...

Uitvaartverzekering vergelijken & direct besparen

Uitvaartverzekering vergelijken of op zoek naar waardevolle informatie? Je bent op de goede plek. Op deze pagina kun je op onafhankelijk basis alle aanbieders van uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken. Daarnaast beschikken we over informatie die je absoluut niet mag missen!

Wat is een uitvaartverzekering en hoe werkt het?

Een uitvaartverzekering nodig? Eigenlijk heeft iedere Nederlander er een nodig. Deze verzekering zorgt namelijk voor een dekking van de kosten die voortkomen uit het onvermijdelijke. Helaas weten we één ding zeker in het leven, de eigen uitvaart gaat op enig moment komen. Veel mensen vragen zich dan ook af: wat is een uitvaartverzekering? En moet ik kiezen voor wel of geen uitvaartverzekering? We zullen het je op deze pagina allemaal uitleggen. Daarnaast komen er nog tal van andere belangrijke zaken aan het bod over de uitvaart verzekering.

Uitvaartverzekering nodig of niet?

Of jij een uitvaartverzekering nodig hebt ligt helemaal aan je eigen financiële situatie. Een uitvaart verzekering zijn jij en je nabestaanden gedekt voor de kosten van een uitvaart. Dit kan een begrafenis of crematie zijn. Je zult wellicht nog nooit echt hebben nagedacht over de kosten uitvaartverzekering. Echter kunnen deze flink oplopen.

Zo moeten er kosten worden gemaakt voor de activiteiten van de uitvaartverzorger, de kist moet worden betaald. Ook het drukwerk, catering en het vervoer tijdens en na de uitvaart moeten allemaal worden betaald.

Een goed en mooi afscheid van een nabestaande is erg belangrijk voor de rouwperiode. De nabestaanden hoeven zich in de rouwperiode niet te denken aan financiële zaken. Met de uitvaartverzekering worden al deze kosten namelijk vergoed. Daarnaast heb je de keuze om veel uit handen te geven.

Iedereen heeft een uitvaartverzekering nodig

Wij zijn van mening dat iedereen een uitvaartverzekering nodig heeft. Wanneer dit namelijk niet het geval is zullen de nabestaanden verantwoordelijk zijn voor jouw uitvaart. Zowel de gehele planning als het financiële plaatje. De kosten uitvaartverzekering voor een begrafenis of crematie kunnen oplopen tot in de duizenden euro’s. De gemiddelde uitvaart kan tussen de € 6.000,- en € 10.000,- kosten.

Naast dat de uitvaart verzekering financiële zorgen voor de nabestaanden wegneemt zijn er meer voordelen. Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen die een groot voordeel met zich mee brengen. Zo is de mogelijkheid om alle organisatorische werkzaamheden uit de te besteden aan een gespecialiseerde uitvaartverzorgers van je uitvaart verzekering. Een uitvaartverzekering afsluiten is een zeer verstandige keuze. Op deze pagina zullen we hier nog verder over uitweiden. Zo kun jij wel of geen uitvaartverzekering afsluiten.

Wel of geen uitvaartverzekering, welke keuze moet ik maken?

We hebben het er hierover al even over gehad. Je weet het antwoord op de vraag: wat is een uitvaartverzekering? Je bent met iedere variant gedekt tegen de kosten die een uitvaart met zich mee brengt. De kosten kunnen enorm oplopen. Het vraagstuk wel of geen uitvaartverzekering is naar onze mening dan ook makkelijk te beantwoorden. Het komt in de praktijk nog wel eens voor dat nabestaanden opdraaien voor de kosten. Het levert een enorme berg stress op in een periode van rust en rouw.

Geen uitvaartverzekering is naar onze mening niet erg verstandig. Het kan ieder moment gebeuren dat we het leven moeten laten. Het is dan ook maar lastig te voorspellen. Ben je al op leeftijd en beschik je nog niet over deze verzekering? Een uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd is ook geen enkel probleem. We zullen hier verder over uitweiden op de pagina.

Wij Nederlanders vinden de dood nog een lastig onderwerp. Velen zien het als een echt taboe. Wij begrijpen dit goed. Het overlijden en loslaten van een vriend, familie of andere dierbare veroorzaakt altijd pijn en emoties. Desalniettemin is het belangrijk dat je het een en ander hebt geregeld. Geen uitvaartverzekering kan voor extra stress zorgen. Iets wat je absoluut wil vermijden tijdens de rouwperiode.

Je vermijd simpelweg een enorme rompslomp voor een kleine premie per maand. Ga je je uitvaartverzekering afsluiten op een jonge leeftijd dan zul je niet meer dan € 5,- per maand hoeven te betalen. Uitvaartverzekering vergelijken is dan ook goede optie. Beschik over de best passende aanbieder voor voordeligste premie.

Geen uitvaartverzekering, hoe dan?

Een uitvaart verzekering is niet verplicht in Nederland. Je zult dus zelf moeten kiezen of je voor wel of geen uitvaartverzekering kiest. De verzekering is natuurlijk niet de enigste manier om het afscheid te bekostigen. Er zijn ook veel mensen die hun eigen vermogen gebruiken voor de financiering. In de meeste gevallen gaat het hier om spaargeld. Geen uitvaartverzekering is in principe dus geen ramp.

Afhankelijk van welke uitvaartverzekering soort je kiest zal de uitvaartmaatschappij ook alle organisatorische werkzaamheden uit handen nemen. De verschillende soorten uitvaartverzekeringen zullen we verder op deze pagina uitvoerig met je bespreken.

Wanneer je geen uitvaartverzekering hebt zul je wel zeker moeten zijn van een voldoende eigen vermogen op het moment dat het nodig is. Het komt in de praktijk vaak voor dat het spaargeld niet toereikend is voor de wensen van de nabestaanden. Is er geen spaargeld en zijn er geen nabestaanden? Dan zal de gemeente de kosten van de begrafenis of crematie vooruitbetalen. Zij zullen uiteindelijk op zoek gaan naar nabestaanden om de kosten op te verhalen.

Bij de keuze voor geen uitvaartverzekering is het slim om een kosten inventarisatie te maken. Alleen dan weet je immers pas over hoeveel eigen vermogen je moet beschikken. Is dit niet genoeg? De nabestaanden zullen verantwoordelijk worden gesteld voor de niet betaalde kosten. Onze website beschikt over een tool waarmee je aan de hand van je eigen wensen de kosten uitvaartverzekering in kaart kunt brengen.

overstappen uitvaartverzekering

Waardering

★★★★★ 

8.9 / 10

Verzekerd Bedrag

8.750

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 9,74

Levenslange premielooptijd

€ 15,00 eenmalige kosten

Waardevaste premie

uitvaartverzekering oversluiten

Waardering

★★★★★ 

8.6 / 10

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

Tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

uitvaartverzekering vergelijken

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Kinderen gratis?

Tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 11,74

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

Kinderen gratis meeverzekerd

Wensen tijdens de looptijd aanpasbaar

uitvaartverzekeringen vergelijken

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Verzekerd Bedrag

9.000

Kinderen gratis?

Tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 11,81

✓ Premielooptijd tot 80 jaar

Distributiekosten verwerkt in de premie

Vrije keuze uitvaartverzorging

vergelijk uitvaartverzekeringen

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Verzekerd Bedrag

9.250

Kinderen gratis?

Tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 12,12

✓ Premielooptijd tot 80 jaar

Je kiest zelf de betaaltermijnen

Bepaal zelf het verzekerde bedrag

Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 05-07-1987 (32 jaar), niet-roker.

Laatste keer gecontroleerd: 6 januari 2020

Uitvaartverzekering vergelijken is altijd slim

Een uitvaartverzekering afsluiten is niet zomaar een keuze. Het is niet gebruikelijk dat consumenten gedurende de looptijd overstappen naar een andere aanbieder. In verhouding met andere verzekeringen is dit bij de uitvaartverzekering vaak niet voordeliger. Om een goede en passende keuze te maken raden wij het je sterk aan om de keuze te maken voor uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken is een eenvoudige klus. Daarnaast beschikken wij over een uitvaart calculator waarmee je je kosten in kaart kan brengen. Erg handig wanneer je de keuze moet maken voor de hoogte van het verzekerd bedrag. Door middel van uitvaartverzekeringen vergelijken beschik je over de best passende deal tegen de voordeligste maandelijkse premie. Wij vergelijken op onafhankelijke basis alle uitvaartverzekeraars op de belangrijkste factoren.

Waar op te letten tijdens uitvaartverzekering vergelijken?

Er zijn een aantal zaken waar je goed rekening mee moet houden tijdens uitvaartverzekering vergelijken. Allereerst is het je slim om je in te lezen over deze verzekering. Nog belangrijker is dat je over een kostenindicatie van jouw uitvaart moet beschikken. Deze kun je genereren middels onze calculator aan de hand van je persoonlijke voorkeuren. Vergelijk uitvaartverzekering zodat je zeker weet waar je aan toe bent.

Na het uitvaartverzekering vergelijken is het slim om de voorwaarden te raadplegen. Hier kun je alle gedetailleerde informatie over de verzekeraar terugvinden. Ook de details van de dekking kun je hier vinden. Daarbij kun je letten op het feit of kinderen gratis zijn meeverzekerd. Uitvaartverzekering vergelijken is essentieel voor de best passende deal voor jouw persoonlijke situatie.

  Waarom uitvaartverzekering vergelijken?

  Je zult je wellicht afvragen waarom uitvaartverzekering vergelijken zo belangrijk is? Er zijn een flink aantal redenen te noemen. We hebben de belangrijkste even kort voor je opgesomd. Vergelijk uitvaartverzekeringen voor een totaaloverzicht van de markt en beschikt over de beste deal.

  • Tijdens uitvaartverzekeringen vergelijken beschik je over een totaaloverzicht van het grote aanbod met verschillen in prijs en voorwaarden. Met de juiste keuze kun je tot in meerdere honderden euro’s besparen.
  • De kosten van een gemiddelde uitvaart liggen rond de € 8.000. Door middel van uitvaartverzekering vergelijken zijn alle kosten gedekt.
  • Meer dan 65% van de inwoners in Nederland beschikt vandaag de dag over een uitvaart verzekering. Deze mensen zijn zeker van een mooi en rustig afscheid.

  Welke uitvaartverzekering kan ik kiezen?

  Welke uitvaartverzekering past het beste bij jou wensen en eisen? In je zoektocht zul je namelijk een aantal keuzes moeten maken. De meeste uitvaartverzekeraars bieden verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Welke uitvaartverzekering voor jou het beste is hangt af van je eigen wensen en voorkeuren. Ieder soort heeft haar eigen kenmerken, voorwaarden en voordelen.

  Zoals je weet worden de kosten van de uitvaart met een uitvaart verzekering volledig gedekt. Deze dekking is te ontvangen op verschillende manieren. Het grootste verschil tussen de verschillende soorten uitvaartverzekeringen is de manier van uitkeren.

  Welke uitvaartverzekering soort je kiest is niet volledig onbelangrijk. Je hebt namelijk ook te maken met inflatie en andere externe factoren die de kosten kunnen beïnvloeden. Dit kan er voor zorgen dat je op het moment van uitkeren over een te laag verzekerd bedrag beschikt.

  De nabestaanden zullen de niet gedekte kosten moeten betalen. Dit is iets wat je natuurlijk wil voorkomen. Welke uitvaartverzekering jij het beste kunt kiezen hangt dus af van je eigen wensen. Hieronder hebben we alle verschillende soorten met je besproken. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken!

  De natura uitvaartverzekering

  De bekendste en tevens de meest gekozen type uitvaart verzekering is de natura uitvaartverzekering. De uitvaartverzekering in natura laat zichzelf kenmerken door het feit dat vrijwel alle activiteiten uit handen genomen. Hierdoor kunnen de nabestaanden zich volledig richten op het afscheid en de rouwperiode.

  Uitbetaling in diensten

  Een deskundige uitvaartverzorger zal in overleg met de nabestaanden en de wensen van de overledene een prachtige uitvaart regelen. Je zult de dekking dan ook ontvangen in de vorm van diensten. Je ontvangt in tegenstelling tot de kapitaal uitvaartverzekering geen geld bedrag om alle kosten te financieren.

  Wanneer je natura uitvaartverzekering gaat afsluiten zul je uit het dienstenaanbod verschillende keuzes moeten maken. Dit aanbod bestaat uit verschillende diensten en producten. Het is dan ook mogelijk om je gehele uitvaart naar eigen wens vorm te geven. De kosten van een uitvaartverzekering in natura hangen dan ook sterk af van je eigen wensen. Hoe uitgebreider de diensten, hoe hoger de maandelijkse premie.

  Je beschikt bij de meeste verzekeraars met de keuze voor een natura uitvaartverzekering over een basis dienstenpakket. De grafkist, bloemstukken, rouwadvertentie en andere traditionele producten en diensten zitten hierbij inbegrepen. Dit dienstenpakket kun je eventueel altijd nog uitbreiden. In de meeste gevallen betaal je een maandelijkse premie. Deze is vastgesteld aan de hand van de totale kosten van het dienstenpakket. Ook een jaarlijkse betaling wordt vaak aangeboden. Dit kan een korting opleveren.

  Voordelen natura uitvaartverzekering

  De natura uitvaartverzekering biedt op een aantal vlakken tal van voordelen. Om een goede keuze te kunnen maken tussen de verschillende soorten hebben we grootste pluspunten van de uitvaartverzekering in natura voor je beschreven.

  De betaling door de verzekeraar

  Je krijgt met een natura uitvaartverzekering bij overlijden uitbetaalt in een dienstenpakket. Dit brengt het voordeel met zich mee dat nabestaanden niet meer hoeven na te denken over de financiële kant van de uitvaart. De verzekeraar heeft namelijk de verantwoordelijkheid om de afgenomen diensten te betalen aan de door jouw gekozen uitvaartverzorger.

  De Natura uitvaartverzekering regelt alles

  Wij vinden het niet gek dat de uitvaartverzekering in natura de meest gekozen variant is in Nederland. Vrijwel alles wordt uit handen genomen door de verzekeraar. Tijdens het afsluiten zul je een dienstenpakket moeten samenstellen waar vervolgens een prijs en premie aan wordt verbonden. De diensten worden uitgevoerd door een deskundige uitvaartverzorger.

  Eventuele beslissingen worden in overleg met de nabestaanden genomen. Echter zal de uitvaartverzorger altijd de leiding nemen. Hierdoor kunnen de nabestaanden zich focussen op belangrijke zaken die een verlies van een dierbare met zich mee brengen. De uitvaartondernemer zal ondersteunen waar nodig.

  Premie uitvaartverzekering in natura

  Met een natura uitvaartverzekering profiteer je in verhouding met andere soorten uitvaartverzekeringen van lagere premies. Doordat de uitvaartverzekeraars samenwerkingsovereenkomsten hebben met uitvaartondernemers is er sprake van schaalvoordelen. Deze verzekeraars kunnen namelijk veel mensen bij een uitvaartondernemer onder brengen. Dit leidt vervolgens tot voordelige premies voor de consument.

  Wensen van de overledene zijn bekend

  Tijdens het afsluiten van deze variant zal er een diensten- en productenpakket moeten worden samengesteld. Hierdoor zijn de wensen en behoeften op het moment van overlijden bekend. Het komt in de praktijk nog vaak voor dat wensen en behoeften niet bekend zijn. Het leidt vervolgens tot een periode vol met stress en geregel. Je voorkomt het met een uitvaartverzekering in natura.

  Eventueel hebben de nabestaanden vrijwel altijd nog de mogelijkheid om extra diensten of producten af te sluiten. Echter zullen deze kosten wel door de nabestaanden voor rekening moeten worden genomen. In dit geval kun je het beste voor een combinatie uitvaartverzekering kiezen. Deze variant komt nog aan bod.

  Nadelen natura uitvaartverzekering

  Ondanks het feit dat de uitvaartverzekering in natura het meest gekozen is in Nederland beschikt deze soort ook over nadelen. Leg deze nadelen naast de voordelen en kijk of deze variant het beste bij jouw wensen past. Het is ook verstandig om de voor- en nadelen van de kapitaal uitvaartverzekering er bij te pakken. Vervolgens kun je alle verzekeraars met elkaar vergelijken in onze vergelijker.

  Op een hoge leeftijd een natura uitvaartverzekering afsluiten

  Ben je niet meer de jongste en al aardig op leeftijd? Het kan voorkomen dat je deze variant niet kunt afsluiten. De meeste verzekeraars hanteren een leeftijdslimiet van 60 jaar. De verzekeraar zal namelijk gaan kijken naar het risico op overlijden. Deze ligt voor veel verzekeraars te hoog rond deze leeftijd. Bij eventuele acceptatie zul je een flinke maandelijkse premie moeten betalen. Je hebt namelijk nog maar een kortere periode om het verzekerde bedrag voor betaling van de diensten te behalen.

  Keuzevrijheid uit uitvaartverzorgers

  Zoals we je hebben verteld beschikt de verzekeraar over contracten met uitvaartverzorgers door heel Nederland. Vaak wordt de keuze voor uitvaartondernemer dan ook gemaakt door de verzekeraar zelf. De keuzevrijheid is flink ingeperkt. Echter bestaan er uitvaartverzekeraars welke je de vrijheid geven om een eigen uitvaartverzorger te kiezen.

  De premiebetaling van de natura uitvaartverzekering

  Tijdens het afsluiten en gedurende de looptijd zul je beschikken over een diensten pakket welke jij zelf hebt samengesteld. Echter kun je niet vooruit kijken en stel je je dienstenpakket samen aan de hand van schattingen. Je betaalt een maandelijkse premie om deze diensten op het moment van overlijden te ontvangen.

  Het is niet ongebruikelijk dat de nabestaanden van sommige diensten geen gebruik maken. Hierdoor kun je gedurende de looptijd teveel betalen. Om dit nadeel te voorkomen raden we het je aan om het dienstenpakket samen met je nabestaanden te bespreken. Je zult betaalde premie uitvaartverzekering namelijk niet terugkrijgen bij het niet gebruik van een aantal diensten.

  De kapitaal uitvaartverzekering

  De tweede meest gekozen variant uit de verschillende uitvaartverzekeringen is de kapitaal uitvaartverzekering. Met name de manier van uitkeren bij overlijden is verschillend met de natura uitvaartverzekering. Bij het moment van overlijden zullen de nabestaanden namelijk het totale verzekerde bedrag in geld ontvangen. De kapitaal uitvaartverzekering wordt dan ook niet voor niks uitvaartverzekering in geld genoemd.

  Uitvaartverzekering in geld is vrij besteedbaar

  Het uitgekeerde vermogen kan dienen voor kopen van diensten en producten. Zo zul je zelf een kist, rouwkaarten, vervoer en nog veel meer zaken moeten regelen. Het is ook mogelijk om alle diensten uit handen te geven aan een uitvaartverzorger naar keuze.

  Kosten worden betaald met het uitgekeerde bedrag. Het uitgekeerde bedrag mag door de nabestaanden vrij worden besteed. Echter raden we het je wel aan om de keuze te maken voor een uitvaartverzorger. Deze kan je overal in ondersteunen en beschikt over jarenlange ervaring.

  Het klinkt wellicht gek dat het uitgekeerde verzekerde bedrag vrij besteed mag worden. Desalniettemin levert het een aantal voordelen op. Veel mensen hebben namelijk de wens om een deel van hun vermogen achter te laten aan een goed doel. Dit is niet mogelijk met de natura variant.

  Tijdens het afsluiten van de kapitaal uitvaartverzekering zul je de hoogte van het verzekerde bedrag moeten bepalen. Je zult dus een kostenindicatie van je uitvaart moeten hebben voor een gedegen en passende keuze. We kunnen je hiermee helpen middels onze kostentool. Aan de hand van je eigen wensen ontvang je een overzicht van de totale kosten van jouw uitvaart.

  Uitvaartverzekering in geld voordelen

  De kapitaal uitvaartverzekering beschikt met name door de manier van uitkeren over een paar voordelen. Om een goed beeld te geven van wat dit type uitvaart verzekering hebben we besloten om de pluspunten te benoemen.

  Vrij besteedbaar verzekerd bedrag

  Een groot voordeel van de uitvaartverzekering in geld is dat de nabestaanden zelf kunnen bepalen wat er gaat gebeuren met het geld. Naast het bekostigen van de uitvaart middels diensten en producten kun je het ook voor andere doeleinden gebruiken. Houd wel rekening met het feit dat dit risico’s met zich mee kan brengen.

  Profiteer van flexibiliteit

  Ben je er nog niet helemaal over uit? Het overkomt meer mensen. Dit is in principe niet erg omdat je je nog niet hoeft te binden aan diensten en producten. Zoals hierboven verteld is het een voordeel dat je het uitgekeerde bedrag zelf kunt besteden. De meeste nabestaanden met een kapitaal uitvaartverzekering kiezen voor de hulp van een uitvaartverzorger. Indien er nog geld overblijft kan dit vrij worden besteed.

  Gratis uitvaartverzekering kinderen

  Met een uitvaartverzekering in geld profiteer je van het feit dat je een gratis uitvaartverzekering kinderen ontvangt. Alle kinderen binnen het gezin tot een leeftijd van 18 jaar vallen binnen de polis van de hoofdafsluiter. In onze vergelijker kun je precies zien welke aanbieders kinderen gratis meeverzekeren op éénzelfde polis. Neem eens kijkje en vergelijk uitvaartverzekeringen.

  Kapitaal uitvaartverzekering nadelen

  Helaas heb je met een kapitaal uitvaartverzekering ook te maken met minpunten en nadelen. Deze variant is dan ook niet voor iedereen geschikt. Je eigen wensen en voorkeuren zijn het belangrijkste. Vergeet ook je nabestaanden bij het afsluiten niet uit het oog. Het is namelijk hun afscheid. Het is dan ook verstandig om de voor- en nadelen van een uitvaartverzekering in geld met elkaar te vergelijken.

  Onderverzekering met de kapitaal uitvaartverzekering

  Bij het afsluiten van dit type uitvaart verzekering zul je de keuze moeten maken voor een verzekerd bedrag dat je gedurende de looptijd wil gaan opbouwen. Doordat je de dekking krijgt uitbetaald in valuta zul je te maken hebben met de zogenaamde inflatie. Hierdoor zal de waarde van het verzekerde bedrag dalen. Er bestaat een grote kans dat je bent onderverzekerd en nabestaanden extra kosten moeten betalen.

  Om onderverzekering met een uitvaartverzekering in geld te voorkomen kun je de keuze maken voor indexering. Het verzekerde bedrag zal ieder jaar worden geïndexeerd en aan de hand van inflatie meegroeien. Zo weet je zeker dat je niet bent onderverzekerd.

  Nabestaanden hebben een grote verantwoordelijkheid

  Doordat het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld zullen de nabestaanden een hoge verantwoordelijkheid dragen. Zij zullen namelijk actie moeten ondernemen en de uitvaart gaan regelen. Vaak een lastige klus in een verdrietige periode. Gelukkig kun je wel de keuze maken voor een uitvaartondernemer die de leiding neemt. In overleg zal de uitvaart worden vormgegeven.

  Sommige nabestaanden hebben nooit de wensen en behoeften van de overledene besproken. In andere situaties komt de dood plots en is er eigenlijk niets bekend. De uitvaart zal met name worden vormgegeven aan de hand van de dichtst bijstaande nabestaanden.

  Verzekerde bedrag is vrij te besteden

  Het bedrag dat de nabestaanden ontvangen hoeft niet perse aan de uitvaart uitgegeven te worden. Dit is aan de ene kant een voordeel maar kan ook uitpakken als een nadeel. Er bestaan verhalen waarbij nabestaanden met het vermogen aan de haal gingen en niets besteed werd aan het afscheid. Een triest einde dat je zeker wil voorkomen. Overleg met je nabestaanden wordt door ons dan ook sterk aangeraden.

  De koopsom uitvaartverzekering

  Nog een van de uitvaartverzekeringen waar je uit kunt kiezen is de zogenaamde koopsom uitvaartverzekering. Deze variant is minder gekozen in Nederland. Dit heeft met name te maken door de manier van premiebetaling. Maar wat houdt een uitvaartverzekering koopsom dan precies in? Met de koopsom uitvaartverzekering ben je verplicht om de totale premie in één keer te betalen. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee.

  Het grootste voordeel van de koopsom uitvaartverzekering is dat je profiteert van een korting op je totale verzekerde bedrag. Je betaalt uiteindelijk namelijk minder dan dat je maandelijks een premie betaalt. Met deze variant zul je maandelijks geen premie betalen. Ook hoef je je geen zorgen te maken over onderverzekering. Hieronder hebben we alle voor- en nadelen van de uitvaartverzekering koopsom voor je beschreven.

  Voordelen koopsom uitvaartverzekering

  Ondanks het feit dat deze variant van de uitvaart verzekering niet enorm veel gekozen wordt beschikt het over een aantal voordelen. Met name de mensen die beschikken over een flink eigen vermogen kunnen baat hebben bij de keuze voor deze soort. Kom erachter of de uitvaartverzekering koopsom een goede optie is voor jou!

  • Je beschikt over een premievrije verzekering. Je zult maandelijks geen kosten maken.
  • De leeftijd eis is bij deze variant veel hoger. Zo kun je tot je 75e terecht bij verzekeraars voor deze uitvaart verzekering variant. Andere soorten zullen je vaak weigeren wanneer je ouder bent dan 60.
  • Je bent zeker van een dekking voor de kosten van een begrafenis of crematie.

  Wanneer is de koopsom uitvaartverzekering interessant voor mij?

  Deze soort is niet voor iedere Nederlander geschikt. Allereerst heeft niet ieder huishouden het te betalen bedrag zo op de plank liggen. Het is dan ook voornamelijk interessant voor de mensen welke over een flink eigen vermogen beschikken. Zoals je ook in de voordelen hebt kunnen lezen zijn verzekeraars flexibeler wanneer het om de leeftijd gaat. En dat is natuurlijk ook logisch wanneer je de premie in één keer betaald.

  Uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd

  De kapitaal en natura uitvaart verzekering kun je bij de meeste aanbieders afsluiten tot een leeftijd van 60 tot 65 jaar. Dit heeft te maken met het feit dat de looptijd voor het opbouwen van het verzekerde bedrag in het nauw komt. Het risico voor de uitvaartverzekeraar is te groot en weigert de aanvraag. De koopsom uitvaartverzekering is over het algemeen af te sluiten tot het 75e levensjaar.

  Bij het besluit voor deze verzekering moet je nog een keuze maken. Wil je je verzekerde bedrag krijgen uitbetaald in geld of in diensten? Denk hier goed over na. De doorslaggevende factor voor de keuze voor dit type verzekering is vaak de korting die je ontvangt. Door het in één keer betalen van de premie ontvang je een korting. Maar ook op fiscaal gebied brengt het enkele voordelen met zich mee.

  Zoals we al hadden verteld kiezen vooral mensen met een flink eigen vermogen voor een koopsom uitvaartverzekering. Dit doen ze voornamelijk om fiscale redenen. In Nederland worden we namelijk belast met de zogenaamde vermogensbelasting. Wanneer het eigen vermogen boven het vrijgestelde bedrag komt zul je hierover belasting moeten betalen. De keuze is in dat geval snel gemaakt.

  De beste uitvaartverzekering, velen zijn er naar op zoek

  De meeste mensen willen zeker zijn van een goed geregeld afscheid en willen beschikken over de beste uitvaartverzekering. Er zijn in Nederland een aantal instellingen en organisaties die ieder jaar testen uitvoeren. Middels deze testen worden alle aanbieders beoordeeld om vervolgens tot de beste uitvaartverzekering te komen.

  Om een goed beeld te krijgen van het aanbod kun je ook op zoek naar de beste uitvaartverzekering 2017 en beste uitvaartverzekering 2018. Een bekende tester van verschillende producten en diensten voor consumenten in de markt is de Consumentenbond. Hieronder hebben we een aantal testresultaten met je gedeeld.

  Wat is de beste uitvaartverzekering?

  Om antwoord te krijgen op de vraag: wat is de beste uitvaartverzekering voor jouw situatie? Hebben we een rijtje opgesteld met de beste uitvaartverzekering aanbieders voor jouw situatie. Houd rekening met het feit dat de resultaten voor jouw wensen en behoeften kunnen afwijken van het aanbod wat we hieronder hebben gepresenteerd.

  Daarnaast is het goed om te weten dat de ene soort uitvaart verzekering beter bij je past dan een andere soort. Mis de onderstaande aanbieders zeker niet.

  1. DELA uitvaartverzekering: DELA is een zeer bekende coöperatie van Nederland. Het is dan ook niet gek dat ze over de beste natura uitvaartverzekering beschikken. Om het beste resultaat van deze aanbieder te ontvangen raden we het je aan om de uitvaart uit te besteden aan DELA. Hierdoor ontvang je extra voordelen en weet je zeker dat er niks belangrijks vergeten wordt. De hoogte van de premie wordt door de Consumentenbond beoordeeld met een 5 uit 5.
  2. Monuta uitvaartverzekering: De premie van de Monuta uitvaartverzekering scoort 4 uit 5. Vrijwel alle soorten uitvaartverzekeringen die deze verzekeraar biedt zijn van een goede kwaliteit. Houdt er echt wel rekening mee dat de kosten voor het graf niet standaard zijn meegenomen in de polis. Dit vereist een aanvullende verzekering.
  3. Yarden uitvaartverzekering: Bij Yarden kun je uitermate goed terecht voor een kapitaal uitvaartverzekering. Zoals we je hebben verteld ontvang je de dekking in de vorm van geld. Het grootste voordeel van Yarden is dat je profiteert van een hoogwaardige kwaliteitenservice. Ook ontvang je 10% extra vermogen bovenop je verzekerde bedrag. Om hiervan te profiteren kun je het vermogen spenderen bij de Yarden uitvaartverzekering.
  4. Nuvema uitvaartverzekering: De Nuvema uitvaartverzekering staat niet voor niets op de laatste plek. Als je kijkt naar wat je betaalt en hiervoor terug krijgt is het niet heel voordelig. Je betaalt namelijk een relatief hoge premie voor een soortgelijke polis. Echter kun je bij de Nuvema uitvaartverzekering wel uitermate goed terecht wanneer je op zoek bent naar maatwerk. Dit mag dan ook wel wat extra kosten.

  Overstappen uitvaartverzekering, hoe werkt het?

  Zit je te denken aan het overstappen uitvaartverzekering? Veel mensen weten niet precies hoe het werkt. Echter is dit wel belangrijk. Je kunt namelijk nadelige gevolgen ervaren wanneer je de keuze maakt voor uitvaartverzekering oversluiten. Het komt in de praktijk redelijk vaak voor dat mensen de keuze maken voor een overstap naar een andere uitvaartverzekeraar.

  De doorslaggevende factoren voor veel mensen welke willen overstappen uitvaartverzekering zijn de voordeligere premies en betere voorwaarden. Echter is een uitvaartverzekering oversluiten niet altijd een verstandige keuze. Zo kun je duurder uit zijn. Wij raden het je aan om jezelf eerst in te lezen over dit onderwerp. Hieronder hebben we alles wat je moet weten over uitvaartverzekering oversluiten met je besproken. Lees je mee?

  Twee keuzes voor het overstappen uitvaartverzekering

  Wil je de overstap naar een nieuwe uitvaartverzekeraar gaan maken? Allereerst zul je je oude polis moeten opzeggen. Je wil natuurlijk niet betalen voor twee dezelfde verzekeringen. Het opzeggen van de uitvaart verzekering kan op twee verschillende manieren. Zo kun je de keuze maken voor het afkopen op premievrij maken van de oude polis.

  Uitvaartverzekering afkopen voor de overstap

  De bekendste manier om je oude polis stop te zetten is het afkopen uitvaartverzekering. We zullen deze mogelijkheid hier kort bespreken. Verder op de pagina kun je meer informatie vinden over dit onderwerp. De dekking vervalt wanneer je stopt met het betalen van de maandelijkse premie. Wanneer je je polis afkoopt ontvang je een zogenaamde afkoopwaarde van je uitvaartverzekeraar. Doorgaans is er de voorgaande jaren al een aantal maanden premie betaald.

  Je uitvaartverzekering afkopen is in de meeste gevallen financieel nadelig. De totale afkoopwaarde zal namelijk altijd minder bedragen dan dat je daadwerkelijk door middel van de maandelijkse premie betaald hebt. Daarnaast worden er vaak boetes gehanteerd die van de afkoopwaarde worden afgetrokken. Voor meer informatie of de uitvaartverzekering afkopen raden we het je aan om even door te scrollen.

  Premievrije uitvaartverzekering voor de overstap

  Wanneer je de keuze maakt voor de uitvaartverzekering oversluiten naar een nieuwe aanbieder vervallen je huidige voorwaarden. De polis is niet meer van kracht en neemt dan ook niets mee naar de nieuwe verzekeraar. Je zult een volledig nieuwe polis moeten afsluiten met andere voorwaarden. Vaak wordt er alleen gekozen voor deze mogelijkheid wanneer er financiële voordelen zijn te behalen.

  Een minder rigoureus ingrijpen wanneer je de overstap wil maken is het premievrij maken van je polis. Wanneer je voor deze mogelijkheid kiest profiteer je van een dekking zonder de maandelijkse premie. Houd echter wel rekening met het risico dat het totale verzekerde bedrag hierdoor kan dalen. Ook kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht wanneer je kiest voor de premievrije uitvaartverzekering.

  De goedkope uitvaartverzekering, alles wat je moet weten

  De zoektocht naar een goedkope uitvaartverzekering. Steeds meer mensen gaan de strijd aan en kiezen massaal voor de goedkoopste uitvaartverzekering. Wij willen je graag helpen om de keuze uit een aantal goedkope uitvaartverzekeringen te vergemakkelijken. Echter is dit niet zo makkelijk als het lijkt. We kunnen namelijk niet zomaar een uitvaartverzekeraar aanwijzen die voor jouw situatie de goedkoopste is.

  Een goedkope uitvaartverzekering wordt namelijk vastgesteld aan de hand van je eigen wensen en voorkeuren. Zo kun jij een hoger verzekerd bedrag wensen dan je buurman. Hierdoor zal de goedkope uitvaartverzekering van de buurman wellicht anders uitpakken dan voor jou. Aan de hand van je persoonlijke situatie wordt de premie vastgesteld.

  Waar op te letten voor de goedkoopste uitvaartverzekering?

  Om de goedkoopste uitvaartverzekering te verkrijgen zijn er een aantal punten waar je zeker rekening mee moet houden. Er wordt bij de premie bepaling voornamelijk rekening gehouden met je geboortedatum. Natuurlijk niet onbelangrijk wanneer we het hebben over de uitvaartverzekering goedkoop. Tevens is de soort uitvaart verzekering ook een belangrijke keuze om uiteindelijk over een goedkope uitvaartverzekering te beschikken.

  Goedkope uitvaartverzekering en de leeftijd

  Er zijn een hoop factoren die de premie van je polis bepalen. Dit kan leiden tot de goedkoopste uitvaartverzekering maar soms ook niet. Een van de belangrijkste factoren is je leeftijd. Allereerst is het goed om te weten dat iedereen onder de 30 jaar over een goedkope uitvaartverzekering kan beschikken. Deze mensen beschikken namelijk nog over voldoende tijd om het totale verzekerde bedrag op te halen. Echter is de goedkoopste uitvaartverzekering ook sterk afhankelijk van je eigen wensen, diensten, producten en soort uitvaartverzekering.

  Met de leeftijd geldt er in de markt een algemene regel. Hoe hoger de leeftijd, hoe hoger de maandelijkse premie. Het is dan ook verstandig om op een jonge leeftijd een kijkje te nemen tussen het aanbod van goedkope uitvaartverzekeringen. Kies dan ook voor goedkope uitvaartverzekering vergelijken. Wacht je te lang dan kan het zijn dat je van € 3,- tot € 5,- per maand naar € 40,- tot € 60,- per maand.

  De goedkope uitvaartverzekering vergelijken

  We raden het iedere bezoeker aan om de keuze te maken voor goedkope uitvaartverzekering vergelijken. Afhankelijk het type uitvaart verzekering is het belangrijk om je wensen en voorkeuren inzichtelijk te hebben. Kies je voor de natura variant dan zul je bij het afsluiten een diensten pakket moeten samenstelling. In tegenstelling met de natura uitvaartverzekering ontvang je met de kapitaal uitvaartverzekering een uitkering in geld. Hierdoor hoeven de wensen voor de uitvaart nog niet vast te liggen. Er zijn een aantal keuzes die invloed hebben op de totale kosten.

  Goedkope uitvaartverzekering vergelijken is dan ook altijd een goed idee. Je wil immers over het voordeligste aanbod beschikken. Tijdens premie uitvaartverzekering vergelijken zul je ook zien dat de hoogte van het verzekerde bedrag een belangrijke rol inneemt. Het verzekerde bedrag representeert namelijk het bedrag of diensten die je krijgt uitgekeerd op het moment van overlijden. Dit verzekerde bedrag heeft een flinke invloed op de goedkoopste uitvaartverzekering. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de premie.

  Er zijn dan ook nog wel eens mensen die tijdens premie uitvaartverzekering vergelijken de keuze maken voor het minimale verzekerde bedrag. Zij profiteren vaak van een uitvaartverzekering goedkoop. Echter is het wel goed om te weten dat een goedkope uitvaartverzekering niet meteen de beste is. In deze situatie is de kans groot dat je uiteindelijk bent onderverzekerd. Dit wil je absoluut voorkomen. Let hier dus goed op tijdens de goedkoopste uitvaartverzekering vergelijken.

  De uitvaartverzekering afkopen een slimme keuze?

  De keuze gemaakt voor een uitvaart verzekering maar naar verloop van tijd niet meer zo tevreden? Je bent niet de enige. Het kan zijn dat gedurende de tijd je wensen zijn veranderd en niet aansluiten bij je actuele wensen. Grote prijsverschillen bij andere aanbieders zijn ook vaak een doorslaggevende factor voor het afkopen uitvaartverzekering.

  Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe verzekeraar heb je de mogelijkheid om je polis premievrij te maken. De meest gekozen methode is de uitvaartverzekering afkopen. Echter brengt dit wel een aantal gevolgen met zich mee. En deze zijn niet perse voordelig. Eigenlijk is uitvaartverzekering opzeggen hetzelfde als uitvaartverzekering afkopen.

  Veel mensen willen in dit geval de uitvaartverzekering laten uitbetalen. Doordat je stopt met het betalen van de maandelijkse premie zul je niet meer beschikken over een dekking. Dit houdt dus in dat je vanaf dat moment niet bent verzekerde voor de kosten van een uitvaart. Wanneer je de keuze maakt voor de uitvaartverzekering afkopen heb je te maken met de zogenaamde afkoopwaarde.

  Uitvaartverzekering laten uitbetalen voorwaarden

  Wil je je uitvaartverzekering opzeggen en de uitvaartverzekering laten uitbetalen? Je hebt immers in de voorgaande maanden premie betaald die je graag terug ziet. Zoals we je hebben verteld gelden er per verzekeraar andere voorwaarden. Ook op het gebied van uitvaartverzekering afkopen. Je kunt dit altijd terug vinden in de bijbehorende voorwaarden van je polis.

  Wil je de uitvaartverzekering laten uitbetalen dan zul je over het algemeen moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet:

  • Of het afkopen uitvaartverzekering mogelijk is hangt af van de soort die je hebt gekozen. Doorgaans is het alleen mogelijk met de kapitaal varianten. De natura variant beschikt over een dienstenpakket. Hierover is lastiger de afkoopwaarde uitvaartverzekering te bepalen.
  • Je zult de uitvaart verzekering automatisch afkopen wanneer je verhuist naar het buitenland. Risico’s kunnen hierdoor groeien waardoor je niet meer wordt gedekt. De verzekeraar zal je hierover in lichten.

  Afkoopwaarde uitvaartverzekering berekenen

  Wil je de uitvaartverzekering laten uitbetalen dan beschik je uiteindelijk over de zogenaamde afkoopwaarde. Maar wat is de afkoopwaarde uitvaartverzekering precies? Wanneer je de keuze maakt voor uitvaartverzekering opzeggen zul je stoppen met het betalen van de premie. Je bent niet meer gedekt maar hebt al wel kapitaal ingelegd. Het bedrag dat je uiteindelijk krijgt overgemaakt min alle kosten van de verzekeraar noemen we de afkoopwaarde uitvaartverzekering.

  Waarom kiezen voor Helpmijmetverzekeren?

  Je vraagt je wellicht af waarom je zou moeten kiezen voor Helpmijmetverzekeren? Op onze website is het mogelijk om alle aanbieders van uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken. Bij ons ben je verzekerd van het feit dat de vergelijking op een onafhankelijke basis plaatsvindt.

  Wij beschikken over de meest actuele premies, kortingen en aanbiedingen. Het is dan ook al snel mogelijk om tientallen euro’s te besparen binnen enkele minuten. Maak gebruik van onze uitvaart verzekering vergelijker en maak een keuze uit het totaal aanbod. Zo weet je zeker dat je over een passende dekking beschikt tegen de voordeligste premie. Laat deze kans dan ook niet liggen, het duurt maar 3 minuutjes.

  Daarnaast kun je bij ons terecht voor alle informatie over de uitvaart verzekering. Alle belangrijke punten komen op deze pagina aanbod. Kom alles te weten over de kosten, dekkingen, het eigen risico en nog flink wat meer. Zo beschik jij over de kennis en tricks om over de beste uitvaartverzekering te beschikken.

  N

  Onafhankelijk vergelijken

  N

  Kortingen en aanbiedingen

  N

  Het volledige aanbod

  N

  Actuele premies

  N

  Alle nodige informatie

  N

  Besparen in 3 minuten!

  premie uitvaartverzekering
  uitvaartverzekering premievrij

  Wat zeggen anderen over ons?

  Handige informatie gevonden over de uitvaart verzekering waar ik nog nooit van gehoord had. Ik ben zelf aangesloten bij DELA.

  Ria (Bezoek op 17/05/2019)

  Gekozen voor de verzekeraar met een dekking die perfect aansloot bij mijn wensen en behoeften. Het is fijn om te weten dat mijn nabestaanden goed worden ondersteund.

  Theo (vergeleken op 24/04/2019)

  Na lang twijfelen toch overgestapt van DELA naar Monuta. Daarnaast zeer nuttige informatie gevonden over het afkopen van mijn oude polis. Bedankt!

  Frederiek (vergeleken op 14/09/2018)

  Welke uitvaartverzekeringen vergelijken wij?

  uitvaartverzekering kind
  uitvaartverzekering zonder gezondheidsverklaring
  uitvaartverzekering zonder medische acceptatie
  uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd
  uitvaartverzekering voor moslims