...

De Univé fietsverzekering, wat moet je erover weten?

Fiets je regelmatig lange routes of ben je bang dat er iets gebeurd met jouw gloednieuwe fiets? Dan is de fietsverzekering Univé misschien wel een oplossing voor jou. Bij Univé sluit je al een fietsenverzekering af vanaf €2,40 per maand ongeacht het type van jouw fiets. Zo is het mogelijk om een stadsfiets, racefiets, E-bike of mountainbike te verzekeren. Bovendien is jouw fiets dan wereldwijd verzekerd, zodat je geen zorgen meer hebt tijdens het fietsen en dus ook niet bang hoeft te zijn voor een ongelukje.

De Univé fietsverzekering, welke pakketten zijn er beschikbaar?

Zoals we hierboven al hebben benoemd is het mogelijk om verschillende soorten fietsen te verzekeren. Voor ieder type fiets is een andere dekking beschikbaar. We hebben de verschillende dekkingen voor jou op een rijtje gezet, zodat jij precies kunt zien wat er verzekerd is.

Andere verzekeringen vergelijken? Bespaar al snel tot honderden euro’s per jaar!

De Univé E-bike verzekering

De fietsenverzekering voor elektrische fietsen sluit ja al af voor slechts €4,54 per maand. Hiermee ben je volledig verzekerd tegen diefstal en beschadiging. Mocht er beschadiging of diefstal plaatsvinden tijdens de eerste 3 jaar? Dan wordt het volledige aankoopbedrag van de fiets uitgekeerd. Bovendien zit pechhulp standaard inbegrepen bij de E-bike verzekering. De pechhulp verzekering is altijd inclusief breng- en haal service. Jij hoeft je hierdoor geen zorgen meer te maken tijdens het fietsen.

De Univé stadsfietsen verzekering

Een stadsfiets verzeker je al voor slechts €2,40 per maand. Je bent dan compleet verzekerd tegen beschadiging en diefstal. Ook bij deze dekking heb je recht op het volledige aankoopbedrag tijdens de eerste 3 jaar. Natuurlijk wel alleen als de fiets wordt gestolen of wanneer de schade zo groot is dat de fiets total loss wordt verklaard. Verder zit er geen pechhulp inbegrepen, maar deze sluit je al af voor slechts €0,71 extra per maand.

De racefiets en mountainbike verzekering van Univé

Heb je een nieuwe racefiets of mountainbike? Dan wil je deze natuurlijk wel goed verzekeren tegen schade en diefstal. Bij de Univé fietsenverzekering sluit je deze al af voor slechts €2,40 per maand. Hiermee ben je compleet verzekerd tegen beschadiging en diefstal. Tijdens de eerste 3 jaar wordt het volledig aankoopbedrag uitgekeerd als de fiets total loss wordt verklaard of als deze wordt gestolen. Wil je daarnaast ook nog een pechhulp verzekering afsluiten? Dan sluit je deze af voor €0,71 extra per maand.

Wat wordt er vergoedt vanuit de Univé fietsenverzekering?

Sluit je een fietsenverzekering af voor een nieuwe fiets? Dan ontvang je de eerste 3 jaar het volledige aankoopbedrag bij total loss of diefstal. Wil je vervolgens de zelfde fiets kopen, maar is deze in prijs gestegen? Dan vergoedt Univé tot een maximale waardestijging van 15%.

Wanneer je gebruik maakt van een tweedehands fiets wordt het bedrag uitgekeerd dat je destijds voor de fiets hebt betaald. Bovendien betaal je bij een uitkering voor diefstal geen eigen risico. Daarentegen wordt er bij schade aan de fiets een eigen risico gehanteerd van €25,- per ongeval.

Fietsenverzekering Univé, hoe kom ik in contact?

Het contact van de Univé fietsenverzekering vindt je terug op de site van Univé. Zo is Univé bereikbaar via telefonisch contact of door middel van een bericht via WhatsApp. Dit kun je doen van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 21:00 en op zaterdag van 08:30 tot 17:00.  Er zal vervolgens zo snel mogelijk worden gereageerd.

Daarnaast kan je ook een bezoek brengen aan een Univé winkel bij jou in de buurt. Hier wordt je direct geholpen met al jouw vragen omtrent de fietsverzekering. Wil je schade melden? Dan doe je dit heel eenvoudig online via Mijn Univé of via de handige Univé app. De schade wordt vervolgens binnen 5 werkdagen afgehandeld mits je de juiste gegevens doorgeeft.

Univé fietsverzekering ervaringen

De klanten van Univé beoordelen de fietsverzekering met een gemiddeld cijfer van maar liefst 8,4. Dit komt mede doordat de fietsverzekering heel goedkoop is en een goede dekking biedt. Daarnaast wordt de schade altijd snel afgehandeld, waardoor jij gauw weet waar je aan toe bent. Bovendien zijn de klanten zeer positief over de pechhulp verzekering die je voor slechts €0,71 afsluit bij jouw fietsverzekering.

Een van de Univé fietsverzekering reviews luidt: “Wat een service! Dat je fiets gestolen wordt is al een bijzondere ervaring, maar Univé maakt veel goed. Binnen 2 werkdagen na melding en inlevering van de sleutels op kantoor had Univé het geld al gestort. Dat is volgens mij uniek. Extra fijn is dan toch nog een kantoor in de buurt waar je even snel langs kunt.” Aldus een klant die gebruik maakt van de Univé fietsverzekering.

Fiets verzekering vergelijken in 2020

Waardering

★★★★★ 

9 / 10

Eigen risco

€ 25,-

Alle type fietsen

Ja

Maandelijkse premie

€ 2,35

✓  Dekkingen voor 2e hands fietsen

✓  Doorlopend en kortlopend

✓  Inclusief assurantiebelasting (21%)

Waardering

★★★★★ 

8,3 / 10

Eigen risico

€ 25,-

Alle type fietsen

Ja

Maandelijkse premie

€ 2,85

✓  Dekkingen voor 2e hands fietsen

✓  Doorlopend en kortlopend

✓  Inclusief assurantiebelasting (21%)

Waardering

★★★★★ 

7,5 / 10

Eigen risico

€ 25,-

Alle type fietsen

Ja

Maandelijkse premie

€ 3,05

✓  Dekking voor 2e hands fietsen

✓  Eenmalig € 9,68 accountkosten

✓  Doorlopend en kortlopend

Waardering

★★★★★ 

7,5 / 10

Eigen risico

€ 25,-

Alle type fietsen

Ja

Maandelijkse premie

€ 5,01

✓  Dekking voor 2e hands fietsen

✓  Inclusief assurantiebelasting (21%)

✓  Doorlopend en kortlopend

Laatste keer gecontroleerd: 27 januari 2020