wil je een telefoonverzekering afsluiten? In de meeste gevallen beschik je over een looptijd van 1 jaar. Wanneer je niet opzegt kun je na dit jaar maandelijks opzeggen. Ben je nog aan het twijfelen en weet je nog niet zeker of je de keuze wil maken voor telefoonverzekering afsluiten?

Er zijn ook aanbieders actief waarbij de keuze kunt maken voor telefoon verzekering afsluiten om vervolgens de mogelijkheid te hebben om de polis maandelijks op te zeggen. Je zult hier maandelijks extra kosten moeten maken. Gemiddeld liggen deze meerkosten tussen de € 2,- en €  4,-. Daarnaast is het eigen risico een aandachtspuntje voordat je de keuze maakt voor telefoonverzekering afsluiten.

Een telefoonverzekering afsluiten voor jou een verstandige keuze? Jij kunt hier zelf het beste antwoord op geven. Maak een risico inschatting voor jezelf. Maak je zelf regelmatig onhandige foutjes? Of is je omgeving redelijk lomp? Weeg het risico af tegen de telefoon verzekering kosten. Wij raden het je wel aan. Denk namelijk nog maar een keer aan de gemiddelde reparatiekosten voor schade aan het scherm. Een telefoonverzekering afsluiten is dan ook zeer aangeraden.

Essentiële gegevens voor telefoon verzekering afsluiten

Wil je een telefoonverzekering afsluiten? Voordat je verder kunt zul je een aantal persoonlijke gegevens moeten besparen. Heb je een verzekeraar gekozen na een vergelijking? Druk dan op de groene button en kom op het aanvraagformulier van de betreffende verzekeraar terecht. Met name je persoonlijke- en bankgegevens zullen je gevraagd worden.

Om de uiteindelijke telefoon verzekering kosten te kunnen berekenen is het type toestel en merk erg belangrijk. Je toestel beschikt namelijk over een waarde. Bij schade moet deze waarde gedekt kunnen worden. Geef dit dan ook goed door tijdens telefoon verzekering afsluiten. Doorgaans zul je het unieke IMEI-nummer van het toestel moeten doorgeven.

Het IMEI-nummer kent 15 cijfers en maakt jouw toestel verschillend van anderen. Jij bent de enigste met de betreffende IMEI-code. Wanneer een mobiel toestel geïdentificeerd moet worden wordt dit nummer ook geraadpleegd. Hieronder hebben we middels een stappenplan uitgelegd hoe je het beste bij het IMEI-nummer kunt komen:

 1. Begeef jezelf naar het icoon voor telefoongesprekken. Hier kun je het volgende invullen: *#06#. Vervolgens zul je het IMEI-nummer horen.
 2. Op de doos van de telefoon vind je op een sticker de code. Dit is ook het geval onder de accu.

Beste smartphone verzekering

Welke aanbieder kan jou de beste smartphone verzekering bieden? Een vraag die je wellicht ook jezelf al gesteld hebt. De smartphone verzekering is uitermate geschikt om jou tegen tal van ongelukjes met je telefoon te verzekeren.

Vrijwel alle oorzaken van schade worden gedekt. Mits je natuurlijk over de beste telefoonverzekering beschikt. De beste telefoon verzekering laat zich namelijk kenmerken door een goed passende dekking voor een bijpassende premie. De telefoon verzekering kosten mogen natuurlijk niet te hoog zijn.

Echter is het voor ons niet zo gemakkelijk dat we één enkele verzekeraar aanwijzen welke over de beste smartphone verzekering beschikt. Je persoonlijke situatie is namelijk niet onbelangrijk. Zo kan de waarde van de telefoon sterk verschillen met een andere verzekerde.

De telefoon verzekering kosten zullen logischerwijs stijgen. Al met al komt het er dus op neer dat de beste telefoonverzekering voor iedereen anders is. Hieronder hebben we een aantal zaken beschreven die je zoektocht naar de beste smartphone verzekering te vergemakkelijken.

Wat is de beste telefoon verzekering en waar moet ik op letten?

Er zijn een aantal factoren die een sterke invloed hebben op de beste mobiele telefoon verzekering voor jouw persoonlijke situatie. Wat is de beste telefoon verzekering eigenlijk? Waar moet deze verzekering dan precies uit bestaan?

Vaak laat de beste smartphone verzekering zich kennen door een goede verhouding tussen de premie, dekking en voorwaarden. Logischerwijs zal de prijs van de beste telefoon verzekering stijgen wanneer je over alle aanvullende dekkingen beschikt. Aan de andere kant is vrijwel iedere oorzaak van schade gedekt. Houdt wel altijd rekening met het feit dat schade met opzet niet worden verzekerd.

Een ander belangrijk aandachtspunt voor de beste telefoonverzekering is het type en merk toestel welke je wil verzekeren. Een dure telefoon verzekeren zal je maandelijks meer kosten dan een goedkoop toestel. Echter raden we het je wel aan.

Reparatiekosten liggen vandaag de dag namelijk erg hoog. Telefoon verzekering vergelijken wordt je sterk aangeraden om over de beste smartphone verzekering te beschikken. Je weet zo zeker dat je over een polis beschikt die naadloos aansluit bij je persoonlijke situatie.

Mobiele telefoon verzekering opzeggen

Wil je je mobiele telefoon verzekering opzeggen? Dit is altijd mogelijk en vaak geen probleem. Er zijn wel een aantal zaken waar je goed rekening mee moet houden. Aan een verzekering mobiele telefoon zit namelijk vaak een opzegtermijn verbonden. Er zijn ook een aantal beweegredenen waarom consumenten kiezen voor de telefoon verzekering opzeggen. In de meeste gevallen zijn mensen niet tevreden met dekking of de afhandeling van een schadeclaim.

Telefoon verzekering opzeggen middels de opzegbrief

Een telefoon verzekering opzeggen is helaas niet net zo makkelijk als het afsluiten. Veel verzekeraars willen namelijk dat je schriftelijk je polis opzegt. Daarbij raden we het je aan om de opzegbrief aangetekend te versturen. Dit kost je wat meer maar dan weet je wel zeker dat deze aankomt.

Zoek goed uit naar welke postbus de opzegbrief verstuurd moet worden. Dit kun je altijd terugvinden op de website van de betreffende verzekeraar. Je weet zeker dat je telefoonverzekering is stopgezet wanneer je bericht ontvangt over het stopzetten van de automatische incasso.

Opzegtermijn van de telefoonverzekering

Wil je je telefoon verzekering opzeggen? Zoals we zeiden zul je met een aantal zaken rekening moeten houden. Een belangrijk punt is de opzegtermijn van de telefoonverzekering. In de meeste gevallen beschik je over een contractduur van 1 jaar. Na dit jaar mag het contract niet stilzwijgend worden verlengd. Je zult dan ook bericht worden over het aflopen van je telefoonverzekering. Na dit jaar is het vaak mogelijk om je telefoonverzekering maandelijks op te zeggen.

Telefoon verzekering maandelijks opzegbaar

Veel verzekeraars willen zich vandaag de dag onderscheiden en bieden een telefoon verzekering maandelijks opzegbaar. Er zijn zelfs verzekeraars welke je de mogelijkheid geven om je telefoonverzekering dagelijks op te zeggen. Zoals we al zeiden is de telefoonverzekering maandelijks opzegbaar na een periode van 1 jaar. Het is dan ook verstandig om na deze periode de keuze te maken voor telefoon verzekering vergelijken. Zo weet je zeker dat je ieder jaar bespaart!

De fabrieksgarantie en de telefoonverzekering

Je vraagt je wellicht af hoe het zit met de fabrieksgarantie en de telefoonverzekering. Heb je wel een telefoonverzekering nodig met deze garantie? Je ontvangt een garantie wanneer je een nieuwe smartphone aanschaft. In de meeste gevallen ontvang je een fabrieksgarantie van 2 jaar. Een garantie van 1 jaar komt ook nog wel eens voor. Nu je zul je waarschijnlijk denken dat je geen telefoonverzekering nodig hebt.

Volgens de Nederlandse wet- en regelgeving heeft de consument recht op een product dat minimaal 2 jaar meegaat. Het gaat hier om redelijke dure producten zoals smartphones. Je kunt gebruik maken van je garantie wanneer er schade ontstaat aan het toestel waar je niets aan kunt doen. Het betreft vaak interne schade. Hieronder hebben we een aantal schade oorzaken voor je besproken. In dit geval kun je bij veel fabrikanten aanspraak maken op de garantie van je nieuwe smartphone:

 • De ingang van de koptelefoon raakt na een korte tijd defect
 • Het toestel vertoont constante errors door de software van de fabrikant
 • Zonder het toestel te laten vallen of stoten ontstaat er schade op het onderste scherm

Ondanks de garantie van een fabrikant raden we het je sterk aan om een telefoonverzekering af te sluiten. Je zult namelijk pas aanspraak kunnen maken op de fabrieksgarantie wanneer de fabrikant verantwoordelijkheid draagt voor schade. Schade door diefstal, eigen toedoen of verlies kun je niet verhalen op de garantie. Hiervoor heb je een telefoonverzekering nodig.

De dekking van de telefoonverzekering

Wanneer je een telefoonverzekering afsluit is de dekking natuurlijk enorm belangrijk. De verzekering telefoon dekking kun je ten allen tijden terugvinden in de polisvoorwaarden. Hier staan namelijk alle regels, vergoedingen en dekkingen beschreven. Voor meer informatie over de dekking van de telefoonverzekering is het altijd slim om even de bijbehorende voorwaarden door te lezen. We hebben hieronder de meeste voorkomende schadeoorzaken voor je bespreken.

Er bestaat namelijk nog wel eens onduidelijkheid over de verzekering mobiele telefoon dekking. Zo wil je bijvoorbeeld wel weten of je je gevallen telefoon opgeven aan verzekering. Mis de informatie over de dekking van de telefoonverzekering dan ook zeker niet.

Gevallen telefoon opgeven aan verzekering

Met een smartphone ben je gedekt tegen valschade. Wil je je gevallen telefoon opgeven aan verzekering dan is dit zeker mogelijk. Viel plots je telefoon uit de hand en heb je schermschade en deuken in de behuizing? Je ontvangt een verzekering telefoon laten vallen. Wanneer je het eigen risico bedrag hebt afgekocht is zul je het volledige schadebedrag vergoed krijgen.

Gevallen telefoon opgeven aan verzekering? Zorg dat je eerst even de polisvoorwaarden checkt. Met name wanneer je schade hebt aan je scherm. De verzekeraar beschikt namelijk over verschillende reparateurs door heel Nederland. De contracten verschillen per verzekeraar. Let hier dan dus ook goed op wanneer je op zoek bent naar een telefoonverzekering.

Desalniettemin is er vaak een lokale reparateur aanwezig welke voldoet aan de gestelde eisen door de verzekeraar. Met een telefoon laten vallen verzekering hoef je je nergens druk om te maken. Een ongelukje kan snel gebeuren. We lopen immers vaak met de telefoon in de hand en de kans op schade is dan ook redelijk hoog.

Schermschade en de smartphone verzekering

Bij schermschade denken we vaak direct aan flinke barsten. Echter komt het ook nog wel een voor dat sommige pixels in het display niet meer functioneren of flikkeren. Ook dit soort schade is verzekerd met de smartphone verzekering.

Natuurlijk laat de verzekeraar je ook niet in de kou staan wanneer je schade hebt ondervonden in de vorm van krassen of barsten. Je kunt ook in deze situatie aanspraak maken op de verzekering telefoon laten vallen. Heb je een nieuw toestel en val je binnen de garantie? Is de schade de verantwoordelijkheid van de fabrikant dan zullen zij de schade moeten repareren of vergoeden. Dit kost je niets.

Dit is vooral verstandig wanneer je over een smartphone verzekering met een eigen risico bedrag beschikt. Zij zullen namelijk in eigen buidel moeten tasten bij een schadeclaim. Nadat je de garantie hebt gecheckt kun je natuurlijk altijd nog gebruik maken van de dekking die de smartphone verzekering je biedt. In dit geval worden de kosten van vervanging en reparatie voor rekening van de verzekeraar gebracht. Met een verzekering telefoon hoef je je dus niet druk te maken om schermschade.

Telefoon in water gevallen verzekering

Vooral de nieuwe smartphones beschikken over een zeer hoge IP certificering. Hoe hoger deze certificering, hoe beter het toestel tegen water kan. Desalniettemin ontvangen verzekeraar nog dagelijks schadeclaims met betrekking tot waterschade telefoon verzekering. Ook nieuwe smartphones zijn nog steeds gevoelig voor water.

Bij sommige verzekeraars zit de waterschade telefoon verzekering niet in de basisdekking inbegrepen. Soms ook niet nodig wanneer je over een toestel met hoge IP certificering beschikt. Is er waterschade ontstaan binnen de voorwaarden van de fabrieksgarantie en IP certificering dan moet de fabrikant je schade vergoeden.

Telefoon gestolen verzekering

Net een nieuw toestel gekocht maar na 1 maand al gestolen, het zal je maar overkomen. De telefoon gestolen verzekering kan je goed helpen in deze vervelende situatie. Toestellen zijn vandaag de dag van zeer hoog waarde waardoor ook zeer interessant voor de dief.

Wil je volledig worden vergoed in de schade dan is het verstandig om een aanvullende telefoon gestolen verzekering af te sluiten. Je kunt namelijk geen aanspraak maken op de fabrieksgarantie. Daarnaast zijn er maar weinig andere verzekeringen die de diefstal van de smartphone dekken. In sommige gevallen de inboedelverzekering. We zullen je hieronder nog meer over vertellen. De telefoon gestolen verzekering is vaak een optionele keuze en dus niet verplicht. De telefoon verzekering kosten zullen wel stijgen wanneer je voor aanvullende dekkingen kiest.

Desalniettemin kun je voor onder de € 10,- per maand over een telefoonverzekering met een aantal aanvullende dekkingen beschikken. De maandelijkse premie is dan ook niet enorm. Daar kun je het niet voor laten liggen. Kies altijd voor telefoon verzekering vergelijken voor de voordeligste premie.

Verzekering telefoon kapot, welke dekking heb ik nog meer?

Het is handig om te beschikken over een verzekering telefoon kapot. Naast de hierboven genoemde oorzaken van schade zijn er nog een aantal situaties te bedenken. Allereerst willen we je mededelen dat de dekking kunnen verschillen per verzekeraar. In je eigen polisvoorwaarden kun je precies terugvinden wat er wel en niet gedekt is.

Desalniettemin hebben we er voor gekozen om de meest voorkomende schade situaties met je door te nemen. Dit houdt dan ook in dat verzekeraars een bredere dekking kunnen bieden:

 • Schade door vorst aan je toestel
 • Schade door brand of bliksem aan je toestel
 • Schade ten gevolge van ondeskundig gebruik
 • Schade door een implosie of explosie
 • Bedieningsfouten (check je garantie)
 • Schade aan de accu (check je garantie)
 • Inwendige (elektronische) schade
 • Technische defecten

De inboedel- en telefoonverzekering, hoe zit het?

Er bestaat veel onduidelijkheid over de combinatie van de inboedel- en telefoonverzekering. De kans is namelijk erg groot dat je bent over verzekerd. Dit houdt in dat je inboedelverzekering bepaalde dekkingen van de telefoonverzekering overlapt. Financieel zeer nadelig. In de meeste gevallen hoef je met een inboedelverzekering geen telefoonverzekering meer af te sluiten.

Dit heeft te maken met het feit dat de basisdekking een vergoeding biedt bij telefoonschade. Je ontvangt namelijk een dekking tegen schade, diefstal en verlies van de inboedel. Wanneer je telefoon schade heeft ondervonden of is gestolen vanuit de woning dan ben je gedekt tegen schade. Kijk dus eerst of je over de verzekering beschikt wanneer je besluit om een telefoonverzekering af te sluiten. Je wilt namelijk niet dubbel betalen door de keuze voor een telefoonverzekering.

Waarom kiezen voor Helpmijmetverzekeren?

Je vraagt je wellicht af waarom je zou moeten kiezen voor Helpmijmetverzekeren? Op onze website is het mogelijk om alle aanbieders van telefoonverzekeringen met elkaar te vergelijken. Bij ons ben je verzekerd van het feit dat de vergelijking op een onafhankelijke basis plaatsvindt.

Wij beschikken over de meest actuele premies, kortingen en aanbiedingen. Het is dan ook al snel mogelijk om tientallen euro’s te besparen binnen enkele minuten. Maak gebruik van onze telefoonverzekering vergelijker en personaliseer het aanbod middels de filters. Zo weet je zeker dat je over een passende dekking beschikt tegen de voordeligste premie. Laat deze kans dan ook niet liggen, het duurt maar 3 minuutjes.

Daarnaast kun je bij ons terecht voor alle informatie over de telefoonverzekering. Alle belangrijke punten komen op deze pagina aanbod. Kom alles te weten over de kosten, dekkingen, het eigen risico en nog flink wat meer. Zo beschik jij over de kennis en tricks om over de beste telefoonverzekering te beschikken.

N

Onafhankelijk vergelijken

N

Kortingen en aanbiedingen

N

Het volledige aanbod

N

Actuele premies

N

Alle nodige informatie

N

Besparen in 3 minuten!

telefoon waterschade verzekering
telefoon in wc gevallen verzekering

Wat zeggen anderen over ons?

Voor mijn nieuwe iPhone X een telefoonverzekering afgesloten. Ik ben nog weleens wat lomp waardoor de kans op schade redelijk groot is. Bedankt voor de vergelijking!

Jamy (vergeleken op 19/02/2019)

Bedankt voor alle info over de smartphone verzekering. Ik weet nu dat ik er geen hoef af te sluiten door mijn inboedelverzekering. Dit heeft me flink wat bespaard!

Cecilia (vergeleken op 08/06/2019)

Voor onder de € 8,- per maand een perfect passende telefoonverzekering bij SmartPhonePolis afgesloten. Voor mij was deze verzekeraar het voordeligst en best passend.

Dominique (vergeleken op 04/07/2019)

Welke aanbieders vergelijken wij?

telefoon gevallen verzekering
wa verzekering telefoon laten vallen
wa verzekering telefoon